fbpx
Mercedes E-Klasse Cabriolet og Coupé

Sjekk ut entusiast-bilene Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet og Coupé

Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet og Coupé

Modellene Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet og Coupé fikk en omfattende oppdatering i 2021, og leveres også som AMG E 53 4MATIC+.

Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet og Coupé er fortsatt begge stilikon

Mercedes E-Klasse Cabriolet og Coupé
Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet, et entusiastisk skue, Foto: Mercedes Norge

 

E-Klasse er en av de karakteristiske design-variantene til Mercedes. Disse to modellene har fundament med E-Klasse sedan og stasjonsvogn, men hvis det særegne preget skal beskrives kort, sier Mercedes Norge og konserndirektør Kjetil Myhre, selv dette om disse to modellene:

E-Klasse er selve definisjonen på Mercedes-Benz, og med de nye todørsutgavene vil vi nå kunne tilby et enda bredere spekter av modellserien. E-Klasse Coupé og Cabriolet byr på et elegant design, en mengde komfort og neste generasjons teknologi. Les mer om Mercedes-Benz E-klasse her: 

Det som mange kanskje særlig forbinder med disse modellene er at de er todørs-utgavene av den velkjente E-Klassen. Det gir bilene et smidig og sexy design som er lett å kjenne igjen. Mercedes skriver at de største forandringene du vil legge merke til befinner seg på frontpartiet, hvor de nye LED-frontlysene har fått et flatere design som strekker seg gjennom den nye A-formede diamantgrillen.

Mercedes E-Klasse Cabriolet og Coupé
AMG E 53 Cabriolet, Foto: Mercedes Norge

 

Motorvarianter og interiøret i Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet og Coupé

To-dørs modellene vil kunne leveres med flere motoralternativer. Flere av de er utstyrt med et 48 volt system og en integrert startgenerator. Dette bidrar til at EQ Boost kan levere inntil 14 ekstra hestekrefter og et ekstra dreiemoment på 150 ved behov. Det skader ikke. Mercedes sier at systemet skal bidra til å redusere utslipp og forbruk grunnet regenerering og muligheten til å gli med når motoren er avslått.

Mercedes E-Klasse Cabriolet og Coupé
Interiøret i Mercedes E-Klasse Cabriolet, Foto: Mercedes Norge

 

Komforten skal det heller ikke skorte på. Mercedes sier at du skal få utmerket støtte i dynamiske kjøresituasjoner. Én detalj som er spesielt finurlig, er at den adaptive førersetejusteringen lar deg legge inn høyden din på MBUX-systemet, eller via Mercedes me, og da vil setet bevege seg automatisk i en stilling som skal passe godt for den angitte høyden. Du kan selvsagt også finjustere i etterkant.

Utover dette er interiøret som det skal være i slike modeller som dette. Sportssetene har fremtredende sidestøtter og integrerte nakkestøtter. Setekonturen følger utformingen av sidestøttene og midtpartiet har en sportslig langsgående søm avhengig av spesifikasjonen. Materialkombinasjoner strekker seg fra stoff til ARTICO kunstskinn og nappaskinn med diamantvattering. Solreflekterende lær er også tilgjengelig for Cabriolet.

De 3 bokstavene som representerer ekstra mye moro ved Mercedes-modellene, AMG, hopper også inn  som et alternativ og kan leveres som E 53 4MATIC + Coupé og Cabriolet. Den elektrifiserte 3,0-liters motoren skal bidra med 435 hestekrefter og et dreiemoment på 520 Nm. EQ Boost systemet gir ytterligere 22 hestekrefter sammen med et dreiemoment på 250 Nm i kortvarige øyeblikk.

Mercedes E-Klasse Cabriolet og Coupé
Interiøret i Coupé-modellen, Foto: Mercedes Norge

 

Sikkerhet på veien og velvære i bilen

E-Klasse har Active Brake Assist som standard. I mange situasjoner er denne i stand til å bruke autonom bremsing for å unngå en kollisjon, eller redusere eventuelle sammenstøt. Systemet bremser også for stasjonære kjøretøyer og kryssende fotgjengere ved typiske byhastigheter. Du får også Mercedes E-Klasse stasjonsvogn som hybrid, les mer her: 

E-Klasse Cabriolet og Copé er utstyrt med MBUX infotainment-systemet (Mercedes-Benz User Experience). Som standard inkluderer den to store 10,25-tommers/26 cm skjermer arrangert side om side for et widescreen-utseende. To 12,3 tommer/31,2 cm skjermer er valgfritt tilgjengelig som ekstrautstyr. Mercedes melder selv at skjermene skal være at svært høy oppløsning.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her:

     

    Kilder: Mercedes-Benz Norge