Mercedes E-klasse plug-in hybrid

Mercedes E-Klasse er tilbake som plug-in hybrid. Nå også som stasjonsvogn!

Mercedes E-Klasse plug-in hybrid

Mercedes E-klasse er tilbake som plug-in hybrid. For første gang blir den å få tak i som stasjonsvogn med rekkevidde på mer enn 5o km (NEDC 2.0). Sedanen leveres i både bensin- og dieselhybrid, mens stasjonsvognen leveres kun som dieselhybrid.

Mercedes e-klasse plug-in hybrid
Mercedes E-Klasse plug-in hybrid. Sedan utgaven får du både som diesel- og bensinutgave. Foto: Mercedes-Benz

 

E-Klasse plug-in hybrid med dieselmotor får du som sedan og stasjonsvogn

Dieselhybridene E 300de sedan og E 300de stasjonsvogn er nå i salg og de første bilene ble levert allerede i slutten av mars. Effekten er på 302 hk og 700 nm, noe som resulterer i 0-100 km/ t på henholdsvis 5,9 sekunder (sedan) og 6,0 sekunder (stasjonsvogn). Rekkevidden er økt betraktelig fra våre tidligere plug-in hybrider. Kampanjepris på Mercedes e-Klasse plug-in hybrid finner du her: 

Mercedes e-klasse plug-in hybrid
Elektrisk rekkevidde på plug-in hybridene er som følger (NEDC 2.0 Standard): E 300e = 57 km, E 300de = 53, 8 km og E 300de Stasjonsvogn = 51,6 km. Foto: Mercedes-Benz

 

Bensinhybriden E 300e erstatter den velkjente E 350e

Bensinhybriden E 300e erstatter vår tidligere plug-in hybrid E 350e, og får en bedre motorytelse enn sin forgjenger. Vi snakker nå 320 hk og 700 nm sammenlignet med forgjengeren på 279 hk og 600 nm. Den nye bensinhybriden vil gjøre 0-100 km/t på 5,7 sekunder. E 300e vil kun være mulig å få tak i sedan.

Mercedes e-klasse plug-in hybrid
Mercedes-Benz E-klasse plug-in hybrid med AMG-pakke, Multibeam LED og Panoramasoltak. Foto: Mercedes-Benz

 

Rekkevidde og ladetid på E-Klasse plug-in hybrid

Når det kommer til elektrisk rekkevidde er de oppgitt til følgende:

  • E 300e er oppgitt til 57 km (NEDC 2.0) og 51 km (WLTP)
  • E 300de er oppgitt til 53,8 km (NEDC 2.0) og 46,4 km (WLTP)
  • E 300 de stasjonsvogn er oppgitt til 51,6 km (NEDC 2.0) og 44,8 km (WLTP)

Dette vil gi en ladetid på bilene på mellom 2,5- 3 timer med wallbox (230 V x 20A = 4,6 kWh) eller 5,5-6 timer med vanlig stikkontakt (230 V x 10A = 2,3 kWh) og et forbruk på 13,5 kWh brutto og 9,3 kWh netto.

Mercedes e-klasse plug-in hybrid
Vi har bygget en kasse for å illustrere hvordan bagasjerommet på E-Klasse plug-in hybrid ser ut. Foto: Erik Arnesen Helsfyr

 

Se våre kampanjer på E-Klasse E 300de Stasjonsvogn

God bagasjeromsplass på E-Klasse plug-in hybrid til tross for batteriet

Det er nok mange som også er spent på å se hvordan bagasjerommet ser ut, med tanke på batteriet. Dette har Mercedes-Benz løst ved å bygge deler av gulvet noe opp. På sedanen er det et «trappetrinn» med høyde på 15 cm og på stasjonsvognen snakker vi om 10,4 cm. Allikevel er det fortsatt meget romslig med masse plass i bilene.

Mercedes e-klasse plug-in hybrid
Her er E-Klasse plug-in hybrid med AMG interiør, Widescreen Cockpit og COMAND navigasjon. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Godt utstyrt

Standardutstyret holder et høyt nivå på de nye E-klasse plug-in hybridene. Blant annet har de Avantgarde utstyrslinje utvendig og innvendig og ladekabler til både vanlig stikkontakt og wallbox. LED hovedlamper, navigasjon, ryggekamera og automatgir er også standard. Stasjonsvognen har også nivåregulering på bakaksel som standard for å sikre god og stabil kjørekomfort uavhengig av hvor mye last man har i bagasjerommet.

 

 

Vil du ha mer informasjon, tilbud eller prøvekjøre en Mercedes-Benz E-Klasse plug-in hybrid? Da kontakter du oss helt uforpliktende her: