fbpx

Dekkskift

Å kjøre med riktige dekk er av største viktighet for at både du og andre trafikanter skal være trygge på veien. Forskriftsmessig bruk og skifte av dekk er et av de viktigste sikkerhetstiltakene vi har på norske veier. Uansett om du trenger dekkskift eller hjulskift, gjør Erik Arnesen jobben for deg.

Erik Arnesen Helsfyr AS

Østensjøveien 12, 0661 Oslo

Ekspress Service – Rommen

Nedre Rommen 1, 0988 Oslo

Dekkskift eller hjulskift?

Skifte av hjul er det vi gjør ved hver overgang fra vinter til sommer, eller omvendt. Siden årstidene i Norge har så stor variasjon og krever forskjellige kvaliteter av hjulene våre, er våren og høsten naturlig nok høysesong for hjulskift. Der dette innebærer å bytte både felger og dekk, handler dekkskift om å bytte selve gummien på felgen. Dette gjøres mindre hyppig, og gjerne hvis dekkene er blitt slitte eller gummiens egenskaper av andre grunner har blitt svekket. 

 

Når er det på tide med dekkskift?

Hvor lenge dekkene faktisk holder uavhengig av sesong, kan variere stort ut ifra hvor ofte og langt du kjører, og hvilket underlag du som regel kjører på. Som tommelfingerregel sier man at et dekk burde skiftes hvert tredje år. Tilfeller utenom dette hvor du bør sjekke dekkene og vurdere skift, er for eksempel om du har punktert, om dekkene har fått kutt eller rifter, hvis gummien buler, eller om du har kommet borti en kant. 

 

Effektiv dekkskift i Oslo

Hos Erik Arnesen skifter vi dekkene dine raskt og effektivt. Vi har to forskjellige avdelinger i Oslo: Helsfyr og Rommen. Bestill time i dag!

Erik Arnesen Helsfyr AS

Østensjøveien 12, 0661 Oslo

Ekspress Service – Rommen

Nedre Rommen 1, 0988 Oslo