fbpx
mercedes gle coupé

Mercedes-Benz GLE Coupé

Mercedes GLE coupé

Først ble Mercedes-Benz GLE lansert, og kort tid etterpå ble en helt ny versjon av coupé-utgaven også klar. Med GLE Coupé styrket Mercedes-Benz sin modellportefølje i premium-SUV segmentet, også kalt SUV coupé. Totalt sett finner du åtte SUV-varianter i form av GLA, GLC, GLC Coupé, G-Wagen, GLE, GLE Coupé, GLS og nye GLB.

mercedes gle coupé
Karakteristikk fra SUV-porteføljen og linjer fra coupé-utgavene. Her er GLE Coupé i ny drakt. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Dynamisk design med brede hofter

Fronten har karakteristikk vi kjenner igjen fra Mercedes-Benz SUV-porteføljen, men med klare coupé-linjer. Diamantgrillen i front har en enkel linje gjennom hele grillen lik de andre coupé-utgavene. Frontruten er flatere for et mer dynamisk utseende og for å matche taklinjen bedre.

Når du har dratt deg gjennom taket og kommet til bakenden av bilen finner du et parti med brede hofter og en skikkelig rumpe. En spoiler på bakluken rett over lyktene setter prikken over i`en.

mercedes gle coupé
Bilen er 39 mm lengre og 7 mm bredere enn den forrige utgaven. Akselavstanden er også 20 mm lengre. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Se produktinformasjon på GLE Coupé her.

Plassen i Mercedes GLE Coupé

Mercedes GLE Coupé er 4.939 mm lang og 2.010 mm bred. Det er 39 mm lengre og 7 mm bredere enn den forrige utgaven. Akselavstanden har vokst med 20 mm, men er 60 mm kortere enn på GLE SUV.

Bagasjerommet er stort med hele 655 liter. Baksetene kan legges ned i fordelingen 40:20:40. Når baksetene er nede har du hele 1.790 liter med bagasjeromsplass. Det er 70 liter mer enn forrige utgave. Modellen skal skape en større romfølelse enn tidligere. Utsikten fra vinduene har blitt bedre og panoramasoltaket har blitt større. Kapasiteten i oppbevaringrommene inne i bilen er økt med 40 liter.

mercedes gle coupé
Utsikten fra interiøret har blitt bedre og større panoramasoltak slipper inn mer lys. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Et interiør som må oppleves

Interiøret kjenner vi igjen fra GLE SUV, og det er svært positivt. Det betyr blant annet at multimediasystemet MBUX er på plass og at du dermed kan bruke talekommandoen «Hey Mercedes» til å ringe, justere temperatur, bytte farge på ambient lighting og lignende. De to store 12,3″ skjermene er krystallklare og gir deg den informasjonen du trenger pakket inn i et lekkert design. Sportslige seter med god sidestøtte er standard utført i ARTICO kunstskinn. Dette kan selvfølgelig oppgraderes til nappaskinn dersom du ønsker det.

Det er flere utstyrskombinasjoner som kan settes sammen og det samme gjelder interiørfarger. For GLE coupé er dørpaneler og setetrekk i klassisk rød/sort et eksklusivt tilvalg som kun finnes på denne GLE-utgaven.

mercedes gle coupé interiør
Interiøret er lik det du finner i GLE SUV. To store 12,3″ skjermer dominerer. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

For første gang som hybrid – GLE 350de Coupé plug-in hybrid

For første gang leveres GLE Coupé som plug-in hybrid. Den går under betegnelsen GLE 350de Coupé og har en kombinert elektrisk rekkevidde på 91 kilometer (WLTP).

Batterikapasiteten er på hele 31.2 kWh og bilens toppfart på ren elektrisk kraft er 160 km/t.

GLE 350de plug-in hybrid
Systemeffekt (hk) 320
Systemdreiemoment (Nm) 700 Nm
Elektrisk rekkevidde (WLTP) 82-100 km

 

mercedes gle coupe hybrid
Fra venstre kan du se Mercedes-AMG GLE 53 Coupé, Mercedes-Benz GLE 350de Coupé plug-in hybrid og Mercedes-Benz GLE 400d Coupé. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Luftfjæring og E-ACTIVE BODY CONTROL

Som standard leveres GLE Coupé med stålfjærer og et sportslig kjøreoppsett. Festepunktene er fastere enn i forrige utgave og bidrar til bedre skjerming av vibrasjoner fra ujevne veier. Du kan oppgradere til AIRMATIC luftfjæring som også har et sportslig kjøreoppsett, men tilpasser seg veien mye bedre. Avanserte algoritmer og komplekse sensorer sørger for å analysere kjøresituasjonenen i sanntid.

En ytterligere forbedring får du ved å velge E-ACTIVE BODY CONTROL som er kombinert med AIRMATIC luftfjæringen. Dette systemet kontrollerer dempingen individuelt per hjul. Det betyr at bilen ikke bare motvirker krenging, men også holder seg plan gjennom svinger.

GLE Coupé 53 AMG
En illsint GLE Coupé 53 AMG med en rekkesekser på 435 hestekrefter og 520 Nm. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Mercedes-AMG GLE 53 Coupé

AMG spesifikk grill og store luftinntak i front markerer at dette er en enda mer spesiell utgave. Bilen er utstyrt med en treliters rekkesekser på 435 hestekrefter og 520 Nm. Kombinert med denne er et 48V mildhybrid system som sørger for å holde utslippene nede, men kreftene på topp.

Akselerasjonen fra 0 til 100 km/t er oppgitt å være 5.3 sekunder.

GLE Coupé 53 AMG
Markant diffusor, liten spoiler og fire runde eksospotter på GLE 53 Coupé AMG. Foto: Daimler AG | Mercedes-Benz

 

Vil du ha mer informasjon om Mercedes-Benz GLE Coupé? Da kontakter du oss uforpliktende her:

     

    Kilde: Mercedes-Benz og Mercedes-Benz