mercedes eqs

Mercedes-Benz EQS – Nå nærmer den seg

Mercedes-Benz EQS vil være den første modellen ut med den nye elektriske plattformen fra Mercedes-Benz.

EQS er en elbil i S-Klasse segmentet og er forventet å komme på markedet i 2021, men foreløpig får vi kun se den i maskert versjon.

mercedes eqs
En lang rekke med elektriske modeller fra Mercedes-Benz. Her ser du maskerte versjoner av EQS, EQE og EQE SUV. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Mercedes-Benz EQS med rekkevidde på opptil 700 km (WLTP)

Den elektriske rekkevidden vil være på opptil 700 kilometer (WLTP) og det kan sies å være verdig S-Klasse segmentet. Designet på EQS er foreløpig ukjent, men konseptbilen Vision EQS gav oss en del pekepinner på hvordan det endelige designet kan se ut.

Les mer om den konseptbilen Mercedes-Benz Vision EQS her!

For øyeblikket gjennomfører EQS de siste testene før den er klar for produksjon. Under testene gjennomgår bilen systematisk validering for å garantere høye kvalitetsstandarder. Blant annet har testene blitt utført under tøffe forhold i Skandinavias harde vinterklima og Sør-Afrikas varme temperaturer. Det blir lagt ekstra vekt på den elektriske drivlinjen og batteriet sånn at også disse elementene er i samsvar med de strengeste Mercedes-Benz standardene.

mercedes eqs
EQS vil få en rekkevidde på opptil 700 km (WLTP). Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Ny elektrisk plattform

Mercedes-Benz fortsetter sin suksess i produksjonen og designer bilene slik at forskjellige modeller kan produseres fleksibelt på de samme produksjonslinjene. De elektriske kjøretøyene bruker også teknologier på tvers som for eksempel MBUX multimediasystem eller kjøreassistentsystemene.

Den nye generasjonen av større elektriske biler fra Mercedes-Benz får en helt ny plattform. Med den nye Mercedes-Benz EQS vil kundene kunne dra full nytte av den nye elektriske plattformen med hensyn til både plass og design. Den er skalerbar og kan derfor benyttes på flere av modellseriene takket være modulløsningene.

Dermed er konseptet optimalisert for å fylle alle krav for en fremtidsrettet og elektrisk modellserie. Med den nye plattformen er det mulig å produsere Mercedes-Benz elektriske biler i alt fra store sedaner til SUVer.

mercedes eqs
Den nye elektriske plattformen gjør det enklere og mer effektivt å produsere elektriske modeller i flere karosserivarianter. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Flere elektriske modeller på vei

Mercedes-Benz bekrefter at det kommer flere spennende elektriske modeller. Blant annet vil EQS også komme som SUV-utgave i tillegg til den tidligere ukjente EQE sedan og EQE SUV.

I kompaktklassen vil Mercedes-Benz EQA snart lanseres og det forventes at den er produksjonsklar allerede i år. Videre vil EQB følge etter i 2021.

 

Vil du ha mer informasjon om Mercedes-Benz EQS eller en av våre andre elektriske modeller? Da kontakter du oss helt uforpliktende her:

     

    Kilde: Mercedes-Benz