fbpx
Mercedes Citan

Nye Citan og eCitan

Mercedes Citan og eCitan er varebilen for deg som kjører mye i byen

Mercedes-Benz skriver at Citan forventes på norske veier i slutten av året. Du kan nå bestille din Citan. Vil du ha den helelektriske eCitan? Da må du vente til elbilens lansering i andre halvdel av 2022. Citan vil bli lansert som varebil i Norge, og vil senere også komme med lang akselavstand.

FAKTA OM MERCEDES CITAN VAREBIL 2021:

 • Citan kan bestilles nå
 • Forhjulsdrift
 • 2-3 seter
 • Tilhengervekt 1500 kilo
 • Akselavstand 271,6 centimeter
 • Maks lasteromslengde 175,3 centimeter
 • Lasteromsvolum 2,9 kubikkmeter
 • Maks nyttelast 782 kilo
 • Maks taklast 100 kilo
 • Åpning skyvedører 61.5 centimeter
 • Høyde døråpning 105,9 centimeter
Mercedes Citan
Kjekk varebil for deg som jobber mye i byen, Foto: Mercedes Norge

 

Mercedes Citans lasterom er fleksibelt og romslig

Citan er allsidig og gir deg en kompakt varebil med god plass. Det gjør den desto mer praktisk for deg som jobber mye i byen.

Skyvedører med døråpning på 61,5 centimeter bredde, 105,9 centimeter høyde, kombinert med lav lastekant, gjør at du enkelt kan flytte det du skal ha ut og inn. Skyvedørene kan også åpnes fra både høyre og venstre.

Citans lastekapasitet er på opptil 2,9 kubikkmeter, eller nesten 3000 liter, i henhold til VDA-normen. VDA er en forkortelse for “Verband der Automobilindustrie” som er den tyske/europeiske måten å måle på, og er den måleformen de fleste produsenter bruker når de skal oppgi størrelsen på bagasjerom på et kjøretøy.

 

Mercedes Citan
Interiøret i Mercedes Citan, Foto: Mercedes Norge

 

Citan er en varebil som tar sikkerhet på alvor

Sikkerhetspakken inkluderer:

 • Active Brake Assist
 • Active Lane Keeping Assist
 • Blind Spot Assist og Speed Limit Assist
 • Seks kollisjonsputer som standard

Mercedes informerer om at i kjøreassistentpakken, som er i sammenheng med automatgir, er DISTRONIC adaptiv cruise control og Active Steering Assist inkludert i tillegg til sikkerhetspakken.

Assistentsystemene drives av varebilens kamera som er bak frontruten. Dette holder god oversikt over trafikken rundt deg. Citan skifter også mellom fjern- og nærlys av seg selv når du kjører i en hastighet over 40 kilometer i timen. Standard lys- og regnsensor gjør at frontlyktene og vindusviskerne kan slås på automatisk når du har  behov for det.

Du kan bestille LED High Performance-lykter som tilleggsutstyr. Disse gir større sikkerhet om natten med en bredere lysfordeling. Lysene har en farge som minner om dagslys og kan også kombineres med fjernlysassistent.

Varebilens ulike motorer

På Citan med fossil drivlinje, får du dieselmotor med tre tilgjengelige krafttrinn som oppfyller Euro 6d-utslippsnormene. Normene er europeiske krav til utslippskrav av tyngre kjøretøy.

Alle motorer er kombinert med en ECO start/stopp -funksjon. En seks-trinns manuell girkasse er standard, men de kraftigste modellene er også tilgjengelig med en syv-trinns automatgirkasse.

 

Mercedes Citan
Lasterommet på Mercedes-Benz Citan, Foto: Mercedes Norge

 

Mercedes eCitan er det elektriske alternativet

Den helelektriske eCitan lanseres i andre halvdel av 2022 og vil også være tilgjengelig i en rekke karosserivarianter.

Rekkevidden skal ligge på rundt 285 kilometer, og du kan forvente å hurtiglade fra 10 til 80 prosent på 40 minutter. Med eCitan varebil behøver du ikke å forholde deg til kompromiss av dimensjoner på lasterommet og tilgjengelig nyttelast sammenlignet med konvensjonelle modeller. Tilhengerfeste vil også være tilgjengelig på eCitan.

Den elektriske motoren skal levere 102 hestekrefter og et maksimalt dreiemoment på 245 Nm. Litiumion-batteriet, med brukskapasitet på 44 kiloWattimen, er plassert foran bakakselen. På den måten er det beskyttet mot eventuelle kollisjoner.

Her kan du lese mer om Mercedes-Benz Citan.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss uforpliktende her:

   

  Kilder: Mercedes Norge