fbpx
Mercedes GLE 63 AMG

Mer kraft enn noen gang – Her er GLE 63 AMG

Mercedes-AMG GLE 63 og GLE 63 S viderefører en 20 år gammel tradisjon som begynte i 1999 med ML 55.

Det var datidens topputgave av Mercedes-Benz sin store SUV. Nå er den nye topputgaven på plass og den er kraftigere enn noen gang. 

Mercedes GLE 63 AMG
Det hele startet med ML 55 AMG for 20 år siden. Nå er den nyeste utgaven her og den er kraftigere enn noen gang med 612 hestekrefter og 850 Nm. Foto: Mercedes-Benz | Daimler AG

 

Kraftige V8 motorer i GLE 63 AMG

Du kan velge mellom to motorvarianter av GLE 63 hvor begge har en 4-liters V8 biturbo motor. Et 48 V EQ-Boost system står for 22 av hestene.

Velger du S-utgaven får du hele 612 hestekrefter og 850 Nm, mens dersom du går for utgaven uten S må du nøye deg med 571 hestekrefter og 750 Nm.

Det gir en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på 4.0 sekunder og 3.8 sekunder.

Mercedes GLE 63 AMG
V8 Biturbo merket på siden avslører at dette er noe ekstraordinært. Foto: Mercedes-Benz | Daimler AG

 

Luftfjæring gir komfort og sportslighet

Bilen har AMG RIDE CONTROL + luftfjæring som standard med ADS+ (Adaptive Damping System) som gir deg muligheten til å velge mellom flere demperkonfigurasjoner.

Du har syv steg som heter Comfort, Sport, Sport+, Individual, RACE, Trail og Sand. I Comfort finner du naturligvis mest mulig komfort, mens i RACE blir bilen mest mulig agil og sportslig.

Takket være pneumatisk selvutjevning holder GLE 63 samme høyde uansett hvor mye last du har i bilen. Høyden kan justeres via en bryter i bilen når ikke valgte kjøremodus overstyrer den.

I Sport+ vil for eksempel bilen senke seg 10 mm, mens i Comfort senker bilen seg 10 mm kun i hastigheter over 120 km/t.

Mercedes GLE 63 AMG
Luftfjæring er standard og de forskjellige kjøremodusene tilpasser bilens høyde til enhver situasjon. Foto: Mercedes-Benz | Daimler AG

 

Her finner du produktinformasjon på GLE!

 

Eksteriørdesign – en AMG verdig

Den AMG-spesifikke grillen er markant i fronten sammen med de massive luftinntakene i frontfangeren. Sideskjørtene strekker seg ut og er lakkert i bilens farge. Basismodellen leveres med 20″ felger mens S-utgaven har 21″ felger. Videre kan du oppgradere til 22″ felger for det mest sportslige uttrykket.

Nattpakke er tilgjengelig på modellen og gir deg sorte detaljer rundt vindu, grill, eksosender, fangere og felger.

Mercedes GLE 63 AMG
Den AMG-spesifikke grillen i front gir et markant utseende. Med 22″ felger får du det rette sportsuttrykket. Foto: Mercedes-Benz | Daimler AG

 

Et elegant interiør

Interiøret har høy kvalitet og fremstår meget elegant med en sportslig touch. AMG seter i nappaskinn er standard og AMG rattet er tykt og tøft.

For et enda mer sportslig og praktisk preg kan du bestille markør øverst på rattet og AMG knapper for styring av dempere, eksosanlegg og annet.

Multimediasystemet MBUX er på plass og du kan dermed bruke talekommandoen «Hey Mercedes» til å ringe, justere temperatur, bytte farge på ambient lighting og lignende.

Mercedes GLE 63 AMG interiør
Interiøret er elegant og kjennes påkostet med både nappaskinn og lekre toner. Foto: Mercedes-Benz | Daimler AG

 

Vil du ha mer informasjon om Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC+? Da kontakter du oss helt uforpliktende her:

     

    Kilde: Mercedes-Benz