fbpx
smart elbil

Nye Smart EQ – Perfekt elbil i byen

De første konseptene av Smart så dagens liv som elbil for første gang i 1972. Siden da har det vært jobbet kontinuerlig med å produsere en bil som løser de urbane utfordringene innenfor mobilitet.

I 2007 kom den første Smart elbilen på veien, men du kunne også velge bensindrevet motor. Nå har Smart EQ serien blitt ny og for første gang vil det kun vil være elektrisk drivlinje tilgjengelig fra Smart.

smart elbil
Her er fortwo modellen i oppdatert utgave. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Oppdatert utseende

Vi kjenner Smart som en liten og nett bil som passer perfekt til urban mobilitet. Den oppgraderte versjonen er fremdeles liten av størrelse, men med nytt design og nyere teknologi. Den smidige fremkommeligheten utfordrer de største konkurrentene på det urbane markedet.

Utseendemessig er grillen senket og innmaten på lyktene forandret. Nå får du for første gang full LED-lys på Smart elbil. I tillegg kan grillene på både fortwo og forfour bestilles malt i kjøretøyets farge og ikke en kontrastnyanse.

smart elbil
Smart EQ fortwo cabriolet har en rekkevidde på inntil 157 km (NEDC). Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Smart elbil rekkevidde og lading

Smart EQ fortwo coupé har en rekkevidde på inntil 159 km, mens cabriolet versjonen klarer 157 km. Smart EQ forfour havner på 153 km. Alle oppgitte tall er etter NEDC standarden.

Batterikapasiteten er på 17,6 kWh og med 230 V gjennom en wallbox vil bilen kunne lades opp i løpet av 3,5 timer.

smart elbil
Nye LED-lykter og senket grill i bilens farge utgjør den største forskjellen fra den forrige modellen i front. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Mer moderne

Rent teknologisk har Smart elbil mye spennende å by på. Et nyutviklet mediesystem gir en svært brukervennlig opplevelse, da den er kompatibel med mange ulike smarttelefonsystemer, og samtidig beholder sitt minimalistiske grensesnitt.

Videre har du en trofast følgesvenn i Smart EQ kontrollappen, hvor du til enhver tid har oversikt over rekkevidde, batteriets ladenivå, samt mulighet for oppvarming og nedkjøling av bilen i forkant av en kjøretur. I tillegg vil bilen alltid gi deg beskjed når det er tid for service, oppgraderinger og liknende.

Smart elbil interiør
Et nyutviklet mediesystem gir en svært brukervennlig opplevelse. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Smart kan løse hverdagsproblemer

Å kjøre Smart elbil skal være effektivt og enkelt. Ved hjelp av ulike Smart-apper kan du blant annet søke opp ledig parkeringsplass dit du skal, finne raskt tilbake til bilen med hjelp av fjernstyrte frontlykter, og på grunn av den smarte størrelsen vil det alltid være enkelt å parkere i trange gater.

Bilen bistår naturligvis med ryggekamera og sensor for optimal parkering.

Smart elbil
Smart EQ forfour gir deg den kompakte opplevelsen i en firedørs forpakning. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Kilde: Mercedes-Benz Media

 

Vil du ha mer informasjon om Smart EQ elbil? Da kontakter du oss helt uforpliktende her: