fbpx

Nå er det høysesong for steinsprut

Våren er endelig her, og som kjent er våren også høysesong for glasskader og steinsprut. Når snø og is smelter, virvler blant annet småstein opp og treffer frontruten. Steinsprut kan også oppstå ved at stein sitter i vinterdekkene og kastes opp fra hjulene.

Ettersom stein sitter fast i dekken og løsner ved høy hastighet, er ofte steinsprut mest vanlig på veier med en fartsgrense på over 70 km/t. Jo høyere hastighet, desto større kan også steinsprutskaden bli.
 

Slik reduserer du risikoen for steinsprut

De fleste har vel opplevd steinsprutskader en eller flere ganger, men det finnes likevel noen forhåndsregler man kan ta for å redusere sjansen for skade på frontruten eller på bilens karosseri. Et av rådene for å unngå steinsprut handler om å holde avstand til bilen foran, og være ekstra varsom rundt kryss og påkjøringer. Ligger man for tett på bilen foran vil selv småstein ha kraft nok til å lage betydelige skader.

I tillegg kan man også redusere sjansen for å skade andre biler, ved selv å ha påmontert skvettlapper på bilen.

Ruteskift ved steinsprut
Kalibrering av førerassistentsystemer

FOTO: Erik Arnesen
 

Stor økning i antall årlige steinsprut-skader

Antall steinsprutskader har mer enn dobbelt seg de siste 20 årene. Årlig blir rundt 250.000 glasskader erstattet av forsikringsselskapene, viser tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge. Steinsprut- og andre glasskader koster rundt 1,6 MNOK hvert år.

Får man en steinsprutskade, er det viktig å få reparert skaden så raskt som mulig, før skaden får utviklet seg slik at ruten slår sprekker.
 

Steinsprut eller skadet frontrute? Vi reparerer dette til din Mercedes-Benz kostnadsfritt*

De fleste av dagens nye biler har førerassistentsystemer, hvor kameraer og sensorer er montert i frontruten. Vi har både rett kunnskap og riktig verktøy for å gjøre jobben. Vi sikrer at assistentsystemene fungerer som de skal etter reparasjon. I dag er bilruten en integrert del av det bærende karosseriet, som også bidrar til bilens sikkerhet på veien.

Har du fått steinsprut, reparerer vi skaden for deg helt kostnadsfritt*. Hvis hele frontruten må byttes, gjøres dette mot en egenandel. Vi tar i begge tilfeller hånd om forsikringsselskapet for deg.

*Gjelder ved delkasko / kaskoforsikring
 

Steinsprut eller skadet frontrute? Bestill din time her

 
Kilder: Finans Norge