fbpx
Mercedes-AMG E 53 Stasjonsvogn

Test: Mercedes E 53 AMG Stasjonsvogn

Vi har testkjørt Mercedes E 53 AMG Stasjonsvogn

Mercedes-AMG E 43 har blitt erstattet av oppgraderte E 53 AMG. Den tidligere V6-motoren på 401 hestekrefter utgår, og inn kommer en ny rekkesekser på 435 hk med en mild-hybrid løsning.

Mercedes-AMG E 53 T
Det sitter et 48-volts batteri på E 53 AMG som hjelper til med å holde turboforsinkelsen unna. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Ny rekkesekser med 48-volts batteri

Stadig flere Mercedes-Benz modeller blir tilgjengelige med de nye rekkesekserne. I Mercedes-AMG E 53 sitter det en 3-liters rekkesekser i kombinasjon med et mild-hybrid batteri som hjelper til med å holde turboforsinkelse unna. Totalt yter bilen 435 hestekrefter og 520 Nm som gjør at den tar unna 0 til 100 på raske 4,7 sekunder.

Motoren responderer bra og kraften fordeles godt mellom for- og bakaksel via 4MATIC firehjulstrekk-systemet.

Mercedes-AMG E 53 T Interiør
Herlig førermiljø i E 53 AMG Stasjonsvogn. Tykt AMG-ratt og røde sømmer bidrar til at bilen ser sportslig ut. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Komfort slik du kjenner den fra en E-klasse

Mercedes E-Klasse er en komfortabel bil, og kjørekomforten er beholdt i E 53 AMG. Den gode lydisoleringen gjør at du ikke hører så mye av hverken motor eller annen støy, men vipper du bryteren over i Sport+ vil lydbildet fra motoren endre seg totalt.

Luftfjæring er standard og oppsettet er noe strammere enn på en standard E-Klasse. Likevel er ikke bilen for stiv, selv over ujevnheter. På svingete veier er bilen morsom å kjøre, men det merkes at den er et snev tyngre enn lillebror C 43 AMG.

Mercedes-AMG E 53 T
Fire runde og markante eksospotter sørger for at E 53 AMG har et mer aggressivt utseende i forhold til en standard E-Klasse. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Spennende familievogn

Mercedes E 53 AMG Stasjonsvogn er en spennende familievogn. Dette er bilen med god plass, herlig komfort og elegant utføring. Strør du en klype AMG på toppen, så har du også en leken bil med herlig lyd og god fremkommelighet. Dersom vanlig E-Klasse blir litt for kjedelig og E 63 S AMG litt for brutalt, så er E 53 AMG det perfekte valget.

 

Vi tar gjerne kontakt med deg! Legg inn din kontaktinfo her: