fbpx

To nye lærlinger på plass hos Erik Arnesen Helsfyr

I en tid hvor arbeidsmarkedet er i rask endring og behovet for kvalifisert arbeidskraft øker, er det avgjørende for bedrifter å ta et aktivt ansvar i utviklingen av morgendagens arbeidstakere. Vi i Erik Arnesen har tatt dette ansvaret på alvor ved å ansette lærlinger på verkstedet, i tillegg til at vi nå også har en lærling på salg & service.  Dette styrker ikke bare oss som bedrift, men bidrar også positivt til samfunnet som helhet.

 

Denne høsten har vi hatt den glede av å ønske Ayan og Steffen velkommen til oss. Ayan er 18 år og ansatt som mekanikerlærling i Erik Arnesen Helsfyr. Ayan gikk de to første årene på Kuben Videregående skole på Økern.

 

Utdanningsløpet for å få tittelen «Bilmekaniker lette kjøretøy», starter i 1. klasse på Videregående skole på linjen «Teknologi- og industrifag», og 2. året må kandidaten velge linjen «Kjøretøy». De to siste årene av utdannelsen er eleven utplassert hos en bedrift hvor man jobber som lærling. Som bilmekanikerlærling får man er grundig opplæring i alt fra service og vedlikehold, til feilsøking og moderne diagnoseverktøy. Opplæringen kombinerer praktisk arbeid på verkstedet, med teoretisk kunnskap, og er under veiledning og oppfølging av erfarne fagfolk. Studiet avsluttes med en fagprøve og ved å bestå denne, kan kandidaten titulere seg som «mekaniker lette kjøretøy».

 

Hils på vår nye Mekanikerlærling, Ayan!

 

Vår andre lærling, Steffen fyller straks 18 år, og har fullført 1. og 2. klasse på linjen Salg & Service på Bjertnes Videregående skole i Nittedal. Det første året lærer elevene blant annet om drift og service i virksomheter, i tillegg til programfag som skal hjelpe elevene til å forstå betydningen av servicerollen, og gi en innføring i administrative og økonomiske oppgaver.  Andre året består blant annet å gi elevene en kommersiell forståelse av markedsføring, samhandling og organisasjonsutvikling. I tillegg lærer de å tilpasse salgs- og serviceopplevelser til ulike målgrupper. De to siste årene blir elevene utplassert som lærling i en bedrift, og avslutningsvis må de gjennom en fagprøve de må bestå for å få fagbrev i Salgsfaget.

 

Hils på vår nye lærling i Salgsfaget, Steffen!

 

Videregående skole samarbeider med et opplæringskontor som har hjelper elevene en bedrift de kan være lærling i. I tillegg tilbyr de relevante kurs og en generell oppfølging underveis i de to årene elevene er utplassert.

 

Quivin Nilsen er daglig leder i Din Opplæring. Din Opplæring er et opplæringskontor som er godkjent i salgsfaget. Quivin følger opp vår salgslærling Steffen de årene han skal jobbe i Erik Arnesen. Hennes tale er klar; det å ansette lærlinger er en investering i fremtiden. Fremtidens fagarbeidere får muligheten til å kombinere teori med praksis og utvikle ferdigheter som er nødvendige i arbeidslivet. Din Opplæring er opptatt av at lærlingene blir sett og inkludert på arbeidsplassen, i tillegg til at opplæringskontoret også følger opp både elevene og bedriften underveis.

 

Kort oppsummert gir det å ansette lærlinger bedriften flere fordeler både i forhold til tilgang på kvalifisert arbeidskraft tilpasset bedriftens behov, friske perspektiver som kan drive innovasjon, og kostnadseffektiv opplæring. Bedrifter som tar imot lærlinger viser også samfunnsansvar, samtidig som det bidrar til å redusere arbeidsledighet og styrke samfunnets økonomiske bærekraft. Samlet sett er lærlingeansettelser en langsiktig investering som både bedriften og samfunnet drar nytte av!

 

Vi gleder oss til å følge våre lærlinger, Ayan og Steffen, videre på deres reise til å bli fagarbeidere.