fbpx
Mercedes C-Klasse

Mercedes C-Klasse sedan og stasjonsvognen

Mercedes C-Klasse sedan og stasjonsvogn

Mercedes kaller C-Klasse sedan og stasjonsvogn for “din personlige komfortsone”.

Fakta om C-Klasse:

 • Rekkefølgen på de ulike motorene har vært lagt opp slik: 1. Bensin- og diesel, 2. Bensin-hybrid, 3. Diesel-hybrid.
 • Bagasjerommet på stasjonsvognen har en kapasitet på 360 liter. 1 375 liter med baksetene nede.
 • Tre nye eksteriørfarger er tilgjengelig: Spectral blue, High-tech silver og Opalite white.
 • Hybrid-modellene kan også bestilles nå. Modellene har en rekkevidde på over 100 kilometer.

 

Mercedes C-Klasse
C-Klasse sedan, Foto: Simen Kronvall l Erik Arnesen

 

Pris Mercedes C-klasse

Mercedes C-Klasse motorer

I sin pressemelding skriver Mercedes at i tillegg til turboladning har både diesel- og bensinmotorene nå en andregenerasjons integrert startgenerator (ISG) som bruker et 48 volt system. Dette skal sørge for funksjoner som «gliding», økt trykk og energigjenvinning som igjen skal kunne bidra til drivstoffbesparelser.

Broom oppsummerer motorene til nye C-Klasse slik: 

Minste bensinmotor (C180) er en 1,5-liter på 170 hestekrefter og dreiemoment på 250 Nm. I motsatt ende finner vi C300, med en 2-liters bensinturbo på 258 hestekrefter og dreiemoment på 400 Nm. Velger du diesel, er det kun to alternativer: C220d og C300d. Begge med en to-liters motor på henholdsvis 200 og 265 hestekrefter , samt dreiemoment på 440 og 550 Nm.

Rekkefølgen til de ulike modellene blir slik:

1. Bensin- og diesel

2. Bensin-hybrid

3. Diesel-hybrid

Mercedes C-Klasse
C-klasse stasjonsvogn, Foto: Simen Kronvall l Erik Arnesen

 

Stort bagasjerom i Mercedes-Benz C-Klasse stasjonsvogn

Bagasjerommet i stasjonsvognen er 30 liter større enn tidligere modell, og har nå en kapasitet på mellom 490 og 1.510 liter. Dersom du legger ned setene er bagasjekapasiteten på 1.375 liter, noe som er en økning på 40 liter fra forrige modell. I tillegg har lengden på bagasjeromsgulvet økt med 63 millimeter til 1.043 millimeter, og høyden med 150 millimeter til 732 millimeter. Luftfjæring og nivå-regulering bak er standard for både sedan og stasjonsvogn.

Mercedes C-Klasse
C-klasse stasjonsvogn, Foto: Simen Kronvall l Erik Arnesen

 

Mercedes melder at både sedan og stasjonsvogn-utgaven har en lengde på 4.751 millimeter og en bredde på 1.820 millimeter. Akselavstanden er økt med 25 millimeter sammenlignet med forgjengeren, noe som gir en akselavstand på 2.865 millimeter. Mercedes skriver i sin pressemelding at forsetene fra minnepakken kan merke seg din seteposisjon, og passasjerene i baksetet har fått enda mer benplass.

Du får EASY-PACK elektrisk bakluke som standard. Den styres med enten nøkkelen, knappen i førerdøren, eller håndtaket på bakluken. Standard er også multimediaskjermen en størrelse på 9,5″ (24,1 cm) som du kan oppgradere til en større versjon som måler 11,9 tommer (30,2 centimeter) som tilvalg. Foran føreren finner du instrumentpanelet som er en LCD-skjerm med høy oppløsning. Den er frittstående og har også et flytende design inn mot vingeprofilen i interiøret. Her kan du velge mellom en 10,25 tommer (26,0 cm) eller en 12,3 tommer (31,2 cm) størrelse på skjermen.

