mercedes glc hybrid

Mercedes GLC hybrid (2020) er tilbake!

Endelig er Mercedes GLC Plug-in hybrid tilbake i ny versjon som 2020-modell. Betegnelsen er endret fra GLC 350e til GLC 300e, men kombinasjonen mellom bensin og elektrisk motor er fortsatt tilstede.

Et oppgradert utseende og en lengre elektrisk rekkevidde gjør GLC bedre enn noen gang!

mercedes glc hybrid
GLC er tilbake som plug-in hybrid. Her er den med AMG-pakke og nattpakke som gir sorte detaljer. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Mercedes GLC Plug-in hybrid har fått lengre elektrisk rekkevidde

Den første utgaven hadde en elektrisk rekkevidde på opptil 34 kilometer etter NEDC. Dette holder for småkjøring, men ønsket om noen kilometer lengre rekkevidde har vært tilstede.

Da er nyheten gledelig om at den oppgraderte GLC 300e vil få 46-49 kilometer etter NEDC og 39-43 kilometer etter WLTP.

Batterikapasiteten er på 13.5 kWh og den elektriske motorkraften er på 90 kW.

mercedes glc hybrid
Mercedes GLC Plug-in hybrid har fått ny betegnelse. Nå heter den GLC 300e. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

En kraftfull bil

Bilen får en 2-liters firesylindret bensinmotor på 211 hestekrefter og et dreiemoment på 350 Nm. Med batteriet vil bilen få en samlet systemeffekt som gir 320 hestekrefter og 700 Nm.

Det gjør at bilen akselerer fra 0 til 100 km/t på 5.7 sekunder. En meget rask og morsom bil med andre ord.

4MATIC firehjulstrekk er selvfølgelig standard og sørger for god fremkommelighet under vanskelige forhold.

mercedes glc hybrid
Ladekontakten er å finne på samme sted som tidligere, nemlig på høyre side bak. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Les mer om den nye GLC her!

Interiør: teknologi og bagasjerom

GLC er en romslig bil og vil nok passe de fleste som er på jakt etter en bil i dette segmentet. Volumet i bagasjerommet er uforandret og beholder sine 395 liter. Dersom du legger ned baksetene vil du ha hele 1.445 liter til disposisjon.

Som de andre ladbare hybridene fra Mercedes-Benz har også denne forvarme eller kjøling som standardutstyr. Det betyr at du kan varme opp bilen eller kjøle den via Mercedes Me appen, så lenge du har strøm på batteriet.

Det brukervennlige multimediasystemet MBUX er på plass. Det gir deg muligheten til å bruke talekommandoen «Hey Mercedes» hvor du for eksempel kan skru opp eller ned temperaturen i bilen uten å løfte en finger. Digitale instrumenter leveres for første gang på GLC og gir deg muligheten til å individuelt tilpasse telematikken.

mercedes glc hybrid interiør
Den nye multimediaskjermen er mye større enn tidligere og har nå MBUX-systemet integrert. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Se vår kampanje på GLC 300e!

 

Vil du ha mer informasjon om Mercedes-Benz GLC 300e Plug-in hybrid? Da kontakter du oss helt uforpliktende her:

 

Kilder: Mercedes-Benz