Chat with us, powered by LiveChat
Mercedes GLE hybrid

Nye Mercedes GLE hybrid (2019) kan få 100 km elektrisk rekkevidde!

Mercedes GLE plug-in hybrid

Mercedes har mange spennende planer på gang og nå gjør de noe ingen har gjort tidligere! Denne uken viste Ola Källenius, den kommende Daimler-sjefen, at Mercedes GLE kan bli den første ladbare hybriden i SUV-utførelse med et tresifret antall kilometer på elektrisk rekkevidde. Den elektriske rekkevidden ser ut til å bli hele 100 km og det er selvfølgelig etter den nye målemetoden WLTP. Dette bringer plug-in hybridene opp på et helt nytt og naturlig nok mer interessant rekkeviddenivå enn det har vært tidligere.

mercedes gle hybrid
Nye Mercedes GLE plug-in hybrid (2019) ser ut til å få 100 km elektrisk rekkevidde. Foto: Mercedes-Benz

 

Mercedes GLE hybrid som SUV

Ladbare hybrider tilbyr bilister det beste fra to verdener. El-motor for å kunne kjøre rent og rimelig på småkjøring og forbrenningsmotoren som hjelper på rekkeviddeangsten på lengre kjøring. I tillegg har det også vært økonomisk med ladbare hybrider, da de har hatt fordelaktige lave engangsavgifter. Kombinasjonen har blitt svært populær her i Norge.

mercedes gle hybrid
Gode offroadegenskaper og nullutslipp i bykjøring. Mercedes GLE plug-in hybrid kan kombinere begge verdener. Foto: Mercedes-Benz

 

Elektrisk rekkevidde på inntil 100 km

Inntil nå har det vært relativt kort rekkevidde på de elektriske motorene og de har ligget på rundt 30-50 km. I følge statistikk fra Canada er faktisk den typiske daglige kjøringen i gjennomsnitt rundt 23 kilometer, noe som tilsier at det egentlig er nok for gjennomsnittlig hverdagsbruk. Likevel er elektrifiseringen i rask utvikling og vi blir mer kravstore til rekkevidde – kunden forventer mer.

mercedes gle hybrid
Interiøret i nye Mercedes GLE er meget luksuriøst. Her med blant annet Widescreen Cockpit, Burmester lydanlegg og elektriske seter m/memory. Foto: Mercedes-Benz

 

Mercedes GLE hybrid kommer i 2019

Nye Mercedes GLE hybrid skal komme som 2020 modell og vi venter i spenning på hvilke drivlinjealternativer vi får!

Se hele intervjuet her:

 

Kilder: Automotive News

Vi tar gjerne kontakt med deg! Legg inn din kontaktinfo her: