mercedes vision eqs

Konseptbil: elektriske Mercedes Vision EQS

Fra den 12. til 22. september pågår den internasjonale bilmessen i Frankfurt, og der står nyhetene fra bilverden i kø.

Blant alle bilene finner vi en unik konseptbil, nemlig Mercedes Vision EQS. Med denne modellen ønsker Mercedes-Benz å gi oss et innblikk inn i fremtiden.

mercedes vision eqs
Designet er formet i en strukket bue og fordelingen mellom sølv og sort skaper en fin dynamikk. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

DIGITAL LIGHT og individuelle stjerner

Med en ny konseptbil vil produsentene ofte vise frem ny teknologi. Her vil du blant annet finne DIGITAL LIGHT hovedlys med to holografiske moduler i hver lykt. Disse kan presentere hologrammer for å øke sikkerheten for både fører, andre bilister og ikke minst fotgjengere.

DIGITAL LIGHT hovedlysene er integrert i et lysbelte i front som inneholder 188 individuelle LED lys. Her finner du flytende stjerner som gir en fin tredimensjonal effekt. Bak finner du 229 opplyste individuelle stjerner som lager sitt spesielle lysbelte.

mercedes vision eqs digital light
Med 118 individuelle LED lys viser Mercedes-Benz fremtiden for individuell lyskonfigurasjon i grillen. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Mercedes Vision EQS – Rekkevidde og lading

Bilen har en batterikapasitet på 100 kWh og kan lade med 350 kW. Det gjør at batteriet kan lades opp til 80 % på under 20 minutter. Rekkevidden er opptil 700 kilometer etter WLTP, noe som må sies å være veldig bra.

I den elektriske motoren finner du 476 hestekrefter og 760 Nm dreiemoment. Det gjør at Mercedes Vision EQS går fra 0 til 100 km/t på under 4.5 sekunder.

mercedes vision eqs
Med en rekkevidde på opptil 700 kilometer etter WLTP begynner det å bli slutt på rekkeviddeangsten. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Bærekraftig interiør inspirert av luksuriøse yachter

Interiøret i Mercedes Vision EQS er inspirert av luksuriøse yachter. Et strukket dashbord med linjer som går i ett skaper et rom som ligner interiøret i en båt.

Bærekraftige materialer har vært et viktig tema under produksjonen av denne konseptbilen. DINAMICA materiale i krystall hvit farge har en høy kvalitet og er laget av resirkulerte plastflasker. I takforingen har det blitt blandet inn en hel mengde resirkulert plastikk fra havet, og med dette ønsker Mercedes-Benz å sette et enda større fokus på miljøet.

mercedes vision eqs interiør
Interiøret inneholder blant annet resirkulerte plastflasker og resirkulert plastikk fra havet. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Les mer om den elektriske Mercedes-Benz EQC her!

 

Vil du ha mer informasjon om Mercedes-Benz Vision EQS eller en av våre elektriske modeller? Da kontakter du oss helt uforpliktende her:

 

Kilde: Mercedes-Benz