Mercedes C-Klasse
Bagasjerommet til C-klasse stasjonsvogn, Foto: Simen Kronvall l Erik Arnesen

 

Nyttig detalj med fingeravtrykk-scanner

Det finnes flere artige nyheter på innsiden. Det som er ekstra stas med nye C-Klasse er en fingeravtrykk-scanner er plassert i en ergonomisk posisjon under den sentrale multimediaskjermen. Da kan du kan logge deg på MBUX raskt og enkelt.

Mercedes C-Klasse
Sedanen er også lekker på innsiden, Foto: Simen Kronvall l Erik Arnesen

 

I tillegg lagrer systemet dine personlige innstillinger og data som for eksempel favoritter, siste destinasjoner, atferdsbaserte anbefalinger, kalenderoppføringer og e-postadresser. Betalingsprosesser via “Mercedes me” er også forbeholdt autentiserte brukere.

Her kan du lese mer om Mercedes-Benz C-Klasse.

Mercedes C-Klasse hybrid har bra med rekkevidde

C-Klasse er tilgjengelig for bestilling som ladbar hybrid med en elektrisk rekkevidde på over 100 kilometer. Det betyr at du kan kjøre elektrisk og utslippsfritt rimelig uanstrengt i hverdagen. Elektromotorens dreiemoment på 440 Nm er tilgjengelig helt fra starten, og bidrar til en agil og dynamisk ytelse. 

De første modellene forventes på norske veier i løpet av januar.

Mercedes oppgir disse rekkevidde-tallene for de to modellene:

 • C 300 sedan 99-111 kilometer
 • C 300 stasjonsvogn 95-107 kilometer

Her kan du lese mer om C-Klasse hybrid.

Mercedes C-klasse All-Terrain

Den nye tøffingen i C-klasse familien (…) en nydelig bil å dra på langtur med. Broom.no

All-Terrain er en modell som lover god fremkommelighet og flere luksus-detaljer hentet fra S-klasse som du vil finne i interiøret. Bilen har større hjul enn standard C-klasse stasjonsvogn, samt to kjøremoduser du kan velge mellom når du kjører terreng.

 • OFFROAD er designet for lett terreng, slik som grusveier
 • OFFROAD+ med Downhill Speed Regulation, er anbefalt for tyngre og brattere terreng.

DYNAMIC SELECT tilpasser egenskapene til motor, girkasse, styring, ESP og 4MATIC, og sjåføren kan enkelt veksle mellom kjøremodusene ved å trykke på bryterpanelet under den sentrale multimediaskjermen.

Gjennom hele testperioden, som også innebærer noe bykjøring, lander vi på et gjennomsnittsforbruk på under 0,5 liter/mil. Det er så absolutt godkjent, særlig når motoren yter respektable 200 hk og at bilen trekker på alle fire hjul. Ute på veien kjenner vi også tydelig hvordan motor og girkasse harmonerer så fint sammen. 2-literen har godt moment fra bunn og leverer et jevnt og fint skyv gjennom hele registeret. Automatkassen på 9 trinn girer akkurat der du vil. Det er noe eget med momentsterk dieselmotor og automatgir. Hvertfall når de «danser» så fint sammen (…) Kjører du mye og langt, eller ikke er klar for elbil, bør dette være en svært aktuell kandidat å vurdere. Broom.no

Mercedes C-Klasse
Mercedes-Benz C 220 d 4MATIC All-Terrain, Foto: Mercedes-Benz Norge

Mercedes-Benz forteller at denne modellen har fått høyere bakkeklaring, uten å skrive hva bakkeklaringen for modellen faktisk ligger på:

Sammenlignet med konvensjonell C-Klasse stasjonsvogn har All-Terrain større dimensjoner. Lengden er økt med fire millimeter og bilen måler totalt 4,75 meter. Hjulbuene bidrar til at bredden øker med 21 millimeter til en total bredde på 1,84 meter. Bakkeklaringen er 40 millimeter høyere, og bilens totalhøyde er derfor 1,49 meter. Mercedes-Benz

Bagasjekapasiteten er den samme som du finner i den ordinære C-klasse stasjonsvognen, på 490 liter og 1510 liter med setene slått ned. Du kan velge mellom bensin- eller dieselmotor.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her:

   

  Kilder: Mercedes-Benz Norge, Broom.no