fbpx

Nye EQA med økt rekkevidde – klar for bestilling

Da EQA ble lansert på det norske markedet i februar 2021 ble den kompakte SUV’en raskt en kundefavoritt.  Biljournalistene var raskt ute med god omtale fra biljournalister, i tillegg til at EQA’en fikk full pott i Euro NCAP sin sikkerhetstest.

Nå er nye EQA for bestilling, og de første modellene er å se på norske veier fra våren 2024. Nye EQA har fått økt rekkevidde, hengerfeste som tilvalg, oppgradert utseende og en rekke nye funksjoner.

 

Rekkevidde på inntil 560 kilometer (WLTP)

En av flere faktorer som gjør nye EQA enda mer attraktiv, er den økte rekkevidden. Ingeniørene hos Mercedes-Benz har blant annet optimalisert aerodynamikken og rullemotstanden på dekkene, noe som har resultert i en rekkevidde på inntil 560 kilometers rekkevidde (WLTP) på EQA 250+.

Nye EQA kommer også med et nyttige rekkeviddeovervåkingsfunksjonen som enkelt kan aktiveres via MBUX. Skjermen viser ulike alternativer for energisparing, inkludert anbefalinger som å velge ECO-kjøreprogrammet eller å aktivere ECO+-klimakontrollfunksjonen. I tillegg blir det også foreslått en maksimal kjørehastighet, og ved å aktivere «Active Distance Assist Distronics, vil bilen følge systemets hastighetsanbefaling.

Ved å ha fokus på energibruk vil det gi maksimal utnyttelse av rekkevidden, noe som igjen kan være med på å redusere antall ladestopp.

 

Høyt nivå av standardutstyr

Det er også verdt å merke seg at nivået av standardutstyr er forbedret i nye EQA. Utstyr som blant annet adaptive cruise control, ryggekamera, adaptive langlys, oppvarmet ratt, elektrisk bakluke og KEYLESS-GO, er bare noe av utstyret som nå er standard på nye EQA.

I tillegg er det verdt å nevne at muligheten for tilhengerfeste nå er tilgjengelig som tilvalg.

Interiørdesignet i EQA imponerer ved å kombinere romslighet, avansert teknologi og sportslige elementer. FOTO: Mercedes-Benz

 

Nyeste generasjon av MBUX (Mercedes-Benz User Experience)

EQA er utstyrt med den nyeste generasjonen av MBUX hvor blant annet visningen av ladefunksjonen er ytterligere forbedret.

Nå kan du også se den tilgjengelige DC-ladeeffekten, som avhenger av batteriets forkondisjonering.

Ved å aktivere nettjenester i Mercedes me-appen, blir den intelligente stemmeassistenten ytterligere forbedret, da den lærer å kjenne brukeren og husker ofte brukte innstillinger og kjøreruter. Trådløs tilkobling av smarttelefoner til bilen er nå mulig gjennom Apple® CarPlay eller Android Auto Wireless.

 

Enklere lading med Plug & Charge

Plug & Charge-funksjonen gjør lading av den nye EQA enda mer sømløs ved Plug & Charge-aktiverte offentlige ladepunkter. Når ladekabelen er tilkoblet, initieres ladeprosessen automatisk. Kunden behøver derfor ikke å identifisere seg ytterligere – bilen og ladestasjonen kommuniserer direkte gjennom ladekabelen. Forutsetningen er at kunden har aktivert Mercedes me Charge-tjenesten.

 

Modellutgaver

Nye EQA er tilgjengelig i modellutgaver: EQA 250+, EQA 300 4MATIC og EQA 350 4MATIC og flere ulike utstyrsversjoner. I tillegg kan du tilpasse med egne tilvalg, slik at du kan skreddersy din nye EQA akkurat slik du måtte ønske.

 

Tekniske data

Effekt: Inntil 292 hk

Dreiemoment: Inntil 520 Nm

Rekkevidde: Inntil 560 km (WLTP)

Lengde / Bredde / Høyde: 4.463 / 1.834 / 1.613 mm

Akselavstand: 2.729 mm

Svingradius: 11,4 m

Bagasjeromsvolum: 340 – 1.320 liter

Tilhengerfeste: 1.800 kg

 

Pris fra kr 509 900,- inkludert frakt/levering Oslo

 

 

Ta kontakt med oss for mer informasjon!