fbpx
amg gt 63 s

Mercedes AMG GT 63 S 4-dørs – Ren råskap

Mercedes AMG GT 63 S 4-dørs supplerer modellrekken som fra før inneholder Coupé- og Roadster-utgaver. Med fire dører, lekre linjer, og den kraftigste AMG-motoren i salg er dette ren råskap blandet sammen med en familievennlig pakke.

amg gt 63 s
Under panseret finner du en 4-liters V8 biturbo motor på 639 hestekrefter og 900 Nm. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Motorer og Drift Mode

La oss begynne med å snakke litt om motorer. Det kommer fire utgaver av AMG GT 4-dørs. De to minste heter AMG GT 43 og 53, og har begge en 3-liters rekkesekser. Kreftene er henholdsvis 367 og 435 hestekrefter. Videre kan du velge mellom AMG GT 63 og 63 S hvor sistnevnte har 639 hk mot 585 hk i utgaven uten S på slutten. Begge utgavene har en 4-liters V8 biturbo motor som legger fra seg et kraftig brøl.

Alle utgavene har 4MATIC+ firehjulstrekk, men S-utgaven skiller seg ut med å ha Drift Mode i tillegg. Det betyr at du kan få bilen til å bli en ren bakhjulstrekker i kjent AMG stil.

amg gt 63 s
Med spoileren nede blir linjene mer elegante, selv om brede hjul, fire eksostupper og en markant diffusor avslører råskapen i denne bilen. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

AMG GT 63 S er en rå maskin

Med 639 hestekrefter og to turboer kommer også et kraftig dreimoment. Motoren leverer hele 900 Nm, og det kjennes. En 9-trinns automatkasse sørger for å levere kreftene sømløst og toppfarten er satt til 315 km/t.

Bilen har flere kjøremoduser basert på hvordan du ønsker å kjøre den. Dersom den settes i Race vil luftfjæringen sørge for at bilen senkes og de adaptive demperne stives opp. Gass- og rattrespons skjerpes og de dynamiske motorfestene strammer seg til slik at bilen stives opp ytterligere. Dersom du ligger i under 100 km/t vil bakhjulstyringen sørge for en mer agil kjøreopplevelse.

AMG har alltid vært kjent for sin lydopplevelse, og her er det ingen skuffelse. Åpner du spjeldene i eksosen vil du få en mørk og durende V8 lyd som smeller ordentlig godt når du går av gassen.

Les mer om AMG GT 63 S på produktsidene våre!

amg gt 63 s
Dersom du ligger i under 100 km/t vil bakhjulstyringen sørge for en mer agil kjøreopplevelse på svingete veier. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Velg mellom fire eller fem seter

Du kan velge mellom en femseter eller en fireseter konfigurasjon hvor du da får en konsoll i mellom setene. Interiøret preges av sportslighet og har med det beste fra E-Klasse, CLS og AMG GT Coupé og Roadster. Girhendelen er flyttet ned til midtkonsollen i kjent AMG GT-stil. Kvaliteten er uten tvil fantastisk med skinntrukkede elementer over hele interiøret. To store og krystallklare 12,3″ skjermer dominerer dashbordet.

Det nye AMG Performance rattet med ekstra knapper (som har skjermer) lar deg styre kjøremoduser og dynamiske innstillinger. Med touchknapper på rattet har du muligheten til å kunne stille det du trenger på begge skjermene uten å ta hendene av rattet.

Det er også helt nye knapper i midtkonsollen som også har skjermer. Her kan du justere kjøremoduser, bytte til manuelt gir, åpne spjeldene på eksosanlegget og mye mer.

amg gt 63 s
Interiøret er sportslig og har to 12,3″ store skjermer. Luftdysene har hentet inspirasjon fra jetmotorene på fly. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Familievogn

Det kan kanskje føles rart å kalle denne bilen for en familievogn, men sannheten er at den er overraskende praktisk. Bagasjerommet er på 461 liter og gulvarealet er enormt. Med baklukeform tilnærmet en hatchback har du også god plass til større ting. Legger du ned setene har du 1.324 liter med plass til rådighet. Her er det viktig å merke seg at setene kun kan legges ned på varianten med fem seter.

Foran sitter du behagelig i både sportssetene og AMG Performance setene. Sistnevnte er noe hardere, men ser til gjengjeld helt rå ut. For de som blir plassert i baksetet er både komforten og plassen meget god, akkurat som i for eksempel en E-Klasse. Og en siste praktiske detalj – her får du elektrisk innfellbart tilhengerfeste som ekstrautstyr!

amg gt 63 s
Lekker bakpart med spoileren oppe. Bagasjerommet er på 461 liter, men tar du ned setene har du hele 1.324 liter med plass til rådighet. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Store luftinntak og spoilere

AMG GT 63 S 4-dørs kjennetegnes med den velkjente AMG-grillen og massive luftinntak i front. Bak har du fire firkantede eksostupper og en markant diffusor imellom. Standard felgstørrelse er 20″, men det er nok mange som kommer til å oppgradere til 21″ slik bilen på bildene har.

Når det gjelder spoiler har du to valg. Standardoppsettet gir deg en spoiler som er nede med mindre det er behov for at den går opp, eller at du overstyrer den selv. Dersom du går for AMG-karbonfiberpakke vil du få en fastmontert spoiler som er oppe hele tiden, lik vår utstillingsbil.

amg performance
En illsint front som oser av råskap. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Vil du ha mer informasjon eller tilbud på en Mercedes-AMG GT 63 S 4-dørs? Da kontakter du oss helt uforpliktende her: