fbpx
Mercedes EQS

Mercedes-Benz EQS med imponerende rekkevidde

Elbilen Mercedes EQS har mye å by på!

Mercedes-Benz EQS med sin imponerende rekkevidde på opptil 770 kilometer, har har hatt sin verdenspremiere. Mercedes skriver at de første bilene ankommer landet i september 2021. Mercedes karakteriserer elbilen EQS som et flaggskip i deres utvidelse av utvalg av det som skal bli seks nye EQ-modeller som er en ny elektrisk plattform.

De mest oppsiktsvekkende detaljene rundt EQS er allikevel rekkevidden og designet som minsker luftmotstanden enormt. Interiøret byr også på mange detaljer verdt å merke seg – spesielt en MBUX Hyperscreen som kombinerer lek og sikkerhet for deg som sjåfør. Det er en elektrisk luksus-sedan helt utenom det vanlige, tross alt!

 

Mercedes EQS
Det nye elektriske vidunderet fra Mercedes-Benz, EQS, en elektrisk luksus-sedan, Foto: Daimler Mercedes-Benz AG

 

Mercedes-Benz EQS med rekkevidde på opptil 770 km (WLTP)

Rekkevidden på EQS skal være på opptil 770 kilometer (WLTP). Dette er mulig ved hjelp av en effektiv drivlinje, fremskritt i batteriets energitetthet og klasseledende aerodynamikk. Et aerodynamisk design betyr nemlig at bilen bruker mindre energi på å trenge seg gjennom luftmotstanden.

Elbil24 skrev i sin gjennomgang av elbilen at Mercedes EQS kan:

(…) slå seg på brystet over å ha laget en bil på over 5 meter som har en luftmotstand på bare Cd 0,20. Jeg tar med den siste nullen også, for det er mange biler som er nede på 0,20-tallet, men ingen annen elbil på markedet i dag har så lav motstand dom 0,2 blank. Dette er verdensrekord i en serieprodusert bil.

 

Mercedes EQS
Rekkevidden på elbilen EQS er imponerende!, Foto: Daimler Mercedes-Benz AG

 

EQS har vært gjennom en rekke tester før produksjon. Under testene gjennomgikk bilen systematisk validering for å garantere høye kvalitetsstandarder. Blant annet har testene blitt utført under tøffe forhold i Skandinavias harde vinterklima og Sør-Afrikas varme temperaturer. Det har blitt lagt ekstra vekt på den elektriske drivlinjen og batteriet sånn at også disse elementene er i samsvar med de strengeste Mercedes-Benz standardene.

Vil du ha mer informasjon om Mercedes-Benz EQS eller en av våre andre elektriske modeller? Da kontakter du oss helt uforpliktende her:

   

  Lade Mercedes EQS

  Mercedes skriver at du kan oppnå rekkevidde på nye 300 kilometer (WLTP) på 15 minutter under det de beskriver som «de rette forholdene». Ekstra gøy er det at elbilen har et smart system kalt «Electric Intelligence» som gjør at den kan temperere batteriet og gjøre det klart for lading hvis du lar systemet stille inn ladestopp underveis. Electric Intelligence tar også hensyn forholdene rundt som fart, stil og temperatur og optimerer på den måten rekkevidden når du kjører.

   

  Mercedes EQS
  Baksetet i Mercedes EQS prioriterer komforten til alle medpassasjerer. Det er tross alt en luksus-elbil, Foto: Daimler Mercedes-Benz AG

   

  EQS leveres i to modellversjoner

  De to modellversjonene av EQS blir450+ og 580 4Matic. Forskjellen på de to modellene blir kort og godt:

  • Drivverket
  • Rekkevidde
  • Effekt og ytelse
  • Dreiemoment

  Forskjellene kommer av at:

  • 450+ leveres med tohjulsdrift
  • 580 4Matic får to motorer og drift på alle fire.

  Luksus-sedanen har en lengde på 5,2 meter.

