fbpx
mercedes glb 35 amg

Mercedes GLB 35 AMG 4MATIC

I juni i år ble den helt nye Mercedes GLB presentert som den første kompakte Crossover SUV 7-seteren fra Mercedes-Benz. Nå kommer en mer potent versjon av modellen under navnet Mercedes GLB 35 AMG 4MATIC.

mercedes glb 35 amg
Med 306 hestekrefter og 400 Nm er dette en morsom bil. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Morsom motor med 306 hestekrefter

I Mercedes GLB 35 AMG sitter samme motor som i de øvrige 35-modellene. Det er en 2.0 liters turboladet motor som leverer 306 hestekrefter og 400 Nm.

En 8-trinns dobbelklutch automatkasse og 4MATIC firehjulstrekk sørger for at kreftene leveres behagelig ut på veien. Akselerasjonen fra 0 til 100 km/t går unna på 5.2 sekunder.

mercedes glb 35 amg
To store og runde eksospotter, en diffusor og en takspoiler viser at dette er hakket råere enn en vanlig GLB. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Mercedes GLB 35 AMG er en praktisk 7-seter

GLB er i samme segment som både A- og og B-Klasse, men med en lengde på over 4,6 meter er den allikevel bare noen cm kortere enn en GLC. Muligheten til å ha en ekstra seterad hvor to personer på opptil 1,68 cm får plass gjør dette til en praktisk 7-seter. Helt ypperlig når du skal hente flere på for eksempel fotballtrening. I tillegg har fire av setene ISOFIX fester, noe som bør være populært for større familier.

Bagasjerommet i versjonen med fem seter rommer 560 liter og når setene legges ned får du hele 1.755 liter med plass. Som ekstrautstyr kan den andre raden justeres i lengde, noe som kan gi deg opptil 179 liter mer bagasjeromsplass med alle fem setene oppe.

mercedes glb 35 amg baksete
En tredje seterad gjør bilen enda mer praktisk. Sikkerheten er i fokus med vindusairbag også i tredje seterad. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

AMG interiør med røde sømmer

Standard GLB får nesten identisk interiør som A- og B-Klassen, og det er en bra ting. I GLB 35 AMG er det gjort modifiseringer for at interiøret skal stemme overens med prestasjonene fra bilen. Et mer markant AMG-ratt, AMG-seter, røde sømmer og carbonfiber-detaljer sørger for det rette uttrykket.

Multimediasystemet MBUX er selvfølgelig på plass, men det er justert til å passe bedre til å visualisere ytelsene fra en AMG modell. Som i de andre modellene med MBUX kan du bruke talekommandoen «Hey Mercedes» til å ringe, justere temperatur, bytte farge på ambient lighting og lignende.

mercedes glb 35 amg interiør
Sportslig interiør med røde sømmer og carbonfiber-detaljer. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Dynamisk oppsett i kjent AMG stil

Firehjulstrekksystemet 4MATIC passer på å gi de beste forholdene mellom dynamikk, veigrep og effektivitet. Systemet kan bestemme om bilen skal være en ren forhjulstrekker eller om kreftene skal settes til en 50:50 fordeling.

Fjæringen er justert for agil kjøring på svingete veier slik at du ikke skal oppleve mye krenging. Det gir deg muligheten til å utnytte potensialet 35-modellen på en fullverdig måte. Samtidig er komforten i fjæringen beholdt.

Se produktinformasjon på nye Mercedes GLB her!

mercedes glb 35 amg
Under panseret er det en 2.0 liters turboladet firer. Bremseskiver på 350 x 34 mm gjør jobben med å stoppe bilen raskt nok. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Vil du ha mer informasjon om Mercedes-Benz GLB 35 AMG 4MATIC? Da kontakter du oss helt uforpliktende her:

     

    Kilde: Mercedes-Benz