fbpx
mercedes e-klasse 2020

Mercedes-Benz E-Klasse sedan og stasjonsvogn

Mercedes-Benz E-Klasse har vært med oss i en årrekke. Med 14 millioner sedaner og stasjonsvogner levert siden 1946 er E-Klasse den mestselgende modellen i merkets historie.

Nå har modellen blitt ny og er bedre enn noen gang. Mer standardutstyr, flere sikkerhetssystemer og et oppfrisket design er bare noen av stikkordene.

mercedes e-klasse
Mercedes-Benz E-Klasse har vært med oss i en årrekke. Her er den nye modellen med AMG-utstyrslinje og sorte detaljer. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Oppdatert design og flere sikkerhetssystemer

Eksteriøret har fått et betydelig løft med nye frontlykter, nye baklykter, ny grill og oppdatert frontfanger. Dersom du velger AMG-utstyrslinje vil du for første gang få power domes på panseret, likt som på de mer sportslige modellene.

Avantgarde utstyrslinje er nå standard og det er også LED-lys. Som tilleggsutstyr kan du selvfølgelig velge MULTIBEAM LED med ULTRA RANGE langlys. Dette er lysene som maskerer motgående trafikk slik at du i prinsippet kan kjøre med langlysene på hele tiden i mørket.

Andre sikkerhetssystemer er også betydelig oppgradert. Den adaptive cruise controllen har nå rutebasert tilpassing av fart som baserer seg på informasjon fra LiveTraffic. Blindsoneassistenten Active Blind Spot Assist varsler nå også når du går ut av bilen dersom du for eksempel overser en syklist når du skal ut av bilen.

mercedes e-klasse
Mercedes-Benz E-klasse med avlange baklykter. Her er bilen i fargen Mojave silver metallic. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Se mer informasjon på E-Klasse her

Mer komfort på innsiden

Det oppdaterte interiøret har blant annet fått nytt ratt. Kontrollflatene har touchfunksjon og overflaten er i sort høyglans. Den lange skjermflaten har nå blitt standard i størrelsen 2 x 10,25″, men du kan fortsatt oppgradere til Widescreen Cockpit som fortsatt opprettholder sine to skjermer på 12,3″.

Multimediasystemet MBUX er standard og du kan bruke talekommandoen «Hey Mercedes» for første gang i en E-Klasse også.

ENERGIZING comfort control er et herlig tilvalg. Systemet bruker musikk, lys og et utvalgte massasjeprogrammer for sjåfør og passasjer slik at de skal ha en best mulig inne i bilen. En nyhet i systemet er PowerNap-funksjonen som leveres på plug-in hybriden. Når for eksempel tar en ladepause vil programmet ta deg gjennom tre faser – innsovning, soving og oppvåkning. Dette er for å gi sjåføren påfyll av energi før vedkommende fortsetter videre.

Mercedes E-Klasse interiør
Interiør med AMG utstyrslinje. Nytt ratt og MBUX multimediasystem med stemmestyring. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Mercedes-Benz E-Klasse – E for elektrifisering

Syv nye plug-in hybrider kommer på det norske markedet. Her vil det finnes ulike kombinasjoner av bensin- eller dieselmotor i tillegg til den elektriske motoren. Når det gjelder drivlinje vil du kunne velge mellom bakhjulstrekk eller 4MATIC firehjulstrekk avhengig av utgavene.

I tillegg lanseres flere mildhybrider med 48 V system som ved hjelp av en elektrisk kompressor øker ladetrykket og gir mer effekt. Modellene med mildhybrid-motorer vil kunne redusere utslippet og forbruket takket være regenerering og muligheten til å «gli» med motoren avslått.

Mercedes E-Klasse hybrid
Syv nye plug-in hybrider kommer på det norske markedet. Her blir det flere alternativer med både bensin- og dieselmotor. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Kilde: Mercedes-Benz Media

 

Vil du ha mer informasjon om Mercedes-Benz E-Klasse hybrid? Da kontakter du oss helt uforpliktende her: