Chat with us, powered by LiveChat
Mercedes-Benz S 560 Coupé

Test: Mercedes S-Klasse S 560 4MATIC Coupé – Sportslig og elegant luksus

Vi har testkjørt Mercedes S 560 4MATIC Coupé

Mercedes S-Klasse er kjent som en av verdens beste biler, så når vi skulle ut å kjøre den oppdaterte versjonen av S-Klasse Coupé gledet vi oss veldig. Bilen er luksuriøs, rask og over 5 meter lang. Versjonen vi kjørte var med den nye S 560 motoren hvor betegnelsen “560” er gjeninnført fra de gamle 560 SEC modellene.

Mercedes-Benz S 560 Coupé
Elegante linjer på Mercedes S 560 Coupé. LED-lysene foran er med Swarovski-krystaller. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr | Bildet er tatt på Fornebu.

 

Blogginnlegg: 4 steder du bør oppleve i Norge

Endeløs komfort og luksus i S-Klasse Coupé

Mercedes S-Klasse Coupé er akkurat som den skal være med tanke på komfort. Du setter deg inn i et interiør som oser av luksus og velvære. Setene er like myke som en god sofa, samtidig som de tilbyr deg den sidestøtten du trenger. Lydisoleringen er i en egen klasse og det føles ut som den stenger ute alle lyder i hele verden. Hører du riktig så godt etter vil du høre noe knatring fra V8-motoren, men inntrykket du sitter igjen med er at S 560 er en stillegående bil. Sjokket kommer derfor når du åpner vinduet og setter bilen i Sport+. Her er det nemlig riktig så spenstig lyd.

Mercedes-Benz S 560 Coupé
Baklyktene har OLED-teknologi og skaper en fin dynamikk i bakpartiet. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr | Bildet er tatt på Fornebu.

 

Sterk motor hentet ut fra AMG-modellene

I Mercedes S 560 Coupé benyttes en 4-liters AMG-motor som man også finner i AMG 63s-modellene. Her er den nedjustert til 469 hk og 700 Nm. Motoren kler bilen godt med et fint og jevnt drag, samtidig som man får god V8-lyd med spraking fra eksosanlegget i Sport+. Akselerasjonen fra 0 til 100 går unna på 4,6 sekunder, men det kjennes veldig behersket og sivilisert ut.

Mercedes-Benz S 560 Coupé Interiør
Lekkert interiør i Mercedes S 560 Coupé. Nytt AMG-ratt er mer intiutivt å bruke. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Blogginnlegg: Bør du velge firehjulstrekk?

Massasjeseter og Swarovski LED-lys

Utstyrslisten på S-Klasse Coupé er lang. Vår testbil hadde blant annet AMG-line, Kjøreassistentpakke, elektriske seter med massasjefunksjon, LED-lys med Swarovski krystaller og Burmester 3D surround soundsystem. Følelsen av at dette er en bil som har “alt” er definitivt tilstede. Vi testet også Night Vision systemet på bilen som med infrarøde kameraer fanger opp objekter vi ikke ser i mørket. For eksempel om det kommer et menneske eller et dyr ut i veien kan man oppdage dette lenge før du selv hadde sett de. Med andre ord et bra sikkerhetselement i Norge hvor vi som kjent er preget av mørke vintre.

Mercedes-Benz S 560 Coupé Interiør
Elektriske seter med hukommelse, kjøling og massasjefunksjon. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

En S 560 Coupé er akkurat hva du forventer fra en Mercedes

Mercedes S 560 4MATIC Coupé er en bil som gir deg følelsen av å kjøre det beste fra to verdener. Du har komforten og luksusen som bare en S-klasse kan ha, kombinert med sportsligheten fra V8-motoren som gir fra seg mye effekt og helt riktig lyd. Hvis du ikke har særskilte behov for plass eller høyde på bilen, så kan vi konkludere med at dette er bilen som har “alt”.

 

Les mer om våre kampanjer!

 

Vi tar gjerne kontakt med deg! Legg inn din kontaktinfo her: