fbpx
mercedes s-klasse w223

Mercedes-Benz S-Klasse (W223) – Førsteklasses komfort og avansert teknologi

Mercedes-Benz S-Klasse (W223) er selve flaggskipet i modellrekken, og den nye modellen har mer komfort og avansert teknologi enn noen gang. Dette er den syvende generasjonen i rekken og her får ingeniørene virkelig vist hva de kan.

Den nye S-Klassen er en digitalisert bil hvor kjøreassistanse, sikkerhet og interaksjon står i fokus, noe som passer godt inn i den moderne verden. 

mercedes s-klasse w223
Mercedes-Benz S-Klasse (S223) er selve flaggskipet i modellrekken. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Et nytt, men velkjent design

Vi kjenner igjen den klassiske grillen med stjernen på panseret som kan fortelle oss at dette definitivt er en Mercedes-Benz. Det nye designet fremstår moderne med blant annet skjulte dørhåndtak som tilvalg. En god blanding av tradisjonelle elementer fra S-Klasse, som langt panser, glir fint inn i det nye designspråket «Sensual purity».

Den nye S-Klassen har vokst, og sammenlignet med den forrige generasjonen er begge lengdeutgavene 55 mm bredere. Den korte utgaven er 54 mm lengre enn den forrige, mens den lange er 34 mm lengre enn den forrige lange utgaven.

mercedes s-klasse w223
Baklyktene er horisontale igjen etter at de siste generasjonene har hatt loddrett design. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Digitale lykter

På lysfronten har det skjedd mye på nye S-Klasse. MULTIBEAM LED Lys er nå standard, og som tilleggsutstyr kan du nå få nyheten DIGITAL LIGHT System. Her finner du tre ekstremt kraftige LED lys i hver lykt. Lyset fra disse blir så reflektert av 1,3 millioner mikroskopiske speil. Oppløsningen blir derfor på 2,6 millioner piksler pr bil. Dette gjør at de automatiske langlysene er 100 prosent mer presise enn MULTIBEAM LED Lysene som bare har 84 piksler.

De nye lysene vil derfor ha en bedre presisjon under tåke og andre krevende forhold. I tillegg er det flere sikkerhetsaspekter som er verdt å nevne. Ved veiarbeid, trafikklys, stoppskilt eller forbudskilt vil lyktene prosjektere varselsymbol på veien. Dersom du kjører i en trang gate vil lysene prosjektere hjelpelinjer, og møter du samtidig på noen fotgjengere, vil de få et flomlys på seg.

mercedes s-klasse w223
Digitale lykter med mulighet for prosjektering av symboler. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Her finner du produktinformasjon på Mercedes-Benz S-Klasse!

Skjulte håndtak – Elegant og aerodynamisk

Som tilleggsutstyr kan du få skjulte håndtak som spretter ut når sjåføren nærmer seg bilen via KEYLESS-GO systemet. For å åpne døren holder det å dra svakt i dørhåndtaket, så vil en elektrisk motor åpne døren for deg. Sikkerheten er ivaretatt ved spesielle situasjoner som for eksempel en ulykke, eller under en fjernstyrt parkeringsprosedyre, for da er håndtakene programmert til å automatisk komme ut.

Integrerte dørhåndtak hjelper på aerodynamikken og S-Klasse har en luftdrag-koeffisient på 0,22. Det gjør bilen til en av verdens mest aerodynmiske biler, og spesielt i luksusbil-segmentet.

mercedes s-klasse w223
Skjulte håndtak er både elegant og aerodynamisk. Her i åpen posisjon. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Banebrytende interiør

Andregenerasjons MBUX har sin debut i nye Mercedes-Benz S-Klasse. Stemmestyringen med kommandoen «Hey Mercedes» er tilgjengelig fra alle fire seter og for første gang kjenner den igjen din stemme, såfremt du har aktivert din profil.

Interiøret i S-Klasse har fokus på velvære, komfort, eleganse og lys. Her skal både sjåfør og passasjerer føle seg bra, og det sørger blant annet 19 motorer i setet for. I midten ser vi for første gang en 12,8″ stor touchskjerm med OLED-teknologi hvor du styrer flere av bilens funksjoner.

mercedes s-klasse w223
Andre generasjon MBUX er på plass med stemmestyring og den velkjente kommandoen «Hey Mercedes». Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Mer sikkerhet i form av augmented reality og Ambient Lighting

En ny generasjon head-up display kan vise innhold via augmented reality (AR). For eksempel ved bruk av navigasjon vil den prosjektere animerte piler som virtuelt og presist viser hvor du skal. Den nye head-up skjermen korresponderer som en 77″ skjerm for sjåføren.

Med 250 lysdioder innvendig sørger Ambient Lighting for en behagelig stemning på innsiden. Systemet er også integrert med kjøreassistentsystemene og brukes derfor til å gi visuelle varsler dersom du for eksempel har noe i blindsonen.

mercedes s-klasse w223
Ambient Lighting setter riktig stemning i interiøret, men fungerer også som sikkerhetselement sammen med kjøreassistentsystemene. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Nyt kjøreturen i baksetet

I baksetet har du flere konfigurasjoner basert på om du velger den korte eller lange utgaven av S-Klasse. Begge utgavene har standard 3-seters konfigurasjon bak. Denne kan oppgraderes til komfortseter med justering av seter og armlene.

Dersom du velger den lange versjonen kan du få 2-seters konfigurasjon bak og i tillegg oppgradere til Executive seter med flere justeringsmuligheter og business midtkonsoll. Den lange utgaven kan også bestilles med kollisjonsputer foran for baksetepassasjerer.

mercedes s-klasse w223
Du kan velge mellom flere baksetekonfigurasjoner basert på ditt behov. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Bakhjulsstyring og aktiv luftfjæring

S-Klasse er en lang bil og manøvrering inn og ut av trange parkeringsplasser kan potensielt være mer utfordrende enn med en kompaktbil. Dette har Mercedes-Benz løst med å gi S-Klasse bakhjulstyring (tilleggsutstyr) med styringsvinkel på opptil 10 grader. Det betyr at svingradiusen kan reduseres med opptil 2 meter.

For å gjøre kjøreturen mer komfortabel kan bilen bestilles med tilleggsutstyret E-Active Body Control. Det er basert på AIRMATIC luftfjæring og har mer enn 20 sensorer som skanner veien. I tillegg fungerer systemet som et sikkerhetselement om det er fare for en sidekollisjon. Bilens karosseri vil da heves i løpet av et tiendels sekund og treffpunktet blir lavere, og dermed på en del av konstruksjonen som tåler mer.

mercedes s-klasse w223
S-Klasse vil komme som plug-in hybrid med rundt 100 kilometer elektrisk rekkevidde. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Vil du ha mer informasjon om Mercedes-Benz S-Klasse? Da kontakter du oss helt uforpliktende her:

     

    Kilde: Mercedes-Benz