fbpx
mercedes gle hybrid

Mercedes GLE hybrid med opptil 99 kilometer elektrisk rekkevidde

Mercedes GLE plug-in hybrid

Mercedes-Benz GLE plug-in hybrid har en kombinasjon av diesel og elektrisk motor. Hybriden har en total systemeffekt på 320 hestekrefter og et dreiemoment på 700 Nm. Den elektriske rekkevidden på hybriden er opptil 99 kilometer etter WLTP-standard. Med andre ord er dette en habil plug-in hybrid som tar deg langt elektrisk.

mercedes gle hybrid
Gode offroadegenskaper og nullutslipp i bykjøring. Mercedes GLE plug-in hybrid kan kombinere begge verdener. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Elektrisk rekkevidde på Mercedes GLE hybrid

Både eldre og nyere hybrider har hatt en relativt kort rekkevidde på de elektriske motorene som har ligget på rundt 30-50 kilometer. Det er ikke tilfellet med Mercedes GLEs som har opptil 99 kilometer får du solid rekkevidde til de fleste kjøreturene du gjør i hverdagen.

Ladbare hybrider tilbyr det beste fra to verdener. De har den elektriske motoren lar deg kjøre rent og rimelig på småkjøring, mens forbrenningsmotoren hjelper på rekkeviddeangsten på de lengre kjøreturer. Det er en kombinasjon som har blitt svært populær her i Norge.

mercedes gle hybrid
Nye Mercedes GLE plug-in hybrid (2020) får 99 km elektrisk rekkevidde etter WLTP målestandarden. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr og Marco Meyer

 

GLE hybrid lading og batteri

Mercedes GLE hybrid kan lades fra 10 – 80 prosent på 20 minutter via DC-lading. Dersom du skal helt opp på 100 prosent vil det ta 10 minutter til.

  • Elektrisk motoreffekt: 100 kiloWatt
  • Elektrisk dreiemoment: 440 Nm
  • Batterikapasitet: 31.2 kiloWattimen
  • Rekkevidde WLTP: 90-99 kilometer
mercedes gle hybrid
Bilen kan lades fra 10 % – 80 % på 20 minutter via DC-lading. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Flatt bagasjerom

Plug-in hybriden passer deg som har behov for god plass og enkel innlasting. Her er nemlig bagasjeromsgulvet helt flatt. Baklyktene er todelte, så her trenger du ikke å bekymre deg for trang bagasjeromsåpning. Bagasjerommet tar 490 liter, mens du får 1 915 liter med bagasjeromsplass dersom du legger ned setene.

mercedes gle hybrid bagasjerom
Bagasjeromsgulvet er helt flatt og du slipper å irritere deg over lastekant. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Interiør som oser av luksus og teknologi

Interiøret i GLE hybrid holder en meget høy standard, og du kan velge mellom mye tilleggsutstyr. Du kan for eksempel velge å legge til MULTIBEAM LED, Head-up display, kjøreassistentpakke, Burmester surround soundsystem og massasje i setene.

Lik de andre ladbare hybridene fra Mercedes-Benz har GLE forvarme eller kjøling som standardutstyr. Dermed vil du, så lenge du har strøm på batteriet, kunne varme opp bilen på vinteren eller kjøle den på sommeren via Mercedes Me-appen.

Kampanje på GLE hybrid finner du her.

mercedes gel hybrid interiør
Interiøret i nye Mercedes GLE er meget luksuriøst. Her med blant annet Widescreen Cockpit, Burmester lydanlegg og elektriske seter m/memory. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Mercedes-Benz GLE 350de plug-in hybrid med dieselmotor og batteri

Bilen leveres med en firesylindret dieselmotor med total systemeffekt på 320 hestekrefter og dreiemoment på 700 Nm. Derfor tar hybriden 0-100 kilometer i timen unna på 6.8 sekunder og har en toppfart på 210 kilometer i timen (160 kilometer i timen på ren elektrisk kraft).

Mercedes-Benz GLE 350de plug-in hybrid kan prøvekjøres og bestilles hos oss. Her kan du lære mer om bilen:

 

Les mer: Her ser du utvalget av Mercedes hybrider.

 

Vil du ha mer informasjon om Mercedes-Benz GLE 350de plug-in hybrid? Da kontakter du oss uforpliktende her:

     

    Kilder: Automotive News, Mercedes-Benz Media, Interview Ola Källenius