   

  Mercedes EQS
  Elektrisk luksus-sedan fra Mercedes-Benz, EQS, Foto: Daimler Mercedes-Benz AG

   

  Interiør i EQS: MBUX Hyperscreen: «Denne skjermen har du ikke sett maken til»

  Som bilmagasinet Broom skriver: «Ambisjonene er ikke snaue når Mercedes nå gjør seg klare til å lansere sitt nye og elektriske flaggskip, EQS». Det har journalisten rett i. Det er bare å ta en titt på de nyeste bildene av interiøret i EQS hvor elbilens skjerm får mye fokus. Det er ikke rart. Skjermen buer seg nemlig langs hele dashbordet. To belegg på dekkplaten reduserer refleksjoner og gjør rengjøringen enklere. Det buede glasset består av spesielt ripebestandig aluminiumsilikat. Det ser stilig ut, men skjermen skal også by på helt nye funksjoner for deg som sjåfør.

  Bagasjerommet på Mercedes-Benz EQS har 610-1770 liter. Altså nok av plass til det du og dine passasjerer skulle ønske å ta med på tur.

   

  Mercedes EQS
  Hyperscreen i Mercedes EQS er smart og jobber sammen med deg som sjåfør, Foto: Daimler Mercedes-Benz AG

   

  Teknologi som bidrar til økt sikkerhet i Mercedes EQS

  Kunstig intelligens tilpasser innholdet etter dine behov og er både sikker og enkel å betjene. For å komme til de viktigste applikasjonene, behøver du ikke å bla gjennom menynivåer. Derfor kaller Mercedes-Benz dette for «zero layer». Programvaren er i stand til å lære, tilpasse innhold og gi personlige forslag til mange infotainment-, komfort- og kjøretøyfunksjoner. Dette bidrar, som Broom også noterer seg: til økt sikkerhet:

  De viktigste applikasjonene tilbys alltid på det øverste nivået, basert på situasjon og kontekst. På denne måten skal antall trykk føreren må gjennomføre reduseres og dermed vil også sikkerheten økes.

  Det er også artig at du kan aktivere nye funksjoner via skybaserte oppdateringer på din EQS over natten slik at du vil ha de nye funksjoner tilgjengelig neste morgen.

   

  Mercedes EQS
  MBUX Hyperscreen i elbilen mercedes EQS, Foto: Daimler Mercedes-Benz AG

   

  Ny elektrisk plattform

  Mercedes-Benz fortsetter sin suksess i produksjonen og designer bilene slik at forskjellige modeller kan produseres fleksibelt på de samme produksjonslinjene. De elektriske kjøretøyene bruker også teknologier på tvers som for eksempel MBUX multimediasystem eller kjøreassistentsystemene. Den nye generasjonen av større elektriske biler fra Mercedes-Benz får en helt ny plattform. Med Mercedes-Benz EQS vil du for eksempel kunne dra full nytte av den nye elektriske plattformen med hensyn til både plass og design. Den er skalerbar og kan derfor benyttes på flere av modellseriene takket være modulløsningene.

  Dermed er konseptet optimalisert for å fylle alle krav for en fremtidsrettet og elektrisk modellserie. Med den nye plattformen er det mulig å produsere Mercedes-Benz elektriske biler i alt fra store sedaner til SUVer.

   

  mercedes eqs
  Den nye elektriske plattformen gjør det enklere og mer effektivt å produsere elektriske modeller i flere karosserivarianter. Foto: Daimler Mercedes-Benz AG

   

  Flere elektriske modeller på vei

  I løpet av 2021 vil totalt fire nye Mercedes-EQ modeller bli presentert: EQA, EQB, EQE og EQS. Mercedes-Benz bekrefter at EQS også kommer som SUV-utgave i tillegg til den tidligere ukjente EQE sedan og EQE SUV.

  I kompaktklassen er Mercedes-Benz EQA lansert og den leveres allerede fra april 2021. Videre vil EQB følge etter. Les mer om elbilene fra Mercedes her:

   

  Vil du ha mer informasjon om Mercedes-Benz EQS eller en av våre andre elektriske modeller? Da kontakter du oss helt uforpliktende her:

    

   Kilde: Mercedes-Benz, ,Broom