fbpx

Når bør du bytte frontrute?

Frontruten på bilen din spiller en viktig rolle både i forhold til sikkerhet, men også kjørekomfort. En skadet eller sprukket frontrute kan forårsake betydelige problemer, både i forhold til redusert sikt, men også økt risiko ved ulykker. I tillegg kan du få bot fra politiet om du blir stoppet i en kontroll. Det er viktig å bytte frontrute ved behov, og her forklarer vi hvorfor, samt hvordan det kan gjøres på en kostnadseffektiv og sikker måte.  

 

Hvorfor er det viktig å bytte frontrute

En intakt frontrute er viktig for å opprettholde bilens sikkerhet. Ved en kollisjon bidrar frontruten til å forhindre at taket kollapser og beskytter bilens fører og passasjerer. En sprukket eller skadet frontrute kan svekke denne beskyttelsen, noe som kan få store konsekvenser i en eventuell ulykke. Selv en liten sprekk kan raskt utvide seg til en større skade på grunn av temperaturforandringer, vibrasjoner og andre faktorer. En frontrute uten skader gir optimal sikt, og bidrar til trygg kjøring. Tidlig bytte av frontruten kan også forhindre er mer omfattende og kostbar reparasjon.

 

Når bør frontruten byttes

Størrelsen og plasseringen av skaden er avgjørende for om frontruten bør byttes. Har du fått en steinsprutskade som er mindre enn 3 cm, anbefales det å få reparert skaden så fort som mulig, men er skaden over 3 cm, bør frontruten byttes. Er derimot frontruten sprukket, bør den alltid byttes. Du bør også bytte dersom du har mer enn tre steinsprutskader, dersom steinsprutskaden er plassert mindre enn 3 cm fra kanten av vinduet, eller dersom skaden befinner seg i førerens synsfelt. Ved å bytte frontruten i tide, sikrer du at bilen møter alle nødvendige sikkerhetsstandarder. Det er også viktig å være klar over at en utslitt frontrute ikke dekkes av bilforsikringen.

 

Bytte frontrute – hva er viktig å tenke på

Når du skal bytte frontrute på bilen, er det flere faktorer som er viktig å tenke på. For det første er det viktig å velge en pålitelig leverandør. Sørg for å velge et anerkjent merkeverksted som bruker kvalitetsglass og har erfarne fagfolk som er spesialister på bytte av glass. Profesjonelle verksteder sørger for at frontruten er korrekt installert og oppfyller alle sikkerhetsstandarder. I tillegg er det viktig å være klar over at mange bilforsikringer dekker skader på frontruten. Sjekk derfor din forsikrinspolise for å se hva som dekkes, og hvordan du kan benytte deg av forsikringen ved bytte av frontrute.

 

Kort oppsummert er det å bytte frontrute på bilen din en viktig investering i din sikkerhet. En intakt frontrute sikrer god sik og bidrar til å forhindre større skader. Ved å velge et merkeverksted med profesjonelle fagfolk som bruker kvalitetsglass, sørger du for at frontruten din alltid er i topp stand, og du kan forhindre kostbare reparasjoner.

 

 

Steinsprut eller skadet frontrute? Vi reparerer dette til din Mercedes-Benz kostnadsfritt*

De fleste av dagens nye biler har førerassistentsystemer, hvor kameraer og sensorer er montert i frontruten. Vi har både rett kunnskap og riktig verktøy for å gjøre jobben. Vi sikrer at assistentsystemene fungerer som de skal etter reparasjon. I dag er bilruten en integrert del av det bærende karosseriet, som også bidrar til bilens sikkerhet på veien.

Har du fått steinsprut, reparerer vi skaden for deg helt kostnadsfritt*. Hvis hele frontruten må byttes, gjøres dette mot en egenandel. Vi tar i begge tilfeller hånd om forsikringsselskapet for deg.
*Gjelder ved delkasko / kaskoforsikring

Steinsprut eller skadet frontrute? Bestill din time her