fbpx
mercedes eqv

EQV er en elektrisk klassevinner

EQV elektrisk varebil som også kommer som flerbruksbil

EQV får du både som elektrisk varebil og elektrisk flerbruksbil. I den elektriske flerbruksbilen kan du få opptil åtte seter. Den elektriske rekkevidden på elbilen er på opptil 357 kilometer (WLTP), og hurtiglading går på cirka 45 minutter og fra 10 til 80 prosent på hurtigladestasjon med inntil 110 kiloWatt. Motor.no kaller EQV for en klassevinner og et luksusinnslag. Du kan lese utdrag fra testen litt lengre ned i artikkelen.

mercedes eqv
EQV er en elektrisk varebil fra Mercedes-Benz. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Mercedes varebil, slik er den elektriske EQV

Utstyret på Mercedes på EQV varebil ser slik ut:

 • Avantgarde-utførelse
 • ILS lys
 • Elektriske skyvedører
 • 17 tommer alufelger
 • Ladekabel 4 m
 • 110 kW hurtiglading –0-80% på 45 minutter
 • Navigasjon / MBUX 10,25 tommer skjerm
 • Smarttelefonpakke
 • Aktiv avstandsassistent -DistronicPlus
 • Thermotronic, tempmaticbak
 • 360 grader parkeringspakke
 • Mørke ruter
 • Easypacktailgate
 • Tak rails, 100 kg taklast
 • Treverk interiør
 • Varevegg monteres hos Lafinto

Du kan også velge å oppgradere med mer utstyr dersom du ønsker det.

Se kampanje på EQV varebil her: 

EQV batteri, rekkevidde og lading

Rekkevidden er oppgitt til opptil 357 kilometer (WLTP). Den elektriske motoren er plassert foran og har en effekt på 204 hestekrefter. Batteriet har en brukskapasitet som ligger på 90 kWh.

Ladetiden fra 10 % – 80 % vil ta i underkant av 45 minutter dersom du bruker hurtiglading på opptil 110 kW. Hvis du har en Mercedes-Benz wallbox innstallert vil du kunne lade bilen på under 10 timer med 11 kW. Toppfart på bilen er satt til 140 km/t, men kan oppgraderes til 160 km/t.

 

EQV overskred oppgitt rekkevidde

Richard Tybring Aune kjørte EQV som følgebil under Frelsesarmeens prosjekt Pedalkraft. Han var meget godt fornøyd med både rekkevidde og kjørekomforten på den elektriske varebilen:

Rekkevidden har vært helt fantastisk, og jeg er positivt overrasket over rekkevidden selv med full bil. De siste dagene har den vist 428 kilometer med fulladet batteri og full bil. Den er også helt optimal på langtur. Det er som å kjøre en helt vanlig personbil. Den er romslig og har god plass til alt vi trenger å ha med. Er svært fornøyd med bilen. Richard Tybring Aune

Her kan du lese mer om Pedalkraft.

mercedes eqv
Rekkevidde er oppgitt til opptil 357 kilometer (WLTP). Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Pris og levering EQV varebil

Dersom du vurderer den elektriske varebilen, er det nå levering i juni. Fra pris er på 689. 900 kroner. Se produktinfo her: 

Oppgradert teknologi med MBUX

EQV kommer med det nye MBUX multimediasystemet som vi finner i flere andre modeller. En 10″ stor skjerm plassert i midten av dashbordet gir deg den informasjonen du trenger om ladetid, energiflow og forbruk.

I tillegg er MBUX et intuitivt system hvor du kan bruke stemmestyring til å navigere deg gjennom funksjonene. Ved hjelp av ordlyden «Hey Mercedes» kan du for eksempel stille temperaturen, bytte farge på ambient lighting eller starte navigasjonen.

 

mercedes eqv
Med MBUX kan du bruke stemmstyring til å navigere deg gjennom funksjoner ved hjelp av ordlyden «Hey Mercedes». Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

EQV også som elektrisk flerbruksbil med opptil åtte seter

Med batteriet under gulvet har du god plass i bilen uten at det går på bekostning av interiøret. Det betyr at EQV møter de høye standardene innenfor funksjonalitet og variasjon.

Fra syv- til åtteseters konfigurasjoner er tilgjengelig, alt etter ditt behov. EQV flerbruksbil passer fint som Taxi eller til storfamilien.

Se kampanje på EQV flerbruksbil her.

EQV test: EQV er klasseledende og testens vinner som flerbruksbil

Motor.no har testet EQV og skriver at den representerer luksusinnslaget blant flerbruksmodellene i elbilmarkedet. De mener at den med premiumutstyr og ditto pris legger listen høyere enn konkurrentene på batteristørrelse og rekkevidde. Anmelderne gir blant annet disse vurderingene for egenskaper som:

Praktiske egenskaper får ni ut av ti: Bilen klart sterkeste side. 1030 liter lastevolum pluss 7 personer, alt av tilpasnings- og justeringsmuligheter i interiøret og en betjening som er enkel å forholde seg til. Elektriske skyvedører letter adgang fra begge sider.

Sikkerhet får åtte ut av ti: Ble inkludert i V-klassens 5-stjernersscore i Euro NCAP i fjor. Det gir dessuten beskyttelse at bilen er stor og høy. Den har også en omfattende suite med sikkerhets- og assistansesystemer, blant annet sidevindassistent.

Utover dette hadde anmelderne disse erfaringene med EQV sin rekkevidde og lading av den elektriske varebilen: Oppgitt ladetid er 45 minutter fra 10 til 80 prosent med maks effekt på 110 kW. Vi ladet fra 8 til 80 prosent med maks effekt på 110 kW. Tid: 42 minutter.

De kom 349 kilometer elektrisk med et forbruk på 24,0 kiloWattimen/100 kilometer. Strekningen EQV ble testet på gikk fra Oslo, via Gjøvik og videre oppover Gudbrandsdalen.

mercedes eqv
Du kan velge mellom en 7-seter eller 8-seters konfigurasjon. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Bagasjerom og størrelse

Mercedes EQV vil bli levert med to forskjellige lengder; En på 5.140 mm og en på 5.370 mm.

Bagasjerommet er oppgitt til 1.030 liter, men det avhenger av utstyr og konfigurasjon.

Se produktinformasjon på  EQV flerbruksbil her.

mercedes eqv bagasjerom
Bagasjeromslengden kan justeres ved å dra den bakerste seteraden framover, eller ved å ta ut de bakerste setene. Den praktiske hyllen kan også tas ut ved behov. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Her kan du lære mer om bilen:

 

Vil du ha mer informasjon om EQV? Da kontakter du oss uforpliktende her:

  Kilde: Mercedes-Benz Media