fbpx

Selg bilen til forhandler ved å gjøre et innbytte

Har du planer om å selge bilen? Om du har tenkt å gjøre det på egen hånd, er det viktig å være klar over at det ikke alltid er en enkel prosess. For å gjøre et trygt salg som krever lite av både din tid og din energi, anbefaler vi å selge direkte til en forhandler. Hos Erik Arnesen kan du gjøre et innbytte av din gamle bil mot en ny. 

 

Mange ulemper ved å selge privat

Det er én betydelig fordel ved å selge bilen selv, nemlig at du får beholde hele kjøpesummen. Men før du kommer så langt, er det mye du må tenke på. For det første må du finne ut hva bilen er verdt, ettersom du er ansvarlig for at kjøperen får en bil som er verdt summen inntil to år etter salget. Her gjelder kjøpsloven. Deretter må du ta ansvar for mange store og små oppgaver som spiser tid og krefter.

Ved å selge privat er det en hel del du selv må gjøre:

  • lage en annonse
  • håndtere useriøse tilbud og kommentarer, som ofte kan forekomme på Finn og lignende plattformer
  • svare på henvendelser og tekniske spørsmål som måtte komme,  både på telefon og på mail
  • avtale tidspunkter for prøvekjøring fra interesserte kjøpere
  • holde bilen ren og ryddig for potensielle kjøpere
  • gjøre grundige vurderinger av tilbudene du mottar 

Kanskje er du heldig og får solgt nesten umiddelbart, men mer sannsynlig er det at denne prosessen tar mye lengre tid enn du har sett for deg. Små tilfeldigheter og endringer i markedet vil i stor grad påvirke hvorvidt du får et tilbud du gjerne aksepterer. 

 

Fordeler ved å selge til forhandler 

Du kan spare mye tid og energi ved å selge bilen til forhandler. Dette innebærer som regel en noe lavere kjøpesum enn du ville fått privat, men til gjengjeld slipper du prosessen og ansvaret som kommer med et privat salg. Erik Arnesens selger Petter Grønstad har lang erfaring med å ta imot og selge videre bruktbiler: 

– Kunder er ofte litt vel optimistiske med tanke på innbyttepris. De tror nok at bilen sin er verdt mer enn den er. Men til syvende og sist tror jeg alle som kommer hit og leverer inn bilen, sitter igjen med en god følelse av at de får den markedsprisen som bilen deres er verdt, sier han.

Dersom du har en attraktiv bil i god stand, vil markedsprisen være ganske høy. Prisen du får hos forhandler vil påvirkes av små marginer, hvor det til syvende og sist er mellomlegget som teller. Ved skader på bilen, som vil påvirke forhandleres mulighet til å selge videre til ny kjøper, vil mellomlegget ditt påvirkes. 

Petter Grønstad er en av Erik Arnesens dyktige bruktbilselgere.

 

Når spørsmålet kommer opp om hvordan du skal finansiere salget og byttet, vil Erik Arnesen tilby hjelp til nettopp dette.

– Enten har du penger oppspart, eller så trenger du et lån, og da tilbyr vi bistand der. Om du selger til Erik Arnesen, får du gunstige tilbud hos banken. Det er bedre renter hos oss enn om du selger privat, sier Grønstad. 

Dette er ikke det eneste gunstige tilbudet du får hos Erik Arnesen. Du får også fordeler på forsikringen.

Les også: Hvilken bilfinansiering er best for deg?

– Hos Erik Arnesen får du tilbud om en måneds gratis bilforsikring. Det er et helt uforpliktende tilbud til de kundene som ønsker det, forteller Grønstad. 

Det er generelt svært lite du selv trenger å tenke på eller bekymre deg for når du selger bilen til forhandler. Sistnevnte tar på seg alt ansvar overfor kjøper, for eksempel dersom kjøperen benytter sin reklamasjonsrett etter salget. Oppgjør og omregistrering av bilen, tilfaller også forhandleren. 

– Vi har en ansatt på huset som melder omregistrering, det flettes som regel inn i den totale prisen. Kunden trenger ikke gjøre noe som helst. Det er egentlig svært lite kunden må gjøre selv, annet enn å overføre penger, sier Grønstad. 

Les også: Ute etter elbil? Vi har leveringsklare elbiler for ethvert behov!

Stor bilpark hos Erik Arnesen

Et populært valg blant mange som skal selge sin gamle bil, og en god grunn til å selge til forhandler, er at du kan bytte den mot en ny. Det du får for den gamle bilen blir trukket fra på den nye, eventuelt får du utbetalt differansen om bilen du kjøper er billigere enn den du selger. 

Hos Erik Arnesen gjør vi gjerne et innbytte med deg, hvor du kan velge fra en stor bilpark. Antallet biler varierer fra måned til måned, men i skrivende stund er det 34 på lager, og denne høsten kommer det regelmessig nye biler.

– Bruktbilparken vår består stort sett av 2020-modeller, som alle har nybilgaranti, som kommer godt med. I enkelte tilfeller har vi også biler fra 2018 som eieren har tatt veldig godt vare på, og vi ser at denne fint kan selges videre. Da reduserer vi prisen og imøtekommer kunden med en tilbudspris, forteller Grønstad. 

Et lite utvalg bruktbiler som står på huset hos Erik Arnesen.

Se bruktbilparken vår her

 

Hvordan selge bil til forhandler?

Så fort du har bestemt deg for å selge bilen til en forhandler, er prosessen ganske enkel. Kontakt din lokale forhandler, som kommer til å stille noen spørsmål om bilen for å gjennomføre taksering og verdivurdering. Forhandler vil også ta en sjekk av bilens servicehistorikk. Dersom det er skader på bilen, vil forhandleren gjøre en vurdering om det skal utbedres.

Deretter blir dere enige om pris og mellomlegg, og forhandleren lager en kjøpskontrakt. Når kjøpskontrakten er utfylt og bilen er overlevert, vil forhandleren ta seg av salgsmeldingen til Statens vegvesen, slik at bilen ikke lenger står i ditt navn. Det eneste du trenger å gjøre er å bekrefte omregistreringen på vegvesenets nettsider. 

Du bør kansellere forsikringen du har på bilen den siste dagen du fortsatt har den. Dersom du bytter den mot en ny, bør du sørge for at den nye bilen er forsikret før du kjører den ut fra forhandler. 

Ønsker du å gjøre et innbytte av bilen din mot en annen modell? Du kan selge bilen din til Erik Arnesen. Våre dyktige selgere hjelper deg gjerne og tar seg av hele prosessen, så du kan lene deg tilbake og vite at du er i trygge hender. Bruktbilselger Petter Grønstad vet at dette er noe mange kunder setter pris på. 

– Det er en del av Erik Arnesen-ånden. Mange syns det er mye hyggeligere å komme hit og kjøpe bil enn privat eller hos en større forhandler. Vi er opptatt av gode kundeopplevelser og at man skal føle seg sett, avslutter han. 

Lurer du på noe angående bilparken eller salg av bil? Ta kontakt for å få svar på alt du måtte lure på!