fbpx
mercedes gla

Dette er Mercedes-Benz GLA

Mercedes GLA er en kompakt-SUV

Mercedes-Benz GLA er et av de alternativene du har i et bredt utvalg av kompakte SUVer fra Mercedes. Se hva du får med bilen her.

mercedes gla
Mercedes-Benz GLA . Vi kjenner igjen designelementer fra de andre Mercedes-Benz modellene. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Mercedes GLA design

Den nye Mercedes-Benz GLA var den åttende modellen basert på den kompakte MFA 2 plattformen. Dette er den minste SUV-varianten som tilbys fra Mercedes-Benz og modellen legger seg i rekken med A-Klasse, CLA, B-Klasse og GLB.

Designet var helt nytt i forhold til forgjengeren, men vi kjenner igjen elementene fra de andre nye Mercedes-Benz modellene.

mercedes gla hybrid
Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Sjenerøs størrelse

Høyden på GLA overstiger sin forgjenger med 10 centimeter, som gir en høyere seteposisjon og bedre plass under taket på fremre rad – karakteristisk for en SUV.

På tross av at den er halvannen centimeter kortere enn forrige modell, er beinplassen i baksetet mer sjenerøs.

Videre inkluderer den flere terrengfunksjoner i designet, blant annet oppreist frontseksjon, korte overheng foran og bak, og en beskyttende kledning rundt hele bilen.

mercedes gla interiør
Interiøret kjenner vi igjen fra de andre kompaktmodellene. Store digitale skjermer og MBUX multimediasystem. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Oppgradert sikkerhet

Mercedes tar alltid sikkerhet på alvor og i GLA er Driving Assistance-pakken utvidet med nye funksjoner. Pakken inkluderer Active Brake Assist som varsler om syklister eller kjøretøy nærmer seg når føreren skal ut av bilen, i tillegg til at den varsler når fotgjengere nærmer seg overgangfelt.

På denne bilen kan du også få Multibeam LED-lys, head-up display og flere andre sikkerhetselementer.

mercedes gla 2020
Sikkerhet tas på alvor og den nye Driving Assistance-pakken er utvidet med nye funksjoner. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Se produktinformasjon på Mercedes GLA her.

Kommer som ladbar hybrid og AMG-versjon

AMG 35-versjonen har samme toliters rekkefirer som de andre 35-modellene med 306 hestekrefter. Ønsker du en enda kraftigere versjon er GLA 45 S AMG et alternativ med 421 hestekrefter.

Ønsker du å vite mer om modellen som hybrid? Les mer om Mercedes GLA 250e plug-in hybrid her.

 

Vil du ha mer informasjon om Mercedes GLA? Da kontakter du oss helt uforpliktende her:

     

    Kilde: Daimler Media