fbpx
Mercedes sprinter

Mercedes sprinter er en praktisk varebil

Dette er varebilen Mercedes Sprinter

Varebilen Mercedes Sprinter får en grundig teknologisk oppdatering og den nye modellen kan skimtes på norske veier i løpet av begynnelsen av 2022.

Dette er noen av 2022-oppdateringene på Mercedes Sprinter oppsummert:

 • En ny firesylindret enhet som skal øke kjørekomforten:
 • Forbedret støy og vibrasjonskomfort.
 • Motoren oppnår da også lavere utslipp og forbruk.
 • Raskere girskift.
 • Nytt firehjulsdriftsystem som: Automatisk fordeler dreiemomentene fritt mellom for- og bakaksel uten at du må gjøre noe.

Velg mellom ulike lengder, forhjuls-, bakhjuls- og firehjulstrekk på varebilen Sprinter

Sprinter varebil gir deg valget mellom fire kjøretøylengder, tre takhøyder og et lasteromsvolum på inntil 17 kubikkmeter. Mercedes skriver at hvis du velger den lengste av de fire lengdene og det høyeste av de tre takene, vil din Sprinter varebil ha et lastevolum på inntil 17 kubikkmeter.

Du kan velge mellom forhjuls-, bakhjuls- og firehjulstrekk ut i fra dine behov. Vektvarianten med 5500 kilo gir maksimal nyttelast på opptil 3144 kilo. Forhjulsdrift gir ekstra lasteromsvolum og et lasteromsgulv som er åtte centimeter lavere enn med bakhjulsdrift.

Mercedes Sprinter lasterom, høyde og vekt

Lasterommets mål på Mercedes Sprinter er:

 • Lasterommets gulvlengde er på 260 centimeter og på 273, 2 centimeter målt fra forsetene.
 • Maksimal lasteromsbredde ligger på 178,7 centimeter
 • Lasterommets høyde er 57,6 centimeter

Vekt Mercedes Sprinter varebil:

Mercedes oppgir egenvekten på Sprinter til å være på 2087 kilo
De oppgir nyttelast ved tillatt totalvekt å være på 1413 kilo. Vektvarianten med 5500 kilo gir maksimal nyttelast på opptil 3144 kilo. Husk å regne på totalvekt som er egenvekt + nyttelast.

Vil du ha Mercedes Sprinter som elbil? Her kan du lese mer om eSprinter.

Utstyr Mercedes Sprinter varebil

Mercedes Sprinter er en sikker varebil med et karosseri som bidrar til en solid base. Du får også bra sikkerhetsassistanse fra både standardutstyret og eventuelle tilvalg du vil gjøre.

Standardutstyr på Sprinter er:

Nøkkelløs start som gjør at du kan starte varebilen med et knappetrykk mens du trykker inn clutch- eller bremsepedalen. Nøkkelen må være med deg, men det gir en større fleksibilitet til hvordan du starter turen hvis du beveger deg mye inn og ut i løpet av en arbeidsdag.

Elektrisk styring gir deg stabil og enkel manøvrering av bilen. Når du kjører i lave hastigheter får du maksimal støtte på grunn av den lette styringen. Når du øker farten, reduseres servovirkningen gradvis slik at kjørestabiliteten blir bedre.

Hvis du svinger kraftig, for eksempel ved avkjørsler, hjelper Active Axle Response til. Funksjonen fører rattet tilbake i rett posisjon. Styringen kan også fjerne vibrasjoner, som for eksempel hvis forhjulene er dårlig balanserte. Ettersom styringen krever lite energi ved rattbevegelser, bidrar den også til et økonomisk drivstofforbruk for varebilen.

Automatiske kjørelys slår seg på og av ut i fra lysforholdene i miljøet rundt. Det kan avlaste deg som sjåfør i for eksempel tunneler eller i parkeringshus.

Sidevindassistenten registrerer sideveis forskyvning hvis det er sterke vindkast fra siden og sørger for at du og bilen holder dere i kjørefeltet. Den korrigerer automatisk bilens kurs fra en hastighet på 80 kilometer i timen.

Du kan velge mellom dette ekstrautstyret til din Mercedes Sprinter:

 • MBUX multimedieskjerm med 10,25 tommers berøringsskjerm.
 • Multifunksjonsratt.
 • Blindsoneassistent.
 • Multifunksjonsboks på to-seter som kan stues.
 • Ryggekamera med skjerm på innvendig speil.

Her kan du lese mer om Mercedes Sprinter.

Her finner du kampanje på Mercedes Sprinter 2021.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss uforpliktende her: