fbpx
bomring oslo elektrisk varebil

Bomring Oslo | Elektrisk varebil

Fritak for elektrisk varebil i Oslo

Det er fritak for bompenger for alle lette varebiler i Oslo. Dette gjelder varebiler i takstgruppe 2, men merk at du må ha gyldig AutoPASS-avtale og brikke.

bomring oslo elektrisk varebil
Det er fritak for elektrisk varebil takstgruppe 2 i Oslo sin bomring, men kun dersom du har aktiv AutoPASS-avtale og brikke. Foto: Mercedes-Benz

 

Store besparelser med elektrisk varebil

I juni 2019 ble det innført flere nye bomstasjoner i Oslo hvor også elbilene må betale, men til en lavere pris enn biler med fossilt drivstoff.  Det betyr at alle som har kjøpt elektrisk varebil plutselig får et større kostnadsbilde dersom de kjører innenfor Oslo sin bomring.

For å få varetransporten i Oslo utslippsfri må det sørges for at de som velger elektrisk varebil blir belønnet. Og et av tiltakene for dette er at elektriske varebiler skal få fritak for å betale i bomringen i Oslo. I tillegg vil det komme egne ladepunkter, parkeringsplasser og vareleveringslommer. Disse tiltakene sørger for å holde utslipp og kostnader på et lavt nivå.

bomring oslo elektrisk varebil
Mercedes-Benz eSprinter vil være et alternativ dersom du trenger en stor elektrisk varebil. Foto: Mercedes-Benz

 

Tilskuddsordninger for bedrifter og sjåfører

Oslo kommune vil bidra med to tilskuddsordninger som skal gjøre det mer attraktivt å kjøre elektrisk varebil i Oslo.

Den første ordningen gir bedrifter mulighet til å kunne søke om å få maksimalt 30 % av godkjente kostnader (begrenset til kr. 15.000,-) per ladepunkt. Her kan bedriften få tilskudd til å muliggjøre 10 ladepunkter.

Den andre ordningen gir yrkessjåfører mulighet til å kunne søke om 50 % av godkjente kostnader (begrenset til kr. 10.000,-) per ladepunkt hjemme. Her kan du kun få tilskudd til å muliggjøre ett ladepunkt.

bomring oslo elektrisk varebil
Her er en Mercedes-Benz eVito avbildet. Foto: Mercedes-Benz

 

Nå får du elektrisk Mercedes eVito

Mercedes-Benz EQV er en av de elektriske varebilene du finner på markedet i dag. El-varebilen har en rekkevidde på opptil 357 kilometer. Du kan lese mer om Mercedes EQV her.

Mercedes-Benz eVito har en rekkevidde på inntil 150 km etter WLTP, noe som holder til elektrisk kjøring i sentrum for mange.

Du kan velge mellom lang eVito på 6 m3 og ekstra lang eVito på 6,6 m3. Batteriet er plassert under gulvet.

 

Kilder: Vegvesen – Oslopakke 3 og Oslo Kommune,Fjellinjen


Vil du ha mer informasjon om Mercedes-Benz eVito? Da kontakter du oss helt uforpliktende her: