fbpx

EQS med økt rekkevidde og enda mer komfort

Mercedes-Benz har gjennomført en omfattende oppdatering av det elektriske flaggskipet EQS. Den inkluderer økt batterikapasitet, noe som gir en imponerende rekkevidde på opptil 822 kilometer. Oppdateringen omfatter også ny grill, stående stjerne på panseret, og betydelig økt komfort i baksetet.

 

Rekkevidde på opptil 822 kilometer

Men en økt batterikapasitet fra 108,4 kWh til 118 kWh, kan EQS 450 4MATIC kan EQS 450 4MATIC nå strekke seg fra 717 kilometer til 799 kilometer, en økning på over 11 prosent. EQS 450+ imponerer ytterligere med en rekkevidde på opptil 822 kilometer.

Både EQE og EQS med firehjulstrekk er i tillegg oppgradert ved å øke tilhengerveksten fra 750 til 1.700 kg, noe som er på samme nivå som SUV-utgavene når det gjelder tauekapasitet.

En annen nyskapende forbedring er optimaliseringen av bremsesystemet. Takket være høy grad av regenerativ bremsing brukes bremseskivene sjeldnere sammenlignet med biler med forbrenningsmotor.

EQS har blitt vesentlig forbedret med økt batterikapasitet, noe som gir en rekkevidde på opptil 822 kilometer. FOTO: Mercedes-Benz

 

Økt komfort for baksetepassasjerene

EQS har også oppgradert komforten ytterligere for passasjerene i baksetet. EQS kan nå utstyres den valgfrie Reare Comfort Package Plus med Executive-seter, som har en strategisk plassert fotstøtte plassert mellom forsetes skinner. Denne gir baksetepassasjerene mulighet til å hvile føttene i en skråstilt stilling, noe som vil forbedre komforten merkbart.

Oppgraderingen består også av muligheten for at forsetet på passasjersiden kan vippes fremover, og ryggstøtte bak kan justeres opp til 38 grader, noe som gir enda mer plass for baksetepassasjene

Tilleggsutstyr inkluderer også setevarme Plus og nakke- og skuldervarme bak, samt muligheten for justering av setedybden. Komforten i baksetet er betydelig forbedret gjennom flere trinn, også med standard baksetepakke.

EQS har oppgradert komforten ytterligere for passasjerene i baksetet. FOTO: Mercedes-Benz

 

Enda mer standardutstyr

Varmepumpe er utstyr som nå standard på EQS. Varmepumpen øker både klimakomforten og effektiviteten. Varmen fra den elektriske enheten og høyvoltsbatteriet kan derfor brukes til å varme opp interiøret, noe som reduserer behovet for strøm til varmeren og dermed øker rekkevidden.

Regenereringsnivået på EQS er også forbedret og dermed økt. Mer regenerering betyr mer eneregiutvinning, noe som igjen gir lengre rekkevidde.
Mercedes-Benz har også optimalisert bremsesystemet. Takket være modifisert bremsekraftsylinder, gir dette en bedre pedalfølelse.

Et annet utstyr som nå er standard på EQS, og verdt å merke seg er MBUX Hyperscreen (Mercedes-Benz User Experience).
MBUX Hypersreen kombinerer tre skjermer visuelt under en felles glassflate. Kort fortalt er MBUX et multimediesystem med kunstig intelligens. Mulighetene er uendelige, du kan både designe dine personlige preferanser ved å velge mellom ulike visningsstiler, bruke systemet enten via berøringsskjermen eller med talekommando, i tillegg vil systemet huske både din favorittmusikk, og ruten du ofte kjører, enten det er til hytta eller jobb.
Basert på dine kjøreruter, vil skjermen foreslå en raskere rute om det skulle være kø på din vanlige rute.

 

Automatisk filskifte

Med den nye funksjonen «Automatic Lane Change» (ALC), lanserer nå Mercedes-Benz en intelligent oppgradering kjøreassistentsystemene i SAE Level 2-serien i Europa.

ALC gjør det mulig for kjøretøyet å skifte fil automatisk på motorveier som har to separate kjørefelt og en fartsgrense på opptil 140 km/t. For at ALC skal være operativt, er tilstrekkelig plass og tydelige kjørefeltmarkeringer nødvendig, i tillegg til at bilen må være utstyrt med MBUX-navigasjon. Selv om systemet ikke trenger ytterligere inngrep fra føreren, forblir føreren ansvarlig for kjøringen og må kontinuerlig overvåke filskiftet.

Dette er nå en standardfunksjonalitet på de nye EQS-modellene, og noe Mercedes-Benz allerede tilbyr for visse modellserier i USA og Canada.

Kort oppsummert viser denne betydelige oppdateringen at Mercedes-Benz både hever standarden for EQS, sitt elektriske flaggskip, men jobber også med kontinuerlig innovasjon. Baksetepassasjerene opplever enestående komfort, mens sjåføren nyter en luksuriøs kjøreopplevelse. Rekkevidden øker til over 800 kilometer, varmepumpe og MBUX som standardutstyr og nye funksjoner som automatisk filskifte, ALC.