fbpx
Mercedes EQT

Sjekk ut den romslige konseptbilen her

Mercedes EQT konsept er en elektrisk familiebil og syvseter

Den elektriske EQ-serien til Mercedes byr på mange ulike varianter ut i fra hvilket behov du har i din hverdag, og den elektriske flerbruksbilen EQT blir en praktisk elbil for familien som behøver litt ekstra plass. Mercedes beskriver den som en en premium flerbruksbil.

Lansering, rekkevidde og pris på konseptbilen er enda ukjent.

Elbil-frieri til storfamilien. Elbil24

 

Mercedes EQT
Mercedes EQT er en ny konseptbil med masse plass fra Mercedes, Foto: Mercedes Norge

 

Mercedes EQT er en smart elektrisk 7-seter

Det foreligger fortsatt ikke konkrete tall for målene på plassen, men Mercedes skriver at bagasjerommet vil være sjenerøst. Plass til bagasje skal være stor selv med syv passasjerer ombord. Det er også mulig å integrere et elektrisk longboard i bagasjerommet som kan gjøre lasting av bilen enda mer praktisk. Longboardet oppbevares under et plexiglass i et gulvrom.

 

Mercedes EQT
Den romslige konsept-bilen fra Mercedes byr på plass til syv passasjerer og masse bagasjeplass. Du ser konturene av longboardet her i gulvet, Foto: Mercedes Norge

 

EQT konsept skal ha disse målene:

  • 4,94 meter lang
  • 1,86 meter bred
  • 1,82 meter høy.

Elbilen skal også ha skyvedører på begge sider, og døråpningene har en størrelse som gir passasjerene enkel tilgang til begge setene i tredje seterad. Tre barneseter kan også monteres ved siden av hverandre i andre seterad.

Har du behov for en større bil og behov for den nå? Les mer om den aktuelle Mercedes EQV med rekkevidde på opptil 357 kilometer her.

 

Mercedes EQT
Teknologien i EQT konsept er smart og gjør små ting i hverdagen enklere for deg som sjåfør, Foto: Mercedes Norge

 

Interiør og praktiske detaljer i Mercedes EQT

På innsiden får du seter i hvitt nappaskin. Detaljer i flettet lær er av resirkulert materiale. For lounge-stemning kan du også sette på Ambient Light belysning.

En av de mest nyttige tekniske funksjonene i Mercedes EQT, er kanskje det at MBUX-infotainment systemet er selvlærende. Dermed kan systemet for eksempel foreslå å ringe til familien eller venner på de tidspunkt du pleier å gjøre det. For eksempel på vei hjem før middag eller når du henter og bringer medlemmer av flokken. Du kan lett akseptere eller avslå systemets forslag via taleassistenten, Hey Mercedes. MBUX plukker også opp trafikkinformasjon over luften, og du finner navigasjonsfunksjoner som holder oversikt over ladestasjoner og rekkevidde. På den måten vet du hvor og når du bør beregne lading av elbilen. EQT bidrar også med ruteplanleggingen om du ønsker det.

 

Mercedes EQT
Mercedes EQT konsept har et longboard som gjør inn- og utlasting enklere, Foto: Mercedes Norge

 

Derfor er Mercedes EQT en perfekt flerbruksbil og elektrisk familiebil for deg som behøver god plass

Marcus Breitschwerdt er Head of Mercedes-Benz Vans. Han forklarer hvorfor EQT er myntet på særlig familien.

– Vi utvider porteføljen i vårt segment for mindre flerbruksbiler med T-Klasse (small van segment). Den vil appellere til familier og alle som setter pris på fritidsaktiviteter som behøver mye plass, og vil ha maks utbytte av denne plassen uten at det går på bekostning av komfort og stil.

Les mer: Se alle elbilene fra Mercedes her.

 

Vil du ha fortløpende informasjon om EQT? Kontakt oss uforpliktende her:

     

    Kilder: Mercedes Norge, Mercedes.com, Motor.no,