fbpx
Hjemmelading med app

Slik bruker du Mercedes-appen til hjemmelading

Det har aldri vært enklere eller mer behagelig å kjøre elbil enn nå. For elbil-sjåfører som sitter bak rattet til en Mercedes, har det tyske varemerket gjort hverdagen enda enklere med Mercedes me-appen. Ved å bruke appen får du ikke bare en rekke digitale tilleggsfunksjoner som øker kjøregleden og sikkerheten på veien, men også oversikt over tilgjengelige ladestasjoner hvor enn du er i Europa, din eksakte posisjon og nåværende priser. Men det er enda en gunstig fordel ved å bruke appen; nemlig at den tar hjemmelading til et nytt nivå. 

 

Hjemmelading med Mercedes me-appen

Når du skal lade elbilen hjemme er det anbefalt å bruke en ladeboks, ikke en vanlig stikkontakt. Ladeboksen innehar en spesiell elbilkabel som er skapt for å tåle høy belastning over lengre tid. Ladingen blir altså tryggere i henhold til brannsikkerhet, men også bedre for bilens batteri og kapasitet i det lange løp.  

Alle som har Mercedes-Benz kan lade enkelt hjemme med Mercedes-Benz Wallbox. Denne er spesielt designet av produsenten for å gi optimal lading for din bilmodell. Med en ladeeffekt på opptil 22 kilowatt vil bilen være fulladet i løpet av noen få timer. I Mercedes me-appen kan du når som helst sjekke ladetilstanden og ulike data om batteriets ladenivå. Dette er hjelpsomt for å få klarhet i hvor lang tid det er som gjenstår for å ha fulladet batteri, samt rekkevidden bilen gir deg på gjeldende tidspunkt. Slik kan du legge ut på tur uten å bekymre deg for ikke å nå frem eller måtte bruke tid på å lete etter en ladestasjon på veien. 

Les også: Det viktigste å vite om lading av elbil

Du kan starte og avslutte ladeprosessen med et enkelt tastetrykk dersom du ønsker det, for eksempel om du har oppnådd rekkevidden du trenger og ikke ønsker å trekke mer strøm for øyeblikket. Ved hurtiglading gir appen deg også en ladestatistikk, som på en oversiktlig måte forteller deg hva det koster å lade og når på døgnet det eventuelt lønner seg å lade for å være kostnadsbesparende. Når bilen er ferdig oppladet får du en notifikasjon gjennom appen. 

 

Miljøvennlig lading

Å kjøre elbil er ikke bare behagelig, men også vennlig for miljøet. En nyttig funksjon i Mercedes me-appen er at du kan få smarte tips og forklaringer om bærekraftig og ressursbesparende bruk av bilen din, basert på dine egne kjøre- og ladevaner. Når du lader via Mercedes me Charge, kommer strømmen fra fornybare energikilder. Slik reduserer du ditt personlige CO2-fotavtrykk. 

 

Montering av hjemmelader

Å installere Mercedes-Benz Wallbox tar bare noen få timer, men du trenger en sertifisert elektriker for å gjøre det. Vi anbefaler derfor å bestille hjemmeladingsutstyret og avtale med en elektriker i god tid før du skal få bilen levert. 

Lurer du på noe angående Mercedes me eller Mercedes-Benz Wallbox? Ta kontakt med våre selgere for en hyggelig prat!