fbpx
mercedes a-klasse hybrid

Mercedes A-Klasse hybrid med opptil 68 km elektrisk rekkevidde

Mercedes A-klasse lanseres for første gang som ladbar hybrid under navnet A 250e. Med en rekkevidde på opptil 68 kilometer (WLTP) er A-Klassen på nivå med noen av de tidligste elbilene på markedet.

mercedes a-klasse hybrid
Elektrisk rekkevidde på opptil 68 kilometer (WLTP) er slett ikke ille. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Bensinmotor kombinert med elektrisk motor

Mercedes A-Klasse hybrid har en firesylindret bensinmotor på 160 hestekrefter. Sammen med batteriet vil du få en systemeffekt på 218 hestekrefter og hele 450 Nm. Det resulterer i at 0-100 km/t går unna på 6,6 sekunder.

Bilens toppfart er 235 km/t, men dersom du kjører på ren elektrisk kraft får du den allikevel godt over de norske fartsgrensene, nemlig opptil 140 km/t.

mercedes a-klasse hybrid
Total systemeffekt er på 218 hk og hele 450 Nm. Toppfart er satt til 235 km/t eller 140 km/t dersom du kun kjører elektrisk. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Mercedes A-Klasse hybrid rekkevidde og lading

Rekkevidden er kraftig forbedret fra det vi er vant med og A 250e skal nå klare opptil 68 kilometer på det elektriske batteriet. Det gir et oppgitt drivstofforbruk på mellom 0,14 – 0,16 liter på mila.

  • Elektrisk rekkevidde: fra 60 til 68 km (WLTP)
  • Elektrisk motor: 75 kW
  • Batterikapasitet: 15,6 kWh

Med 7,4 kW wallbox (AC) vil ladetiden fra 10 % til 100 % ta rund 1 time og 45 minutter. Dersom du bruker DC-lading vil det ta rundt 25 minutter å lade fra 10 % til 80 %.

mercedes a-klasse hybrid
Med wallbox på 7,4 kW vil det ta rundt 1 time og 45 minutter å lade fra 10 % til 100 %. Foto. Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Se våre kampanjer på Mercedes A-Klasse

Smarte plassløsninger

For å ikke gi bort for mye av bagasjeromsplassen til batteriene har Mercedes-Benz gjort noen smarte løsninger. Blant annet har de gjort om eksosanlegget slik at det stopper midt under bilen og går gjennom tunnelen til girkassen.

Bensintanken er også flyttet slik at batteriene får plass under baksetene.

mercedes a-klasse hybrid
Smarte løsninger gjør at A 250e ikke mister for mye av bagasjeromsplassen. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Mercedes A-Klasse hybrid er intelligent

Som tredjegenerasjons plug-in hybrid kommer det også oppdatert EQ-teknologi. Blant annet er navigasjonen smart nok til å regne ut faktorer som avgjør hvor miljøvennlig du kan kjøre fra et sted til et annet.

For ren elektrisk kjøring kan du bruke kjøremodusen «Electric» hvor du også kan velge hvor mye den elektriske motoren skal regenerere. Dette gjør du ved å bruke girhendlene på rattet.

Kjøremodusene Comfort, ECO og Sport er også tilgjengelig på A 250e og gir deg muligheten til å endre bilens kjøreinnstillinger basert på ønsket kjørestil.

mercedes a-klasse hybrid
Tegning av komponentene i A 250e plug-in hybrid. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Kilde: Mercedes-Benz Media

 

Vil du ha mer informasjon, tilbud eller prøvekjøre en Mercedes-Benz A-Klasse plug-in hybrid? Da kontakter du oss helt uforpliktende her: