fbpx
mercedes gle hybrid

Nye Mercedes GLE hybrid (2020) med opptil 99 km (WLTP) elektrisk rekkevidde!

Mercedes GLE plug-in hybrid

Mercedes har mange spennende planer på gang og nå gjør de noe ingen har gjort tidligere! I starten av 2019 uttalte Ola Källenius at Mercedes GLE kan bli den første ladbare hybriden i SUV-utførelse med et tresifret antall kilometer på elektrisk rekkevidde.

Nå er tallene offisielle og den elektriske rekkevidden er opptil 99 km etter WLTP. Dette bringer plug-in hybridene opp på et helt nytt og naturlig nok mer interessant rekkeviddenivå enn det har vært tidligere.

mercedes gle hybrid
Gode offroadegenskaper og nullutslipp i bykjøring. Mercedes GLE plug-in hybrid kan kombinere begge verdener. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Elektrisk rekkevidde

Inntil nå har det vært relativt kort rekkevidde på de elektriske motorene og de har ligget på rundt 30-50 km. Med opptil 99 km etter WLTP vil man ha god nok rekkevidde til de fleste normale kjøreturene. Elektrifiseringen er i rask utvikling og vi blir mer kravstore til rekkevidde – kunden forventer mer.

Ladbare hybrider tilbyr bilister det beste fra to verdener. El-motor for å kunne kjøre rent og rimelig på småkjøring og forbrenningsmotoren som hjelper på rekkeviddeangsten på lengre kjøring. I tillegg har det også vært økonomisk med ladbare hybrider, da de har hatt fordelaktige lave engangsavgifter. Kombinasjonen har blitt svært populær her i Norge.

mercedes gle hybrid
Nye Mercedes GLE plug-in hybrid (2020) får 99 km elektrisk rekkevidde etter WLTP målestandarden. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr og Marco Meyer

 

GLE hybrid lading og batteri

Mercedes GLE hybrid kan lades fra 10 % – 80 % på 20 minutter via DC-lading. Dersom du skal helt opp på 100 % vil det ta 10 minutter til.

  • Elektrisk motoreffekt: 100 kW
  • Elektrisk dreiemoment: 440 Nm
  • Batterikapasitet: 31.2 kWh
  • Rekkevidde WLTP: 90-99 km
mercedes gle hybrid
Bilen kan lades fra 10 % – 80 % på 20 minutter via DC-lading. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Flatt bagasjerom

I denne plug-in hybriden er det gledelige nyheter for alle som har behov for god plass og enkel innlasting. Her er nemlig bagasjeromsgulvet helt flatt. Baklyktene er todelte, så her trenger du ikke å bekymre deg for trang bagasjeromsåpning.

Dersom du legger ned baksetene vil du få hele 1.915 liter med bagasjeromsplass.

mercedes gle hybrid bagasjerom
Bagasjeromsgulvet er helt flatt og du slipper å irritere deg over lastekant. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Interiør som oser av luksus og teknologi

Interiøret i GLE hybrid holder en meget høy standard. Her kan du velge mellom et lass med tilleggsutstyr, hvor blant annet MULTIBEAM LED, Head-up display, kjøreassistentpakke, Burmester surround soundsystem, massasje i setene og mye mer står på tilleggslisten.

Som de andre ladbare hybridene fra Mercedes-Benz har også denne forvarme eller kjøling som standardutstyr. Det betyr at så lenge du har strøm på batteriet vil du kunne varme opp bilen på vinteren, eller kjøle den på sommeren via Mercedes Me appen.

Kampanje på GLE hybrid finner du her!

mercedes gel hybrid interiør
Interiøret i nye Mercedes GLE er meget luksuriøst. Her med blant annet Widescreen Cockpit, Burmester lydanlegg og elektriske seter m/memory. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Mercedes-Benz GLE 350de plug-in hybrid med dieselmotor og batteri

Bilen leveres med en firesylindret dieselmotor med total systemeffekt på 320 hestekrefter og 700 Nm. Det gjør at bilen tar 0-100 km/t unna på 6.8 sekunder og har en toppfart på 210 km/t (160 km/t på ren elektrisk kraft).

Mercedes-Benz GLE 350de plug-in hybrid kan prøvekjøres og bestilles hos oss. Her kan du lære mer om bilen:

 

Vil du ha mer informasjon om Mercedes-Benz GLE 350de plug-in hybrid? Da kontakter du oss helt uforpliktende her:

     

    Kilder: Automotive News, Mercedes-Benz Media, Interview Ola Källenius