fbpx
mercedes cla shooting brake

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake – Stasjonsvogn med coupé-linjer

Mercedes CLA Shooting brake er entusiast-design på sitt beste

Mercedes CLA Shooting Brake er en stasjonsvogn med det lille ekstra touchet innen designmagi. Med sine coupé-linjer og rammeløse vinduer er dette en bil som skiller seg ut fra mengden.

Men det er ikke bare designet som imponerer – bilens praktiske egenskaper har blitt desto bedre, blant annet mer albuerom og et dypt bagasjerom.

mercedes cla shooting brake
Coupé-linjer med fallende taklinje definerer designet. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Lekkert design i en praktisk forpakning

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake har vokst med ca fem centimeter i både lengde og bredde i forhold til forgjengeren. Det gir blant annet 10 liter større bagasjerom noe som betyr at bagasjerommet nå rommer 505 liter. Åpningen til bagasjerommet har blitt hele 23 cm større og det forenkler inn- og utlastingen betraktelig.

Produktinformasjon på Mercedes-Benz CLA Shooting Brake finner du her.

mercedes cla shooting brake
Den karakteristiske diamantgrillen kjennes igjen i fronten. På panseret finner du to uthevede linjer – såkalte «Power Domes». Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Test Mercedes CLA Shooting brake Norge

Bilmagasinet Motor ble imponert og betatt av Mercedes-modellen når de testet den. De ga bilen disse ulike rangeringene:

 • Komfort  7/10 – Gode seter, bra fjæringskomfort og godkjent dekkstøy.
 • Design 10/10 – Entusiastbil innenfor fornuftens grenser.
 • Kjøreegenskaper 8/10 – Utmerket grep og balanse.
 • Utstyr 8/10 – Mange muligheter til å skape din egen bil.
 • Praktisk 7/10 – Bagasjerommet er overraskende stort.
 • Pris 7/10 – Hvis du ikke absolutt må ha det råeste motoralternativet og alt av utstyr, så kommer en CLA ganske godt ut prismessig.
 • Sikkerhet 9/10 – Ble rangert som den beste bilen i sin klasse av euro NCAP i 2019. Svært høyt sikkerhetsnivå, både passivt og aktivt.

MBUX med gjenkjenning av håndbevegelser

Multimediasystem MBUX finner du nå i de fleste nye Mercedes-Benz modeller, og CLA Shooting Brake er intet unntak. Systemet husker hvor du pleier å kjøre, hvilke radiostasjoner du hører på, og ved å bruke talekommandoen «Hey Mercedes» kan man for eksempel justere temperaturen i bilen.

Som ekstrautstyr kan du få MBUX-systemet med sensorer som leser håndbevegelser. Det betyr at du kan slå på leselyset ved å ta hånden opp mot speilet, eller bruke funksjonene på skjermen uten å ta på den.

Kampanje på CLA 250e plug-in hybrid finner du her.

mercedes cla shooting brake interiør
Interiøret står i stil med bilens eksteriør. Ambient Lighting sørger for å gi deg en individuell stemning inne i bilen. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Flere motorvarianter og en plug-in hybrid

Du kan velge mellom flere motoralternativer hvor blant annet CLA 250e plug-in hybrid er et av dem. Den har en elektrisk rekkevidde på opptil 68 kilometer og en systemeffekt på 218 hestekrefter.

Dersom du ønsker noe enda mer potent, så har du flere muligheter. Mercedes-AMG kan nemlig tilby CLA 35 AMG, 45 AMG og 45 S AMG. Sistnevnte har 421 hestekrefter og 4MATIC+ firehjulstrekk.

 

Vil du ha mer informasjon om Mercedes-Benz CLA Shooting Brake? Da kontakter du oss helt uforpliktende her:

   

  Kilder: Mercedes-Benz Media Center, Motor.no