fbpx
eu kontroll

Statens vegvesen utsetter fristen for EU-kontroll

Dersom du har frist for godkjent EU-kontroll i perioden 13. mars til 30. april, vil du få utsatt frist på to måneder.

Vi er klar over at flere bileiere er i karantene og bør holde seg hjemme. For å gjøre det så enkelt som mulig, har vi valgt å gi alle som har frist fra nå og ut april to måneders utsettelse sier direktør Bodil Rønning Dreyer i Statens Vegvesen.

Ved å gi en utsatt frist minimerer Statens Vegvesen ulempene for de som er i karantene og må skal holde seg hjemme.

EU kontroll
Statens Vegvesen oppfordrer de som har mulighet til å få bilen sin godkjent i ukene framover, med de forholdsreglene helsemyndighetene har gitt, bør gjøre det. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Ikke utsett EU-kontrollen om du ikke må

Det er rundt 187.000 kjøretøy som har frist for godkjent EU-kontroll i perioden 13. mars til 30. april. som får fristen sin utsatt. Unntaket er dersom du allerede har hatt din bil til kontroll og fått en eller flere 3-er feil. Da har bilen din bruksforbud og kan uansett ikke brukes før feilene er utbedret.

Videre sier Dreyer: Vi risikerer at det kan bli en opphopning og et press på de som skal godkjenne bilene om alle venter. Så om du har mulighet til å få bilen din godkjent i ukene framover med de forholdsreglene helsemyndighetene har gitt, er oppfordringen at du gjør det.

Her kan du bestille EU-kontroll

Anbefaler å følge råd – Vi er fleksible

Vi anbefaler å følge rådet til Statens Vegvesen og ønsker å påpeke vår fleksibilitet når du bestiller en verkstedtime hos oss. Dersom det skulle dukke opp noe som gjør at du ikke kan komme på din bestilte time, vil vi være fleksible med å finne en annen dato som passer.

Når din personbil blir godkjent vil neste frist bli to år fra tidspunktet kontrollen ble utført.

Sjekk frist for EU-kontroll her

 

Kilde: Statens Vegvesen