fbpx

Slik bruker du vår selvbetjente nøkkelautomat

I en travel hverdag er det ikke alltid lett å finne et passende tidspunkt verken for service på bilen, eller levering og henting av bilen innenfor åpningstiden. For å lette den konstante tidsklemma tilbyr derfor de fleste verkstedene selvbetjeningsautomater for sine kunder. En selvbetjent nøkkelautomat er både praktisk og tidsbesparende og gir deg muligheten til å levere og hente nøkkelen når som helst på døgnet, helt uavhengig av verkstedets åpningstider. Bilnøkkelen blir lagret på en trygg og ordnet måte, og nøkkelautomatene bidrar til en mer fleksibel, effektiv og sikker prosess både for kundene, men også for verkstedet.

 

Fordeler med å bruke en selvbetjent nøkkelautomat

Som nevnt, er hovedfordelen med å bruke en selvbetjent nøkkelautomat at du ved et verkstedbesøk kan levere og hente bilnøkkelen akkurat når det måtte passe deg. Du slipper dermed å ta hensyn til verkstedets åpningstider, noe som igjen fører til en bedre kundeopplevelse.

En annen fordel er at du slipper den ventetiden som kan oppstå i kundemottaket når pågangen er stor, noe som er nyttig og tidsbesparende i en hektisk hverdag. I tillegg kan du også betale verkstedtimen via nøkkelautomaten når du henter bilen din. På denne måten har du full kontroll på hele inn- og utlveringsprosessen i forbindelse med ditt verkstedbesøk.

Nøkkelautomatene er et godkjent system for innlevering- og utlevering, og sertifisert med en standard som oppfyller FG-godkjenningskravene som er nødvendig i både Norge, men også resten av Europa, så man kan være trygg på at bilnøklene blir oppbevart på en forsvarlig og sikker måte.

 

Hvordan fungerer en selvbetjent nøkkelautomat

Når du ankommer forhandler er lokalisering av nøkkelautomaten merket, slik at den skal være enkel å finne. Nøkkelautomaten er enkel i bruk og kommer med en god beskrivelse, trinn for trinn i hvordan den fungerer.

Ved innlevering følger du disse stegene:

 • Velg «innlevering»
 • Velg hvilken type innlevering der er. Her kan du velge mellom om du har en avtalt verkstedtime, ikke registrert verkstedtime, bilen er inntauet eller om du leverer en demobil / utleiebil
 • Følg deretter resten av instruksene vist på skjermen
 • Når skuffen åpner seg, dra den helt ut, ta en merkelapp, skriv på registreringsnummer og fest merkelapp til nøkkel
 • Legg deretter bilnøkkel i den innerste seksjonen
 • Lukk deretter skuffen helt igjen

 

For å kunne hente ut nøkler i den selvbetjente nøkkelautomaten er det viktig å gi beskjed om at du ønsker hente ut nøkkelen i automaten. Så snart bilen din er ferdig på verkstedet, vil du motta en sms om at bilen er ferdig.

Ved utlevering følger du disse stegene:

 • Velg «utlevering»
 • Tast inn koden du har fått tilsendt fra verkstedet
 • Følg deretter videre instruksjoner på skjermen
 • Når skuffen åpner seg, trekk den helt ut. Nøkkelen ligger innerst i skuffen
 • Lukk deretter skuffen helt igjen

 

Den trinnvise beskrivelsen viser hvor du skal trykke for inn- og utlevering av nøkler. FOTO: Erik Arnesen

 

Kort oppsummert kan man si at med selvbetjente nøkkelautomater ved verksteder gjør det enkelt å levere og hente bilnøkler 24/7, uavhengig av åpningstidene. Dette er tidsbesparende og praktisk for kunder med travle timeplaner. Nøklene oppbevares trygt, og automaten bidrar til en mer fleksibel, effektiv og sikker prosess. Fordelene inkluderer redusert ventetid, muligheten til å betale verkstedregningen via automaten, og full kontroll over inn- og utleveringsprosessen. Nøkkelautomatene er FG-sertifisert , og oppfyller FG-godkjenningskravene i Norge og Europa, og sikrer en trygg oppbevaring av bilnøkler.