fbpx
mercedes glb

Mercedes GLB er en ny kompakt 7-seter

Dette er Mercedes GLB

Med Mercedes GLB får du en kompakt crossover SUV med mulighet for syv seter. SUVen havner i segmentet rett mellom GLA og GLC, og gir deg SUV egenskaper og en ekstra seterad uten å ta for mye plass.

mercedes glb
Mercedes GLB er bare noen cm kortere enn storebroren GLC, men fremstår allikevel som en mer kompakt bil. Foto: Mercedes-Benz

 

En kompakt, men romslig syv-seter

Med en lengde på 4,63 meter er den bare noen cm kortere enn GLC. Allikevel er GLB en mer kompakt modell i samme segment som både A- og og B-Klasse. I forhold til sistnevnte er akselavstanden økt med 10 cm.

Det gjør at man får rom til en ekstra seterad hvor to personer på maks 1,68 m hver høyde får plass. Med andre ord helt perfekt når du skal hente flere på for eksempel fotballtrening. Når 4 seter i tillegg har ISOFIX fester er det klart at denne bilen fort kan bli populær for større familier.

Bagasjerommet på femseteren rommer 560 liter og når setene legges ned får du hele 1.755 liter. Som ekstrautstyr kan den andre raden justeres i lengde, noe som kan gi deg opptil 179 liter mer bagasjeromsplass med alle fem setene oppe.

mercedes glb
Dersom du går for en ekstra seterad på Mercedes GLB får du plass til 7 personer i bilen. Foto: Mercedes-Benz

 

Interiør i GLB er slik vi kjenner det fra B-Klassen

Mercedes GLB får nesten identisk interiør som B-Klassen, og det er en bra ting. De største forskjellene ligger i listverket og aluminiumsdetaljene.

Multimediasystemet MBUX er selvfølgelig på plass og du kan dermed bruke talekommandoen «Hey Mercedes» til å ringe, justere temperatur, bytte radiostasjoner og lignende.

Innvendig kan du få Mercedes GLB så luksuriøs som du bare ønsker. Som ekstrautstyr kan du blant annet få head-up display i farger, skinnseter, elektriske seter med massasje og mye mer.

 

mercedes glb
Interiøret kjenner vi igjen fra B-Klassen med de store skjermene og MBUX multimediasystemet. Foto: Mercedes-Benz

 

Mercedes GLB test, en suveren bil til norgesferien

I 2020 testet Broom bilmagasin GLB på norske veier, og skrev:
Det er mye som taler for at dette nærmest er den suverene bilen til norgesferien. (…) Du er aldri i tvil om at Mercedes har prioritert de komfortable kjøreegenskapene i GLB. Selv om bilen ikke er utstyrt med luftfjæring, er det lite å si på komforten om bord. Mercedes har i det hele tatt gjort en god jobb med understellet. Selv om dette er en bil som bygger på samme plattform som A- og B-Klasse, får vi en slags storbilfølelse bak rattet. Kjørefølelsen er trygg og solid – samtidig som styringen er presis. I førersetet sitter du godt, med god oversikt på veien. Vår testbil har i tillegg 4Matic firehjulsdrift, som sørger for god fremkommelighet dersom du har litt ulendt terreng opp til hytta.

Magasinet kaller den også en «voksen kompakt-SUV», og synes plassen er mer enn akseptabel. Konklusjonen til testpanelet lyder:
På praktiske egenskaper scorer GLB høyt. Dette er nærmest en perfekt bil for norgesferie med familien. Her får du firehjulsdrift, en gjerrig dieselmotor, en rekke sikkerhetssystemer, et smakfullt interiør, samt plass til syv.

En avansert bil

Bilen leveres med 4MATIC firehjulstrekk som ekstrautstyr. Med Dynamic Select kan du velge hvilket kjøremodus du ønsker å bruke som igjen påvirker karakteristikken til 4MATIC-systemet. I ECO/Comfort er fordelingen 80:20 (foraksel og bakaksel), i sport 70:30 og i Off-road modus vil fordelingen være 50:50.

Stadig mer avansert ekstrautstyr blir tilgjengelig på de mindre modellene og på nye GLB kan du nå få kjøreassistentpakke med adaptiv cruise control, MULTIBEAM LED-Lys, trådløs lading for mobiltelefon og mye mer.

Se produktinformasjon på nye Mercedes GLB her.

mercedes glb
Med 4MATIC firehjulstrekk sikrer du deg god fremkommelighet. Foto: Mercedes-Benz

 

Kampanje på GLB finner du her.

Fem motorer å velge mellom på introbilene

Det vil være fem motorer tilgjengelig når Mercedes GLB lanseres fordelt på to bensinmotorer og tre dieselmotorer. Alle motorvariantene leveres med automatgir.

Her er motorene:

Bensin
GLB 200 GLB 250 4MATIC
Gir 7G automatgir 8G automatgir
Slagvolum 1.332 1.991
Hestekrefter (hk) 163 224
Dreimoment (Nm) 250 350
Akselerasjon 0-100 km/t 9,1 6,9

 

Diesel
GLB 200d GLB 200d 4MATIC GLB 220d 4MATIC
Gir 8G automatgir 8G automatgir 8G automatgir
Slagvolum 1.951 1.951 1.951
Hestekrefter 150 150 190
Dreimoment 320 320 400
Akselerasjon 9 9,3 7,6

 

 

Vil du ha mer informasjon om Mercedes-Benz GLB? Da kontakter du oss helt uforpliktende her:

     

    Kilde: Mercedes-Benz