fbpx
mercedes eqb

Mercedes-Benz EQB er en elektrisk familiebil

Mercedes EQB er en el-SUV og familiebil med firehjulstrekk

Kompakt-SUVen og elbilen EQB blir en romslig familiebil med firehjulstrekk. TU.no har allerede døpt EQB «Familiefrakteren», og Motor.no skriver at det er en «elbil-SUV for storfamilien».

Kommer som fem-seter og syv-seter

Mercedes-Benz EQB skal være fleksibel og blant annet kunne huse syv passasjerer. Ikke nok med det, men bagasjerommet skal ta opptil 1710 liter, avhengig av om du velger fem-seter eller syv-seter. Med andre ord ser dette ut til å bli en riktig så smart kompakt SUV.

 

Elbilen Mercedes EQB blir en romslig familiebil, Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

EQB rekkevidde og lading

Mercedes skriver at rekkevidde på kompakt-SUVen vil være på opptil 419 kilometer. Batterikapasiteten er 66,5 kilowattime. Elbilen kan også lades på hurtigladestasjon med opptil 100 kilowatt. Da kan du lade fra 10-80 prosent batterikapasitet på litt over 30 minutter.

 

mercedes eqb
Elbilen er smart i sin utnyttelse av plass, Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Mercedes-Benz EQB bagasjerom og størrelse

Bagasjerommet til Mercedes-Benz EQB rommer 495-1710 liter på fem-seteren, og 465-1620 liter på syv-seteren.

Målene på elbilen er: lengde 4684 millimeter, bredde 1834 millimeter og høyde 1167. Hvis du vil sammenligne med andre SUVer, er den i følge Motor.no 28 centimeter kortere enn for eksempel Audi e-tron.

Bilen fikk sin verdenspremiere på Mercedes-EQ Night Shanghai, under det som var den første pressedagen av Auto Shanghai 2021. Mercedes melder at etter elbilens markedslansering i Kina, vil den europeiske versjonen av EQB være tilgjengelig senere i år. Pris på EQB er ennå ikke kjent.

 

Rekkevidde på SUVen blir opptil 419 kilometer, Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Sikkerhetssystemer i EQB

Vi vet foreløpig lite om de ulike sikkerhetsfunksjonene, men Mercedes melder allerede at elbilen:

(…) har intelligente kjøreassistentsystemer hvor blant annet Active Lane Keeping Assist og Active Brake Assist er standard. I mange kritiske situasjoner har sistnevnte evnen til å forhindre en kollisjon, eller redusere alvorlighetsgraden, med autonom bremsing. 

 

mercedes eqb
Interiøret i familiebilen fra Mercedes, Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Global batteriproduksjon

Batteriene til de elektriske Mercedes-EQ modellene leveres av et globalt produksjonsnettverk med fabrikker på tre kontinenter. Lokal batteriproduksjon er en viktig suksessfaktor for Mercedes-Benz sin elektriske offensiv.

I år begynte batterianlegget i Jawor (Polen) å produsere plug-in hybridbatterier for C-, E- og S-klasse. I det kommende året vil lokasjonen utvide sin portefølje til å omfatte batterisystemer for de kompakte Mercedes-EQ-modellene, EQA og EQB. Produksjonsanlegget er designet for en CO₂-nøytral produksjon.

Her kan du lese om alle elbilene fra Mercedes.

Vil du vite mer om EQB når informasjonen blir tilgjengelig? Da kontakter du oss uforpliktende her:

     

    Kilde: Daimler Media