mercedes eqa

Mercedes EQA – Vintertestene har begynt

I 2017 ble Mercedes-Benz Concept EQA vist på det internasjonale motorshowet i Frankfurt. Med bilen viste Mercedes-Benz at den elektriske EQ-strategien kunne føres over på kompaktklassen.

Den ferdige produksjonsversjonen av EQA vil ha sin premiere i slutten av året.

mercedes eqa
Med elektriske Mercedes-Benz EQA vil EQ-strategien føres over på kompaktklassen. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Sikkerhet, fremkommelighet, batteri og lading i fokus

Den nylig lanserte Mercedes-Benz GLA runder av dagens kompaktbil-generasjon fra Mercedes-Benz som den åttende modellen. EQA beskrives som det elektriske søskenet til GLA og prototyper testes nå på snødekte veier i Sverige.

Under testingen er det spesielt viktig for ingeniørene å se hvordan batteriet og lading fungerer i kulden. Videre fokuserer de på sikkerhet, fremkommelighet og energigjenvinning på snø og is.

mercedes eqa
Testingen i Sverige har fokus på sikkerhet, fremkommelighet, batteri og lading når temperaturene blir lave. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Bærekraftig strategi

Et aspekt av Daimler sin bærekraftige strategi er elektrisk mobilitet. Med «Ambition 2039» jobber Mercedes-Benz mot å kunne tilby en CO2-nøytral flåte av nye biler i løpet av 19 år.

I sammenheng med dette har Mercedes-Benz som første premium bilprodusent fått sine klimasikringsmål vitenskapelig verifisert av Science Baset Targets Initiative (SBTI). Det betyr at selskapet er i tråd med Paris World Climate Accord.

 

Kilde: Daimler Media

 

Vil du ha mer informasjon om Mercedes EQA når informasjonen blir tilgjengelig? Da kontakter du oss helt uforpliktende her: