fbpx
Mercedes C-Klasse

Mercedes C-Klasse sedan og stasjonsvognen

Mercedes C-Klasse kommer også som hybrid i 2021

Mercedes presenterer deres nye C-Klasse med modellene sedan og stasjonsvogn, og beskriver de som “din personlige komfortsone”.  C-Klasse sedan er nå tilgjengelig for bestilling. C-Klasse sedan som ladbar hybrid og C-Klasse stasjonsvogn vil komme senere i høst. Tre nye eksteriørfarger er tilgjengelig: Spectral blue, High-tech silver og Opalite white.

Fakta om C-Klasse hybrid:

  • Rekkefølgen på de ulike motorene blir slik: 1. Bensin- og diesel, 2. Bensin-hybrid, 3. Diesel-hybrid.
  • Bagasjerommet på stasjonsvognen har en kapasitet på 490 og 1 510 liter.
  • Hybriden vil få en rekkevidde på opptil 100 kilometer.

 

 

Mercedes C-Klasse
Sedan, Mercedes C-Klasse, Foto: Simen Kronvall l Erik Arnesen

 

Mercedes C-Klasse motorer

I sin pressemelding skriver Mercedes at i tillegg til turboladning har både diesel- og bensinmotorene nå en andregenerasjons integrert startgenerator (ISG) som bruker et 48 volt system. Dette skal sørge for funksjoner som «gliding», økt trykk og energigjenvinning som igjen skal kunne bidra til drivstoffbesparelser.

Broom oppsummerer motorene til nye C-Klasse slik: 

Minste bensinmotor (C180) er en 1,5-liter på 170 hestekrefter og dreiemoment på 250 Nm. I motsatt ende finner vi C300, med en 2-liters bensinturbo på 258 hestekrefter og dreiemoment på 400 Nm. Velger du diesel, er det kun to alternativer: C220d og C300d. Begge med en to-liters motor på henholdsvis 200 og 265 hestekrefter , samt dreiemoment på 440 og 550 Nm.

Rekkefølgen til de ulike modellene blir slik:

1. Bensin- og diesel

2. Bensin-hybrid

3. Diesel-hybrid

Mercedes C-Klasse
C-Klasse stasjonsvogn i fargen spectral blue, Foto: Mercedes-Benz Norge

 

Stort bagasjerom i Mercedes-Benz C-Klasse stasjonsvogn

Bagasjerommet i stasjonsvognen er 30 liter større enn tidligere modell, og har nå en kapasitet på mellom 490 og 1.510 liter. Dersom du legger ned setene er bagasjekapasiteten på 1.375 liter, noe som er en økning på 40 liter fra forrige modell. I tillegg har lengden på bagasjeromsgulvet økt med 63 millimeter til 1.043 millimeter, og høyden med 150 millimeter til 732 millimeter. Luftfjæring og nivå-regulering bak er standard for både sedan og stasjonsvogn.

Mercedes C-Klasse
Interiøret i C-Klasse stasjonsvogn, Foto: Mercedes-Benz Norge

 

Mercedes melder at både sedan og stasjonsvogn-utgaven har en lengde på 4.751 millimeter og en bredde på 1.820 millimeter. Akselavstanden er økt med 25 millimeter sammenlignet med forgjengeren, noe som gir en akselavstand på 2.865 millimeter. Mercedes skriver i sin pressemelding at forsetene fra minnepakken kan merke seg din seteposisjon, og passasjerene i baksetet har fått enda mer benplass.

Du får EASY-PACK elektrisk bakluke som standard. Den styres med enten nøkkelen, knappen i førerdøren, eller håndtaket på bakluken. Standard er også multimediaskjermen en størrelse på 9,5″ (24,1 cm) som du kan oppgradere til en større versjon som måler 11,9 tommer (30,2 centimeter) som tilvalg. Foran føreren finner du instrumentpanelet som er en LCD-skjerm med høy oppløsning. Den er frittstående og har også et flytende design inn mot vingeprofilen i interiøret. Her kan du velge mellom en 10,25 tommer (26,0 cm) eller en 12,3 tommer (31,2 cm) størrelse på skjermen.

Mercedes C-Klasse
Du får bra lyd i C-Klasse sedan, Foto: Simen Kronvall l Erik Arnesen

 

Nyttig detalj med fingeravtrykk-scanner

Det finnes flere artige nyheter på innsiden. Det som er ekstra stas med nye C-Klasse er en fingeravtrykk-scanner er plassert i en ergonomisk posisjon under den sentrale multimediaskjermen. Da kan du kan logge deg på MBUX raskt og enkelt.

Mercedes C-Klasse
Sedanen er også lekker på innsiden, Foto: Simen Kronvall l Erik Arnesen

 

I tillegg lagrer systemet dine personlige innstillinger og data som for eksempel favoritter, siste destinasjoner, atferdsbaserte anbefalinger, kalenderoppføringer og e-postadresser. Betalingsprosesser via “Mercedes me” er også forbeholdt autentiserte brukere.

Her kan du lese mer om Mercedes-Benz C-Klasse.

Mercedes C-Klasse hybrid 2021 får lang rekkevidde

Mercedes skriver at C-Klasse også vil komme som ladbar hybrid med en elektrisk rekkevidde på rundt 100 kilometer (WLTP). Det betyr at du kan kjøre elektrisk og utslippsfritt rimelig uanstrengt i hverdagen. Elektromotorens dreiemoment på 440 Nm er tilgjengelig helt fra starten, og bidrar til en agil og dynamisk ytelse. Topphastigheten i elektrisk modus er på opptil 140 km/t. Batteriets  totalkapasitet på 25.4 kilowatt/timen. Ladbare hybrider i kombinasjon med diesel vil komme som sedan og stasjonsvogn senere.

Her kan du lese mer om C-Klasse hybrid.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her:

     

    Kilder: Mercedes-Benz Norge