fbpx
Mercedes Maybach GLS 600

Mercedes Maybach GLS

Mercedes-Maybach GLS er en SUV som tilbyr første klasses luksus

Mercedes-Maybach GLS: Maybach er et velkjent og historisk navn i sammenheng med bilmerket. Mot slutten av 1800-tallet jobbet Wilhelm Maybach og Gottlieb Daimler tett sammen med å produsere lette forbrenningsmotorer.  Senere ble Maybach et eget merke for luksusbiler.

I nyere tid ligger navnet under Mercedes-Benz og det har til nå kun vært S-klasse-utgaven som har hatt Maybach navnet. Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC har vært med på å utvide luksus-segmentet.

Mercedes Maybach GLS 600
Et stigtrinn kommer ut automatisk når bakdørene åpner seg. En fin gest når man må opp i høyden for å sette seg inn i denne bilen. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

GLS Maybach har et eksklusivt uttrykk

Det første du sannsynligvis legger merke til på Mercedes-Maybach GLS er det klassiske radiatorgitteret, og Mercedes-stjernen som troner på panseret. Maybach-logoen er også tydelig plassert på flere steder av bilen, blant annet på det elektriske stigtrinnet som automatisk svinger ut når en bakdør åpnes.

Du kan velge mellom 22″ eller 23″ felger som er eksklusivt utviklet for denne modellen, og det er planlagt åtte elegante fargenyanser for den to-fargede modellen. Det rår liten tvil om at den er designet etter ekte Maybach-stil.

Mercedes Maybach GLS 600
To toners farge og 23″ felger. Den klassiske Maybach-logoen er å finne på bilens bakerste stolpe. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Mercedes-Maybach GLS er godt teknisk utstyrt

Multimediasystemet MBUX finner du også i denne bilen, men systemet er tilpasset til de eksklusive funksjonene. Av teknologisk utstyr finner du det samme som i både GLE og GLS, som er blant annet MULTIBEAM LED-lys, kjøreassistentpakke, Burmester surround soundsystem og mye mer.

Panoramasoltaket er standard og gir et behagelig dagslys inn i bilen, med mindre du ønsker å trekke for den elektriske gardinen. Bilen har ekstra støyisolering og bak er det et eget klimaanlegg for de som sitter i baksetene. I tillegg kan alle komfort- og underholdningsfunksjoner styres av passasjerer med medfølgende nettbrett, strategisk plassert på midtkonsollen mellom baksetene.

Mercedes Maybach GLS 600 interiør
Interiøret er meget elegant og fullt av moderne teknologi. Områder i nappa-skinn gir et eksklusivt utseende. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Her kan du lese mer om Mercedes-Maybach S-Klasse.

Luksus og komfort i toppklasse

Det er ikke spart på verken luksus eller komfort på Mercedes-Maybach GLS. Baksetene kan omgjøres til liggende seter ved hjelp av elektrisk setejustering, og klimatiserte massasjeseter er standard. Interiøret består av områder i nappa-skinn, og for ekstra komfort kan du, på forespørsel, få med tilhørende hvileputer.

Ved forespørsel kan også midtkonsollen leveres som et forlenget og sammenleggbart bord, til og med et kjøleskap med plass til champagneflasker. Champagneglass i sølv vil naturligvis medfølge.

Mercedes Maybach GLS 600 interiør
Med 4-seters kombinasjon sitter du behagelig i baksetet. Ved forespørsel kan kjøleskap til champagne bestilles. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Diskret, men kraftig motor

Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC har en V8-motor med 558 hestekrefter og et dreiemoment på 730 Nm. Denne motoren er kombinert med 48-volts systemet EQ-boost, som tilfører ekstra kraft til motoren. Bilen tar deg fra 0-100 km/t på knappe 4,9 sekunder.

AIRMATIC luftfjæring kommer også som standard, så om du kjører på ulent terreng, sitter du likevel komfortabelt og stabilt.

Det estimeres at Mercedes-Maybach GLS vil bli tilgjengelig på markedet i andre halvdel av 2020.

 

Kilde: Mercedes-Benz Media

 

Vil du ha mer informasjon om Mercedes-Maybach GLS? Da kontakter du oss helt uforpliktende her: