fbpx
Frelsesarmeen Pedalkraft

Pedalkraft #merennbare sykling

Pedalkraft er Frelsesarmeens initiativ til ettervern

Pedalkraft er et initiativ fra Frelsesarmeen som tilbyr ettervern i norsk rusomsorg i form av et aktivt nettverk. Vi har fått muligheten til å stille med en Mercedes EQV og Mercedes Vito som følgebiler under årets tur som du kan lese mer om her.

Pedalkraft Frelsesarmeen

 

Jan Aasmann Størksen er nasjonal koordinator for Pedalkraft. Han synes det var helt naturlig å ha Erik Arnesen som sponsor.

– Vi ser ikke på Erik Arnesen som typisk sponsor. Det har aldri vært snakk om hva dere får tilbake av oppmerksomhet og annet utbytte. Erik Arnesen viser kun et grunnleggende engasjement for Frelsesarmeens Rusomsorg, og åpenhet for ulike tiltak. Det er rett og slett naturlig å spørre og ha dialog med Erik Arnesen om ulike muligheter for samarbeid.

Frelsesarmeen Pedalkraft
Pedalkraft handler om mye mer enn sykling, Foto: Frelsesarmeen

 

Dette er Frelsesarmeens Pedalkraft, #merennbare

Mer enn bare sykling: Med emneknaggen #merennbare og en sykkeltur fra Nordkapp til Lindesnes, ønsker Pedalkraft å sette fokus på ettervern i norsk rusomsorg. Klubben er en del av Frelsesarmeens satsing på ettervern, fellesskap og aktivitet. Pedalkraft handler om å gi mennesker et tilbud som gjør at de ikke får tilbakefall, noe som ikke bare betyr alt for den enkelte, det har også enorme positive samfunnsøkonomiske konsekvenser.

Gjennom sykkelrittet fra nord til sør ønsker derfor Pedalkraft å skape bevissthet rundt godt ettervern i Norge, ved å sette fokus på viktigheten av ulike aktivitetstilbud etter endt rusbehandling – noe flere av deltakerne har savnet i sitt eget liv. For gruppa handler syklingen om mye mer enn gir, hjul, pedaler og antall kilometer.

Frelsesarmeen Pedalkraft
Følgebilene klargjøres for tur, Foto: Frelsesarmeen

 

Alle kan bidra til større innsikt om viktigheten av ettervern

Jan oppfordrer til å skrive hyggelige kommentarer og spre innleggene videre.

– Både privatpersoner og næringslivet kan være hjelperyttere, og de er like mye med på laget som syklistene. Vi trenger som alle andre å bli sett. Lik oss på sosiale medier, støtt oss med noen kroner på en Vipps og gi kunnskap videre om viktigheten av et bedre ettervern.

Hvis du vil se etappene og bilder fra turen, kan du følge Frelsesarmeen Pedalkraft og  #merennbare på sosiale medier.

Frelsesarmeen Pedalkraft
Ettervern er i fokus med Pedalkraft, Foto: Frelsesarmeen

 

Står sterkere i motbakkene

Markus Hoelgaard er ambassadør for Pedalkraft. og oppsummerer initiativet slik:

– Syklingen har så mange gode overføringsverdier til selve livet. En av dem er å holde ut i motbakkene

Frode Woldsund er regionleder i Frelsesarmeens rusomsorg. Han er ikke i tvil om betydningen av et slikt tilbud.

– Dette handler om å gi mennesker som trenger det et nettverk og å hjelpe dem å finne veien tilbake til et rusfritt liv. Vi ser hvor mye dette betyr for den enkelte. Vi kan også vise til gode resultater og rusfrie liv gjennom alle disse tiltakene, forteller Frode.

Jan synes at det beste med klubben er at den er mer enn bare sykling. Han forteller  at alle involverte er opptatt av å se medlemmene av klubben og etter beste evne prøve å være tilstede med tiltak som skaper en bedre hverdag. Slik han har observert hvordan årets tur har gått, vil han oppsummere den slik:

– Om vi skal tro på syklistene; et eventyr. Mål oppnås, drømmer blir virkelig og motbakkene tas stadig lettere.

Her kan du lese mer om Pedalkraft.