fbpx
mercedes glc

Mercedes-Benz GLC – Nå er den tilbake i ny drakt

Mercedes-Benz GLC har preget markedet siden 2015 og har vært en meget populær bil her i Norge. Med facelift-versjonen har Mercedes-Benz gjort de endringene som skal til for at GLC skal holde seg moderne i flere år til.

Med nye motorer, multimediasystemet MBUX og oppgraderte sikkerhetssystemer er det mye nytt på den tekniske fronten. I tillegg har bilen fått et nyere og mer moderne design.

mercedes glc
Endelig kan du få den velkjente diamantgrillen på GLC med AMG-pakke. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Nytt design

Med en oppdatert GLC kommer også et nytt design. Foran kan du se helt nye lykter med LED-stripene plassert ut mot kanten, og endelig kan du få diamantgrillen dersom du bestiller med AMG-pakke. Frontfangeren er også ny med større luftinntak og et mer sportslig utseende.

Bak er forskjellene mindre fra den forrige utgaven, men det du legger best merke til er baklyktene med LED-firkanter som kjennetegn.

Se produktinformasjon på Mercedes-Benz GLC her!

mercedes glc
De nye baklyktene på Mercedes-Benz GLC har klare likhetstrekk med den nye GLE. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Mer avansert teknologi

Mercedes-Benz GLC facelift har fått multimediasystem MBUX som man også finner i nesten alle nye Mercedes-Benz modeller. Systemet er brukervennlig og husker hvor du pleier å kjøre, hvilke radiostasjoner du hører på og skaper derfor en større nærhet mellom bil og sjåfør.

Ved å bruke talekommandoen «Hey Mercedes» kan man for eksempel skru opp eller ned temperaturen i bilen uten å løfte en finger. Navigasjonssystemet er kraftig forbedret og kan leveres med augmented reality som tilleggsutstyr, noe som setter prikken over i´en hva gjelder navigasjon. Speedometer, turteller og kjørecomputer leveres nå på en 12,3″ skjerm som gir deg muligheten til å individuelt tilpasse telematikken.

mercedes glc interiør
Midtkonsollen har fokus på design med tre runde luftdyser i midten. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Sikkerhetssystemer

Når det gjelder kjørelys er LED Intelligent Light System nå borte og de nye og forbedrede MULTIBEAM LED-lysene er å finne på utstyrslisten istedenfor. Med 84 individuelt justerbare dioder sørger lysene for at du får en godt opplyst vei uten å blende andre. Dersom du ikke ønsker denne oppgraderingen på din Mercedes-Benz GLC er LED High Performance lysene nå standard.

Kjøreassistentpakken har blitt kraftig forbedret og den apative cruise controllen bruker nå i tilegg LiveTraffic til å reagere på saktegående trafikk. Det betyr at dersom du er uoppmerksom vil bilen kunne bremse ned selv til en hastighet som gir den aktive bremseassistenten rom til å reagere dersom det skulle være behov.

Her finner du kampanje på GLC 300e plug-in hybrid!

mercedes glc
Interiøret på Mercedes-Benz GLC facelift er også oppgradert. Her finner du nytt ratt, ny telematikk med MBUX multimediasystem og ny touchpad. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Nye motorer i GLC – også som plug-in hybrid

Det er flere motoralternativer tilgjengelig hvor du kan velge mellom bensinmotor, dieselmotor eller plug-in hybrid i kombinasjon med enten bensin- eller dieselmotor. Alle leveres med automatgir og de rene bensinmotorene vil få et 48V-system med 10 kW effekt i den elektriske motoren. 

Her kan du lese mer om GLC plug-in hybrid!

 

Vil du ha mer informasjon om Mercedes-Benz GLC? Da kontakter du oss helt uforpliktende her:

     

    Kilder: Mercedes-Benz