fbpx

Nye eSprinter klar for bestilling

Mercedes-Benz fortsetter oppgraderingen av eksisterende favoritter, og nå er endelig nye eSprinter klar for bestilling. De første bilene forventes på norske veier i løpet av våren. Noen av høydepunktene, i tillegg til et oppgradert interiør- og eksteriør, er imponerende rekkevidde på inntil 440 kilometer, tilhengerfeste og god lastekapasitet.

 

Lengre rekkevidde og større batteripakke

Den nye eSprinter leveres i første omgang med en batteripakke på hele 113 kWt, noe som gir en imponerende rekkevidde på hele 440 kilometer (WLTP). Etter hvert vil også nye eSprinter leveres med en batteripakke på 81 kWt. Velger man den største batteripakken, vil det kun ta i overkant av 40 minutter å lade bilen fra 10-80%.

Den nye eSprinteren har tre ulike kjøremoduser, Comfort, Economic og Maximum Range, som gir det mulig å tilpasse ytelse og energiforbruk. I tillegg har eSprinter fire ulike nivåer (D-, D, D+, D++) for energigjenvinning som kan velges manuelt for å styre regenereringen av i etter trafikksituasjonen. Velger man D-auto vil bilen automatisk styre regenereringen selv for optimal kjøring basert på situasjonen.

Batteriteknologien som benyttes gir en ekstra lang levetid og er derfor spesielt godt egnet for nyttekjøretøy. En aktiv termisk styringsenhet sørger for optimal batteriytelse, og varmepumpe er inkludert som standard. Samlet sett gjør dette den nye eSprinter er velegnet både for lange avstander, men passer også for bykjøring.

Nye eSprinter – Tidenes mest allsidige og effektive elektriske varebil fra Mercedes-Benz. FOTO: Mercedes-Benz

 

Elektrisk drivlinje

To nyutviklede hovedkomponenter utgjør den elektriske drivlinjen i den nye eSprinter, både den effektive motoren og den avanserte elektriske bakakselen. Begge disse komponentene er installert på en elektrisk Mercedes-Benz varebil, og denne kombinasjonen gir fordeler både med tanke på ombygginger og varianter med ulike lengder på kjøretøyet (A2 og A3). I tillegg til en maksimal totalvekt (opp til 4,25 tonn), samt muligheten til å trekke tilhengerlast på opptil 2.000 kg.

 

Utformet for maksimal ytelse

Nye eSprinter består av tre moduler, noe som gjør det enkelt å tilpasse bilen til ditt spesifikke behov. Frontmodulen på bilen inneholder høyspentkomponentene som kan kombineres med alle varianter, uavhengig av batteristørrelse og akselavstand. Batteriet er integrert og plassert i den midtre modulen. En slik plassering gir bilen et lavt tyngdepunkt, som er med på å påvirke kjøreegenskapene på en fordelaktig måte. I den bakerste modulen er den kraftige, men kompakte elektriske motoren plassert.

 

Oppgradert sikkerhet og nye funksjonaliteter

Nye eSprinter har mye utsyr som tar vare på sikkerheten som standard. Dette er blant annet sikkerhetsutstyr som tretthetsovervåking, aktiv bremseassistent, cruise-control og intelligent hastighetsassistent. Annet standardutstyr som ivaretar sikkerheten er assistentsystemer som overvåker blindsone og dekktrykk, ryggekamera og aktiv kjørefeltassistent. eSprinter er også utstyr med nyeste versjon av MBUX mulitmediasystem. MBUX tilbyr blant annet intelligent navigasjon med for eksempel trafikkinformasjon i sanntid og aktiv rekkeviddestyring. I tillegg har eSprinter nytt multifunksjonsratt med varme som standard. Multifunksjonsrattet varsler også dersom sjåføren ikke har hendene på rattet.

Nye eSprinter har multifunksjonsratt med varme som standard. FOTO: Mercedes-Benz

 

Teknisk data – eSprinter 113 kWt

Motor: Permanent synkron motor (PSM)

Effekt: 150 kW (80 kW kontinuerlig effekt)

Batterikapasitet: 113kWt

Maks dreiemoment: 400Nm

Toppfart: 120 km/t

Rekkevidde (WLTP): 440 km

Maks ladeeffekt: AC: 11 kW, DC: 115 kW

Drivlinje: Bakhjulsdrift

Tiltatt totalvekt: 4.250 kg

Tillatt tilhengerlast: 2.000 kg

 

Pris fra kr. 941.624 (inkl. engangsavgift, eksl. mva og levering)

 

Les mer om nye eSprinter her

 

 

Ta kontakt med oss for mer informasjon!