mercedes gle coupé

Her er nye Mercedes GLE Coupé

Tidligere i år ble helt nye Mercedes-Benz GLE lansert og nå er tiden inne for en helt ny versjon av coupé-utgaven også. Med nye GLE Coupé styrker Mercedes-Benz sin modellportefølje i premium-SUV segmentet, også kalt SUV coupé.

Totalt sett leveres det nå åtte SUV-varianter i form av GLA, GLC, GLC Coupé, G-Wagen, GLE, GLE Coupé, GLS og nye GLB.

mercedes gle coupé
Karakteristikk fra SUV-porteføljen og linjer fra coupé-utgavene. Her er GLE Coupé i ny drakt. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Dynamisk design med brede hofter

Fronten har karakteristikk vi kjenner igjen fra Mercedes-Benz SUV-porteføljen, men med klare coupé-linjer. Diamantgrillen i front har en enkel linje gjennom hele grillen lik de andre coupé-utgavene. Frontruten er flatere for et mer dynamisk utseende og for å matche taklinjen bedre.

Når du har dratt deg gjennom taket og kommet til bakenden av bilen finner du et parti med brede hofter og en skikkelig rumpe. En spoiler på bakluken rett over lyktene setter prikken over i`en.

mercedes gle coupé
Bilen er 39 mm lengre og 7 mm bredere enn den forrige utgaven. Akselavstanden er også 20 mm lengre. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Se produktinformasjon på GLE Coupé her!

Mercedes GLE Coupé har mer plass enn tidligere

Den nye Mercedes GLE Coupé er 4.939 mm lang og 2.010 mm bred. Det er 39 mm lengre og 7 mm bredere enn den forrige utgaven. Akselavstanden har vokst med 20 mm, men er 60 mm kortere enn på GLE SUV.

Bagasjerommet er stort med hele 655 liter. Baksetene kan legges ned i fordelingen 40:20:40. Når baksetene er nede har du hele 1.790 liter med bagasjeromsplass. Det er 70 liter mer enn forrige utgave.

Den nye modellen skal skape en større romfølelse enn tidligere. Utsikten fra vinduene har blitt bedre og panoramasoltaket har blitt større. Kapasiteten i oppbevaringrommene inne i bilen er økt med 40 liter.

mercedes gle coupé
Utsikten fra interiøret har blitt bedre og større panoramasoltak slipper inn mer lys. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Et interiør som må oppleves

Interiøret kjenner vi igjen fra GLE SUV, og det er svært positivt. Det betyr blant annet at multimediasystemet MBUX er på plass og at du dermed kan bruke talekommandoen «Hey Mercedes» til å ringe, justere temperatur, bytte farge på ambient lighting og lignende.

De to store 12,3″ skjermene er krystallklare og gir deg den informasjonen du trenger pakket inn i et lekkert design. Sportslige seter med god sidestøtte er standard utført i ARTICO kunstskinn. Dette kan selvfølgelig oppgraderes til nappaskinn dersom du ønsker det.

Det er flere utstyrskombinasjoner som kan settes sammen og det samme gjelder interiørfarger. For GLE coupé er dørpaneler og setetrekk i klassisk rød/sort et eksklusivt tilvalg som kun finnes på denne GLE-utgaven.

mercedes gle coupé interiør
Interiøret er lik det du finner i GLE SUV. To store 12,3″ skjermer dominerer. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Utvalg av motorer

Bilen leveres med to sekssylindrete dieselmotorer i tillegg til bensinutgaven GLE 53 AMG Coupé som du kan lese om lengre ned i artikkelen.

Her er dieselmotorene:

Diesel
GLE Coupé 350d 4MATIC GLE Coupé 400d 4MATIC
Gir 9G automatgir 9G automatgir
Hestekrefter (hk) 272 330
Dreimoment (Nm) 600 700

 

mercedes gle coupé felger
Stor bil gjør at store felger ikke fremstår like store som de egentlig er. Her avbildet med 22″ AMG felger. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Luftfjæring og E-ACTIVE BODY CONTROL

Som standard leveres GLE Coupé med stålfjærer og et sportslig kjøreoppsett. Festepunktene er fastere enn i forrige utgave og bidrar til bedre skjerming av vibrasjoner fra ujevne veier. Du kan oppgradere til AIRMATIC luftfjæring som også har et sportslig kjøreoppsett, men tilpasser seg veien mye bedre. Avanserte algoritmer og komplekse sensorer sørger for å analysere kjøresituasjonenen i sanntid.

En ytterligere forbedring får du ved å velge E-ACTIVE BODY CONTROL som er kombinert med AIRMATIC luftfjæringen. Dette systemet kontrollerer dempingen individuelt per hjul. Det betyr at bilen ikke bare motvirker krenging, men også holder seg plan gjennom svinger.

GLE Coupé 53 AMG
En illsint GLE Coupé 53 AMG med en rekkesekser på 435 hestekrefter og 520 Nm. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Mercedes-AMG GLE 53 Coupé

AMG spesifikk grill og store luftinntak i front markerer at dette er en enda mer spesiell utgave. Bilen er utstyrt med en treliters rekkesekser på 435 hestekrefter og 520 Nm. Kombinert med denne er et 48V mildhybrid system som sørger for å holde utslippene nede, men kreftene på topp.

Akselerasjonen fra 0 til 100 km/t er oppgitt å være 5.3 sekunder.

GLE Coupé 53 AMG
Markant diffusor, liten spoiler og fire runde eksospotter på GLE 53 Coupé AMG. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Vil du ha mer informasjon om Mercedes-Benz GLE Coupé? Da kontakter du oss helt uforpliktende her:

 

Kilde: Mercedes-Benz