fbpx

EU-kontroll

EU-kontroll Mercedes-Benz personbil og varebil

Når skal bilen min på EU-kontroll?

Personbil (M1) med maks tillatt totalvekt på 7.500 kg, og varebil (N1) må ha godkjent EU-kontroll innen fire år etter førstegangsregistreringen. Deretter fornyes EU-kontrollen hvert andre år.

Når kjøretøyet er godkjent innen den oppgitte fristen er det du som bestemmer hvor tidlig du ønsker å gjennomføre en ny EU-kontroll. Fristen som blir satt er endelig så her er det viktig å beregne god nok tid slik at du kan rette eventuelle mangler dersom du må på etterkontroll.

Med denne fleksibiliteten kan du gjennomføre EU-kontroll om sommeren, selv om fristen i utgangspunktet er til vinteren igjen. Hvis du for eksempel har en sommerbil du ikke vil ha ut på vinteren, så er dette en genial løsning.

Fristen for neste EU-kontroll vil så beregnes fra når du tok hovedkontrollen sist, med mindre du tar kontrollen mindre enn to måneder før den opprinnelige fristen går ut. Da vil den opprinnelige fristen bli stående.

 

EU-kontroll hos Erik Arnesen Helsfyr AS

Vi utfører EU-kontroll på din Mercedes-Benz person- og varebil. EU-kontroll på merkeverksted sørger for at kvaliteten på din Mercedes blir ivaretatt.

Vi har konkurransedyktige priser og førsteklasses kunnskap på Mercedes-Benz. Fyll ut kontaktskjema, så kontakter vi deg angående ledig time eller andre spørsmål du måtte ha.

 

EU-kontroll pris kr. 1.295,-

Her er noen tips til hva du bør gjøre før du kommer på EU-kontroll av din Mercedes-Benz:

  • Sørg for at refleksvesten ligger synlig plassert
  • Sjekk at du ikke mangler varseltrekant
  • Ha vognkortet lett tilgjengelig
  • Ladekabel må ligge i bilen – Gjelder kun hybrid og elbiler

Vil du bestille EU-kontroll?

Vi kontakter deg: