fbpx
mercedes glc

Mercedes-Benz GLC er en bil folk vil snu seg etter

Mercedes GLC

Mercedes-Benz GLC har preget markedet siden 2015 og har vært en meget populær bil her i Norge. Mercedes-Benz har hele tiden gjort de endringene som skal til for at GLC skal holde seg moderne i flere år til. Blant annet motorer, multimediasystemet MBUX og oppgraderte sikkerhetssystemer er på plass på den tekniske fronten.

mercedes glc
Du får den velkjente diamantgrillen på GLC med AMG-pakke. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

I 2022 blir Mercedes GLC ny, og Mercedes forteller at:

GLC har lenge vært en populær modell, og nå kommer den snart som en helt ny utgave. Spesielt spennende er det at den som ladbar hybrid får en rekkevidde på over 100 kilometer etter WLTP-standarden. Det gjør det mulig å tilbakelegge det meste av den daglige kjøringen helt elektrisk, samtidig som den ekstra rekkevidden fra forbrenningsmotoren er tilgjengelig når du trenger den. Konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge, hos Bertel O. Steen.

Du kan lese mer om Mercedes GLC som hybrid her.

Designet på GLC

GLC har LED-stripene plassert ut mot kanten, og du kan få diamantgrillen dersom du bestiller med AMG-pakke. Frontfangeren har bra med luftinntak og et sportslig utseende.

Broom testet bilen i 2020 og kunne konstatere at:
Dette er rett og slett en bil mange snur seg etter. Og det syns vi den fortjener.

Se produktinformasjon på Mercedes-Benz GLC her.

mercedes glc
De nye baklyktene på Mercedes-Benz GLC har klare likhetstrekk med den nye GLE. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Mer avansert teknologi

Mercedes-Benz GLC facelift fra 2020 fikk multimediasystem MBUX som man også finner i nesten alle nye Mercedes-Benz modeller. Systemet er brukervennlig og husker hvor du pleier å kjøre, hvilke radiostasjoner du hører på og skaper derfor en større nærhet mellom bil og sjåfør.

Ved å bruke talekommandoen «Hey Mercedes» kan man for eksempel skru opp eller ned temperaturen i bilen uten å løfte en finger. Navigasjonssystemet er kraftig forbedret og kan leveres med augmented reality som tilleggsutstyr, noe som setter prikken over i´en hva gjelder navigasjon. Speedometer, turteller og kjørecomputer leveres nå på en 12,3″ skjerm som gir deg muligheten til å individuelt tilpasse telematikken.

Broom syntes også oppdateringene på GLC leverte godt da de testet bilen:
Med de nye forbedringene på GLC, spesielt på motor-, teknologi- og interiørsiden – har Mercedes lykkes svært godt med å holde bilen oppdatert. Med luftfjæring leverer den klasseledende komfort. At dette er en bil i premiumklassen, understrekes videre av god opplevd kvalitet, avanserte sikkerhetssystemer og selvkjørende egenskaper på nivå med toppmodellen S-Klasse.

mercedes glc interiør
Midtkonsollen har fokus på design med tre runde luftdyser i midten. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Sikkerhetssystemer

Når det gjelder kjørelys, er MULTIBEAM LED-lysene å finne på utstyrslisten. Med 84 individuelt justerbare dioder sørger lysene for at du får en godt opplyst vei uten å blende andre. Dersom du ikke ønsker denne oppgraderingen på din Mercedes-Benz GLC er LED High Performance lysene standard.

Kjøreassistentpakken ble i 2020 kraftig forbedret og den apative cruise controllen bruker nå i tilegg LiveTraffic til å reagere på saktegående trafikk. Det betyr at dersom du er uoppmerksom vil bilen kunne bremse ned selv til en hastighet som gir den aktive bremseassistenten rom til å reagere dersom det skulle være behov.

Her finner du kampanje på GLC 300e plug-in hybrid.

mercedes glc
Interiøret på Mercedes-Benz GLC facelift er også oppgradert. Her finner du nytt ratt, ny telematikk med MBUX multimediasystem og ny touchpad. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Motorer i GLC som også kommer som plug-in hybrid

Det er flere motoralternativer tilgjengelig hvor du kan velge mellom bensinmotor, dieselmotor eller plug-in hybrid i kombinasjon med enten bensin- eller dieselmotor. Alle leveres med automatgir og de rene bensinmotorene vil få et 48V-system med 10 kW effekt i den elektriske motoren. 

 

Vil du ha mer informasjon om Mercedes-Benz GLC? Da kontakter du oss helt uforpliktende her:

     

    Kilder: Mercedes-Benz