fbpx
Mercedes CLA Coupe

Mercedes-Benz CLA Coupé – Linjelekker 4-dørs coupé

Mercedes-Benz CLA Coupé ble introdusert for første gang i 2013. Den skilte seg ut fra andre modeller med sitt unike design som tydelig dro paralleller mot den større og dyrere CLS.

Med den nye modellen har Mercedes-Benz videreført designet og arven til CLA. Nå har den blitt større, mer praktisk og stappfull av teknologi.

Mercedes CLA Coupe
Nye Mercedes CLA Coupé er en linjelekker firedørs coupé. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

En merkbart større bil

Mercedes CLA Coupé er basert på MFA 2 plattformen hvor du også finner A- og B-Klasse. Det er den minste plattformen Mercedes-Benz har hvor drivlinjen baserer seg på frem- og firehjulstrekk. Allikevel har CLA vokst så mye at dette ikke er en liten bil lenger.

Nye CLA Coupé er faktisk 2 mm lengre og 2 cm bredere enn dagens C-Klasse sedan. Når vi i tillegg kan fortelle at bagasjerommet er på 460 liter mot C-Klasse sedan sine 455 liter forstår man at bilen har vokst betraktelig.

Mercedes CLA Coupe
Det er merkbart at den nye CLA Coupé har blitt en større bil. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Sikkerhet i høysetet

Flere sikkerhetssystemer som vi kjenner igjen fra S-Klasse er å finne på CLA Coupé. Med kjøreassistentpakken får du blant annet adaptiv cruise control som kan «se» opptil 500 meter fremover. Det betyr at bilen kan kjøre semiautonomt, noe som er behagelig når man kjører på motorvei eller står i kø.

Ved hjelp av data fra navigasjonssystemet kan bilen bremse ned ved behov når den adaptive cruise controllen er skrudd på. Eksempelvis vil bilen bremse ned når den nærmer seg krappe svinger eller rundkjøringer.

Her finner du kampanje på Mercedes-Benz CLA 250e plug-in hybrid Coupé!

Mercedes CLA Coupe
Flere sikkerhetssystemer er på plass, og flere av de kjenner vi igjen fra blant annet S-Klasse. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Avansert teknologi

Vår Mercedes CLA Coupé har AMG utstyrslinje og er godt utstyrt. Den har MULTIBEAM LED hovedlys som vi også finner i de dyrere modellene. Med disse lysene kan du i hovedsak ha på langlysene hele tiden da LED-diodene sørger for å ikke lyse på motgående trafikk.

I tillegg er bilen utstyrt med de store skjermene og MBUX. Ved hjelp av kommandoen «Hey Mercedes» kan du for eksempel styre temperatur, bytte radiokanal eller ringe. Navigasjonen med Live Traffic Information er svært god og med projeksjon via Head-Up displayet kan du lett finne veien.

Ellers finner du kjøreassistentpakke med selvkjøring, Burmester Surround Soundsystem og Panorama på denne bilen.

Her finner du produktinformasjon på CLA Coupé

Mercedes CLA Coupe interior
Interiøret i Mercedes CLA Coupé er påkostet og fullt av teknologi. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Mange motoralternativer å velge mellom

Den nye CLA Coupé leveres med en rekke bensin- og dieselmotorer. I tillegg kan du bestille den som CLA 250e plug-in hybrid med en elektrisk rekkevidde på opptil 69 kilometer (WLTP).

Dersom du ønsker en mer potent utgave finnes både CLA 35 AMG, 45 og 45 S, hvor sistnevnte har 421 hestekrefter og 4MATIC+ firehjulstrekk.

Mercedes CLA Coupe
Flere motoralternativer er tilgjengelige. Blant annet en plug-in hybrid med elektrisk rekkevidde opptil 69 kilometer (WLTP). Foto: André Jaskiewcz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Vil du ha mer informasjon, tilbud eller prøvekjøre en Mercedes-Benz CLA Coupé? Da kontakter du oss helt uforpliktende her: