bomring oslo elektrisk varebil

Bomring Oslo | Elektrisk varebil

Fra neste år kan du kjøre gratis i bomringen med elektrisk varebil

Dersom du vil unngå å betale i Oslo sin bomring vil elektrisk varebil være en potensiell løsning. Den 1. mars 2020 kan det bli innført fritak slik at flere av de som kjører varetransport kan gå over til elbil. Tiltaket er ment å vare i 3 år.

bomring oslo elektrisk varebil
Den 1. mars 2020 kan det bli innført fritak for elektrisk varebil i Oslo sin bomring. Foto: Mercedes-Benz

 

Store besparelser med elektrisk varebil

Den 1. juni i år ble det innført flere nye bomstasjoner i Oslo hvor også elbilene må betale, men til en lavere pris enn biler med fossilt drivstoff.  Det betyr at alle som har kjøpt elektrisk varebil plutselig får et større kostnadsbilde dersom de kjører innenfor Oslo sin bomring.

For å få varetransporten i Oslo utslippsfri må det sørges for at de som velger elektrisk varebil blir belønnet. Og et av tiltakene for dette er at elektriske varebiler skal få fritak for å betale i bomringen i Oslo. I tillegg vil det komme egne ladepunkter, parkeringsplasser og vareleveringslommer. Disse tiltakene sørger for å holde utslipp og kostnader på et lavt nivå.

bomring oslo elektrisk varebil
Mercedes-Benz eSprinter vil være et alternativ dersom du trenger en stor elektrisk varebil. Foto: Mercedes-Benz

 

Tilskuddsordninger for bedrifter og sjåfører

Oslo kommune vil bidra med to tilskuddsordninger som skal gjøre det mer attraktivt å kjøre elektrisk varebil i Oslo.

Den første ordningen gir bedrifter mulighet til å kunne søke om å få maksimalt 30 % av godkjente kostnader (begrenset til kr. 15.000,-) per ladepunkt. Her kan bedriften få tilskudd til å muliggjøre 10 ladepunkter.

Den andre ordningen gir yrkessjåfører mulighet til å kunne søke om 50 % av godkjente kostnader (begrenset til kr. 10.000,-) per ladepunkt hjemme. Her kan du kun få tilskudd til å muliggjøre ett ladepunkt.

bomring oslo elektrisk varebil
Tilskuddsordningene vil gjøre det mer attraktivt å kjøre elektrisk varebil i Oslo. Her er en Mercedes-Benz eVito avbildet. Foto: Mercedes-Benz

 

Nå får du elektrisk Mercedes eVito

Mercedes-Benz eVito er leveringsklar fra sommeren, og med den vil du kunne kjøre gratis gjennom bomringen etter 1. mars 2020. Rekkevidden er oppgitt til 150 km etter WLTP, noe som bør holde til kjøring i sentrum.

Du kan velge mellom lang eVito på 6 m3 og ekstra lang eVito på 6,6 m3. Batteriet er plassert under gulvet.

Les mer om Mercedes-Benz eVito her!

 

Kilder: Vegvesen – Oslopakke 3 og Oslo Kommune


Vil du ha mer informasjon om Mercedes-Benz eVito? Da kontakter du oss helt uforpliktende her: