fbpx
mercedes amg gt black series

Mercedes-AMG GT Black Series

Mercedes AMG GT Black Series for når du vil ha en unik kjøreopplevelse!

Mercedes-AMG GT Black Series har ett mål, nemlig å pushe grenser, og det er spesielt grensen mellom racingbil og gateregistrert bil som begynner å bli tynn.

Med den kraftigste serieproduserte AMG V8-motoren noensinne, den mest forseggjorte aerodynamikken, en intelligente miks av materialer og det mest uttrykksfulle designet, er dette en bil som kommer til å imponere mange.

mercedes amg gt black series
AMG GT Black Series viderefører merkets tradisjoner innenfor motorsport. Foto: Mercedes-AMG | Daimler AG

 

Mercedes AMG GT Black Series med den kraftigste serieproduserte V8-motoren fra Mercedes-AMG

Den nye motoren er basert på en 4.0-liters V8 Biturbo motor fra Mercedes-AMG, men på grunn av alle modifikasjonene som er gjort har den fått en egen internkode, nemlig M178 LS2.

Motoren leverer hele 730 hestekrefter og har et dreiemoment på 800 Nm. Det gjør at AMG GT Black Series akselerer fra 0 til 100 km/t på bare 3.2 sekunder, og 0 til 200 km/t på under 9 sekunder. Toppfarten er 325 kilometer i timen.

mercedes amg gt black series
Motoren leverer hele 730 hestekrefter og 800 Nm. Foto: Mercedes-AMG | Daimler AG

 

Med Mercedes AMG GT Black Series er du så nære en racingbil som du kommer

Likheten mellom racingbilene AMG GT3 og AMG GT4 er både teknisk og visuelt mer lik enn tidligere. Blant annet finner du en frontfanger med nye og markant større luftinntak som ser ut til å stamme direkte fra AMG GT3.

Frontleppen i karbonfiber har to manuelt justerbare innstillinger som heter Street og Race. Sistnevnte kan gjør at frontleppen skyves fremover og skaper en diffuser formet som en reversert vingeprofil. Det er med på å skape en «Venturi effekt» som gir mer trykk på frontakselen. Race kan kun brukes på lukkede baner.

mercedes amg gt black series
Med AMG GT Black Series er du så nære som du kommer en gateregistrert racingbil fra Mercedes-AMG. Foto: Mercedes-AMG | Daimler AG

 

Her finner du produktinformasjon på Mercedes-AMG GT!

 

Lett og robust karbonfiber så langt øyet kan se

Det lette taket i karbonfiber som er nedsunket i senter, bakluken i karbonfiber med liten spoilerleppe, og vindusruter med lett og tynt glass er bidragsytere til den intelligente materialmiksen.

AMG GT Black Series har flere deler i karbonfiber som blant annet girkassefester og diverse paneler. Disse delene er med på å bidra til å stive opp hele den lette aluminumsstrukturen til bilen.

mercedes amg gt black series
En stor vinge med en liten spoilerleppe er med på å gi bilen godt med trykk for et bedre veigrep. Foto: Mercedes-AMG | Daimler AG

 

Interiør med racingelementer

Interiøret har et uttrykk verdig enhver racingbil. To bøttestoler i karbonfiber sørger for at bilen får en lavere vekt og at du får den sidestøtten du trenger. Det eksklusive nappainteriøret er kombinert med DINAMICA mikrofiber i sort med sømmer i oransje kontrastfarge. Eventuelt kan du også bestille bilen med sømmer i grå kontrastfarge.

Instrumentene kjenner du igjen fra AMG GT familien med et 12,3″ digitalt instrumentpanel og en 10,25″ multimediaskjerm. Det samme gjør du med AMG Performance rattet. Her er det girhendler for manuell giring og AMG rattknapper med LCD-skjerm i kjent stil. Knappene kan brukes til å kontrollere to valgfrie AMG-funksjoner.

mercedes amg gt black series
Interiøret er preget av flere racingelementer som blant annet racingstoler i karbonfiber. Foto: Mercedes-AMG | Daimler AG

 

Vil du ha mer informasjon om Mercedes-AMG GT Black Series? Da kontakter du oss helt uforpliktende her:

     

    Kilde: Mercedes-Benz