mercedes eq elbil

Mercedes elbil kommer i 2019

Mercedes utvikler 10 nye elbiler for lansering innen 2022. Det nye konseptet heter EQ.

Mercedes med offensiv elbil-satsning

Først ut er en SUV konseptbil – bilen lanseres i 2019 og hvis du vil være en av de første til å ta den ut på veien kan du reservere allerede nå!

Helt ny arkitektur med elbil som utgangspunkt

Mercedes utvikler en helt ny arkitektur for sin elbil-park. For deg som kjenner til B-Electric, så er denne bygget på arkitekturen til en B-klasse med forbrenningsmotor. Når denne nå går ut av produksjon, er det altså fordi fremtidens biler skal bygges fra grunnen av – med elmotor som utgangspunkt.

mercedes elbil
Første elbil ut fra Mercedes’ nye EQ-konsept kommer i 2019 og er en SUV. Foto: Mercedes

Første EQ elbil er en cross-over SUV

Den første konseptbilen i EQ-familien er en SUV som også låner elementer fra den mer sportslige coupè. Den forventede rekkevidden er på 500 km. Interiørkonseptet vil også være noe helt nytt, med for eksempel instrumentpanel i form av et stort, svevende widescreen-display.

mercedes eq elbil
Interiør tegnet og utviklet fra scratch – for eksempel et stort, svevende widescreen-display. Foto: Mercedes

Reduserte ladetider

Det jobbes også med mer effektive lademuligheter. Mercedes ser for seg at det på noe sikt skal bli mulig å lade bilen opp til 100 km rekkevidde på 5 minutter.

«Bilen er klargjort for lading via hurtigladestasjoner, veggboks i hjemmet og induksjonslading. Med «Mercedes-Benz energy storage unit» vil hjem med egne solcellepaneler kunne benytte «grønn» overskuddsproduksjon for lading, uavhengig av det konvensjonelle strømnettet», melder Mercedes Norge.

mercedes elbil
Induksjonslading for nye Mercedes elbil – EQ Concept. Foto: Mercedes

Nærmere selvkjørende

I samarbeid med kartleverandøren HERE utvikler Mercedes stadig mer avanserte hjelpemidler for sjåføren, som er steg på veien til den stadig mer selvkjørende bilen. I EQ-konseptet «elektrisk intelligens» ligger bestanddelene «sammenkoblet», «autonom», «delt» og «elektrisk» – og gir oss et frampek på ambisjonene og hva vi har i vente.

mercedes elbil
Mercedes elbil kommer fra 2019 og vil ha minimum 500 km rekkevidde. Foto: Mercedes

I mellomtiden

Mens vi venter på de helt nye elbilene, kommer det i løpet av året en hydrogen-elektrisk bil i tillegg til de hel-elektriske småbilene smart forfoursmart fortwo og smart cabrio som allerede er tilgjengelige.

For å kjøre elektrisk til hverdags, men ha mulighet til å koble på bensin eller diesel på lengre turer, er de ladbare hybridene C 350 sedan og C 350 stasjonsvogn glimrende valg.

 

smart fortwo elbil oslo
Enkelt å parkere med den lille og nette elbilen smart fortwo Foto: Andrè Jaskiewicz / Erik Arnesen Helsfyr

 

smart fortwo elbil
Lett å farte rundt i byen med elbilen smart fortwo Foto: Andrè Jaskiewicz / Erik Arnesen Helsfyr

 

Vi tar gjerne kontakt med deg, legg inn din kontaktinfo her:

 

Kilder: dinside.no, Mercedes