Chat with us, powered by LiveChat

Sprinter – Lastebil

Mercedes Sprinter Lastebil

Dette kan du velge mellom på din Mercedes Sprinter Lastebil

Valgmuligheter på Mercedes Sprinter Lastebil:

 • 3 akselavstander
 • 2 førerhusvarianter
 • 4 forskjellige lasteplanlengder
 • 2 forskjellige lasteplanbredder
 • Standardførerhus eller dobbeltkabin
 • En rekke motoralternativer
 • Masse valgfritt ekstrautstyr
 • Vektvarianter: Tonnasjer fra 3,0 til 5,0 tonn
 • Opptil 3,5 tonn tilhengervekt for utvalgte kjøretøyvarianter
 • Opptil 3.050 kg nyttelast
 • Opptil 9,1 m² lasteflate
mercedes sprinter lastebil

Kjøreassistentpakke på Mercedes Sprinter Lastebil

Kjøreassistentpakken leveres som ekstrautstyr med bestanddelene COLLISION PREVENTION ASSIST, kjørefeltassistent og fjernlysassistent til å redusere ulykkesrisikoen i mange situasjoner og å øke kjørekomforten.

ADAPTIVE ESP® er et kjøredynamisk kontrollsystem av nyeste generasjon, som tar hensyn til bilens belastningstilstand [1]. Det gjør aktivt inngrep ved visse farlige kjøresituasjoner med målrettet bremsing av individuelle hjul, og bevirker behovsbasert tilpassing av motoreffekten, for å hjelpe føreren med å håndtere den kritiske faresituasjonen. ADAPTIVE ESP® kombinerer funksjonene ABS blokkeringsfrie bremser, ASR antispinn, EBV elektronisk bremsekraftfordeling, BAS bremseassistent og AAS igangsettingsassist (tilleggsutstyr), som er enda en kjørestabilitetshjelp. ESP® tilhengerstabilisering (kun i forbindelse med AHK (tilhengerfeste) eller AHK-forberedelse (forberedelse for tilhengerfeste)) øker i tillegg kjøresikkerheten ved kjøring med tilhenger.

I tillegg er ADAPTIVE ESP® preget av to innovative funksjoner som bidrar til å forkorte bremselengden. ESP® Brake Disc Wipe fjerner ved regn syklisk vannfilmen på bremseskivene og akselererer dermed bremsingen på vått underlag. Med ESP® Electronic Brake Prefill blir bremseklossene allerede lagt lett mot bremseskivene så snart føreren slipper gasspedalen. Dermed forkortes reaksjonstiden – og dermed bremselengden – ved bremsing.

Bemerk: ADAPTIVE ESP® kan ikke sette de fysiske lover ut av kraft. Derfor kan for eksempel ADAPTIVE ESP® ikke hindre skrens som følge av vannplaning. Dersom føreren overskrider de fysiske grenser, kan ADAPTIVE ESP® ikke forhindre en ulykke!

mercedes sprinter lastebil

Bremsesystem – meget god stabilitet

Sprinter er ikke bare utstyrt med skivebremser på alle fire hjul. Våre ingeniører har også forbedret det velutprøvde 2-krets hydrauliske bremsesystemet enda mer. Elektrisk bremseklossslitasjeanvisning på alle fire hjul gir i tillegg informasjon om bremseklossenes aktuelle tilstand.

Elektronisk stabilitetsprogram (ESP) med merverdifunksjoner, blokkeringsfrie bremser (ABS) og elektronisk bremsekraftfordeling (EBV) hører også selvfølgelig til standardutstyret på Sprinter, som bremseassistent (BAS), antispinn (ASR) og bil- og tilhengerstabilisering.

Sikkerheten er blitt enda bedre på Mercedes Sprinter Lastebil

ESP® tilhengerstabilisering (Trailer Stability Assist) øker kjøresikkerheten ved kjøring med tilhenger. Systemet griper målrettet inn dersom man får sleng på tilhengeren og hjelper føreren med å stabilisere bil og tilhenger. ESP® tilhengerstabilisering er standard i forbindelse med tilhengerfeste (AHK). Det er automatisk aktivt ved fabrikkmontert tilhengerfeste. Ved ettermontering av tilhengerfeste kan det også aktiveres av ditt Mercedes-Benz-verksted.

mercedes sprinter lastebil

Vil du ha brosjyre, tilbud eller avtale prøvekjøring, kontakter du oss helt uforpliktende her: