fbpx
mercedes b-klasse hybrid

Mercedes B-Klasse plug-in hybrid med opptil 67 km elektrisk rekkevidde

Plug-in hybrid biler er et viktig ledd mot målet om utslippsfri kjøring, og nå føyer også B-klasse seg inn i Mercedes-Benz’ rekke over ladbare kjøretøy under navnet B 250e.

mercedes b-klasse hybrid
Den elektriske rekkevidden er oppgitt til opptil 67 kilometer (WLTP). Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Elektrisk rekkevidde og lading

B-klasse plug-in hybrid har en 1,3 liters firesylindret bensinmotor, og med batteriet oppnår bilen til sammen en systemeffekt på 218 hestekrefter og et dreiemoment på 450 Nm. Den vil dermed ta deg fra 0 til 100 km/t på bare 6,8 sekunder.

Den elektriske rekkevidden på B-klasse plug-in hybrid er opptil 67 km (WLTP). Har du en wallbox (AC) vil det ta ca 1 time og 45 minutter å lade fra 10 – 100%, og med DC-lading vil det ta knappe 25 minutter å lade fra 10 – 80%.

Det er oppgitt et drivstoff-forbruk på mellom 0,14 og 0,16 liter pr mil.

mercedes b-klasse hybrid
Systemeffekten er på 218 hestekrefter og 450 Newtonmeter. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Intelligent EQ-teknologi

I B-klasse plug-in hybrid vil du også få gleden av den oppdaterte EQ-teknologien. Ved å for eksempel si «Hey Mercedes, find chargingstations nearby», så gjør den nettopp det uten at du trenger å løfte en finger. Videre kan navigasjonen beregne hvor miljøvennlig du kan kjøre fra A til B, ut fra ulike faktorer på den aktuelle strekningen.

Dersom du ønsker å kjøre med kun den elektriske motoren kan du bruke kjøremodusen «Electric» hvor du også kan velge hvor mye den elektriske motoren skal regenerere. Dette styrer du ved å bruke girhendlene på rattet.

mercedes b-klasse hybrid
Oppdatert EQ-teknologi sørger for å hjelpe deg å kunne kjøre så miljøvennlig som overhodet mulig. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Se våre kampanjer på Mercedes B-Klasse

«Hey Mercedes»

Interiøret er identisk med en vanlig B-Klasse, sett bort fra at noe av telematikken er tilpasset den hybride drivlinjen. Multimediasystemet MBUX er nå en standard i nye Mercedes-Benz modeller og sørger for at du blant annet kan bruke talekommandoen «Hey Mercedes».

Det gjør at du kan ringe, justere temperatur, bytte farge på ambient lighting og lignende kun ved å snakke til systemet.

 

mercedes b-klasse hybrid
Det er et moderne interiør med MBUX multimediasystemet i Mercedes B-Klasse plug-in hybrid. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Kompromissløs bagasjeplass

Mercedes-Benz har funnet smarte løsninger for å ikke komprimere plassen til bagasje på B-klasse hybrid.

Her er gulvet i bagasjerommet flatt og det er kun en minimal reduksjon i plass i forhold til søstermodellene uten hybridbatteri.

mercedes b-klasse hybrid
Flatt bagasjeromsgulv og plassbesparende hybrid-løsninger. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Kilde: Mercedes-Benz Media

 

Vil du ha mer informasjon, tilbud eller prøvekjøre en Mercedes-Benz B-Klasse plug-in hybrid? Da kontakter du oss helt uforpliktende her: