fbpx
Innbytte av bil - Mercedes A-klasse

Innbytte av bil

Det er mange som lurer på om man skal selge bilen sin privat eller om man skal la forhandleren ta den i innbytte.

I denne artikkelen har vi samlet opp de vanligste spørsmålene rundt innbytte av bil hos oss.

innbytte av bil
Mange lurer på om de skal selge bilen sin privat eller om forhandleren skal ta den i innbytte. Foto: Erik Arnesen Helsfyr

 

Hva er egentlig innbytte?

Innbytte av bil fungerer på den måten at vi som forhandler kjøper bilen du ønsker å bytte inn for den prisen vi blir enige med deg om. Ofte brukes verdien av innbyttebilen som delbetaling for din nye bil, og i oppgjøret vil vi da trekke verdien av innbyttebilen fra prisen på den nye bilen du kjøper. Beløpet du må ut med ved innbytte er altså differansen mellom prisen på den nye bilen og summen du får for din gamle bil. Kjøper du en bil som er billigere enn innbyttebilen vil vi måtte betale mellomlegget til deg.

Dersom du har gjeld på bilen i form av lån der banken har tatt pant i bilen, kan innbytteprisen brukes til å innfri dette dersom prisen på bilen er høyere enn gjenstående heftelser på bilen. Eventuelt resterende beløp kan da brukes som delbetaling for den nye bilen. Her anbefaler vi at du snakker med oss slik at vi kan finne best mulig løsning for deg.

Erik Arnesen Helsfyr - Mercedes
Innbyttebilen brukes ofte som delbetaling for din nye bil. Foto: Erik Arnesen Helsfyr

 

Skal jeg velge innbytte eller selge privat?

I de aller fleste tilfeller vil du få et høyere beløp for bilen din ved å selge den privat enn om du bytter den inn. Det er fordi du gjør jobben selv med å annonsere bilen, vise den til potensielle kjøpere og fullføre salgsprosessen med alt det praktiske som medfølger.

Allikevel velger mange innbytte av bil, da prosessen med å selge bilen selv kan være tidkrevende. I tillegg føler mange en ekstra trygghet ved å levere sin bil inn til oss, da vi fikser alt det praktiske rundt salget av bilen. Innbytte er derfor et alternativ som fungerer godt for svært mange.

Erik Arnesen Helsfyr - Mercedes
Å selge bilen selv kan være en tidkrevende affære. Derfor kan det være greit å velge innbytte av bil og la oss gjøre jobben. Foto: Erik Arnesen Helsfyr

 

Hvorfor velge innbytte av bil hos oss?

Fordelene ved innbytte av bil hos oss mange, og her kan du se noen av de:

  • Du slipper å bruke tid på å lage annonse, møte potensielle kjøpere og sørge for alt det praktiske.
  • Vi ordner med vask og polering før salg.
  • Du leverer fra deg bilen på dagen samtidig som du henter din nye bil.
  • Oppgjøret tas med en gang.

 

Hvordan fungerer innbytte i praksis?

Når du skal vurdere om du ønsker innbytte av bil må vi aller først avtale en gratis verdivurdering. Det lønner seg å booke tid til dette på forhånd, men vi kan også være fleksible på drop-in dersom vi har anledning. Når vi verdivurderer bilen går vi nøye over bilen både utvendig og innvendig og noterer eventuell påkost på bilen. Eksempler på dette er riper, bulker og skader i lakken, kantkjørte felger, slitte bremser, slitte dekk, rifter eller skader på interiør, om serviceintervaller er fulgt, røyklukt, utstyr som ikke fungerer som det skal og lignende.

Når verdivurderingen er avsluttet vil vi da kunne presentere en innbyttepris og deretter eventuelt bli enige om å ta bilen i innbytte. Vi tar innbytte av de aller fleste merker, men bare når din nye bil blir kjøpt hos oss. Det er også viktig å vite som kunde at selv om vi verdivurderer bilen, har man i henhold til forbrukerkjøpsloven § 16 opplysningsplikt om eventuelle mangler man vet om på kjøretøyet.

Blogginnlegg: Hvordan fungerer leasing?

Innbytte av bil
Vi tar alltid en verdivurdering av innbyttebilen før prisen presenteres til deg. Foto: Erik Arnesen Helsfyr

 

Hvilken verdi kan forventes?

Når du skal ha bilen din på verdivurdering kan det være lurt at du selv har gjort deg opp en mening om hva du forventer for bilen din i henhold til markedet. Å sjekke på for eksempel FINN vil kunne gi deg en indikator på hva bilen er verdt i privatmarkedet. Samtidig er det viktig å huske på at det er en del kostnader forbundet med salg av bil. Det koster penger å annonsere bilen, klargjøre den, vaske og polere, omregistrere og eventuelt lagre den en periode.

Det er derfor fint at man har dette i bakhodet når man skal vurdere innbytteprisen, slik at man ikke blir skuffet fordi innbytteprisen er noe lavere enn privatmarkedet. Det er også viktig å ha i bakhodet at det kan være geografiske ulikheter på markedet med tanke på for eksempel drivlinje på bilen.

Innbytte av bil
Ved å sjekke på FINN kan du finne ut hvordan markedet for din bil ser ut. Foto: Erik Arnesen Helsfyr

 

Hva burde jeg huske på når bilen min skal på verdivurdering?

Det aller beste når bilen skal verdivurderes er å forberede den slik at den fremstår så presentabel som mulig. Vi anbefaler derfor følgende:

  • Spyl over bilen slik at den er ren. Da vil den automatisk se mer attraktiv ut i tillegg til at det blir lettere å få øye på eventuelle karosseriskader. Jo tidligere de avdekkes, jo bedre.
  • Støvsug og tørk over innvendige flater. Igjen er dette for å få bilen til å se mest mulig attraktiv ut.
  • Dersom du har mulighet – Ta med et hjul fra det hjulsettet som ikke står på bilen. Dekk og mønsterdybde må nemlig sjekkes på begge hjulsett
  • Skaff en oversikt over alt av bilens tilleggsutstyr. Her kan det være utstyr som er med på å trekke opp prisen.

 

Vil du ha mer informasjon om innbytte av bil, eller ønsker du mer informasjon om en bil du er interessert i? Da kontakter du oss helt uforpliktende her: