fbpx
mercedes gla

Digital verdenspremiere: Mercedes-Benz GLA 2020-modell

Nye Mercedes-Benz GLA (2020) ble avduket onsdag 11. desember via plattformen Mercedes Me Media.  

For første gang i historien hadde Mercedes-Benz en verdenspremiere som kun var digital og som alle derfor kunne delta på uansett hvor de befant seg.

mercedes gla
Mercedes-Benz GLA (2020) har blitt helt ny og vi kjenner igjen designelementer fra de andre Mercedes-Benz modellene. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Den åttende kompakte modellen

Den nye Mercedes-Benz GLA er den åttende modellen basert på den kompakte MFA 2 plattformen. Dette er den minste SUV-varianten som tilbys fra Mercedes-Benz og modellen legger seg i rekken med A-Klasse, CLA, B-Klasse og GLB.

Designet er helt nytt i forhold til forgjengeren, men vi kjenner igjen elementene fra de andre nye Mercedes-Benz modellene.

mercedes gla hybrid
Bilen er 10 cm høyere enn forgjengeren, men halvannen cm kortere. Allikevel er det bedre plass i bilen. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Sjenerøs størrelse

Høyden på den nye Mercedes-Benz GLA overstiger sin forgjenger med 10 cm, som gir en høyere seteposisjon og bedre plass under taket på fremre rad – karakteristisk for en SUV.

På tross av at den er halvannen centimeter kortere enn forrige modell, er beinplassen i baksetet mer sjenerøs.

Videre inkluderer den flere terrengfunksjoner i designet, blant annet oppreist frontseksjon, korte overheng foran og bak, og en beskyttende kledning rundt hele bilen.

mercedes gla interiør
Interiøret kjenner vi igjen fra de andre kompaktmodellene. Store digitale skjermer og MBUX multimediasystem. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Oppgradert sikkerhet

Mercedes-Benz tar alltid sikkerhet på alvor og i nye Mercedes-Benz GLA er Driving Assistance-pakken utvidet med nye funksjoner.

Pakken inkluderer Active Brake Assist som varsler om syklister eller kjøretøy nærmer seg når føreren skal ut av bilen, i tillegg til at den varsler når fotgjengere nærmer seg overgangfelt.

På denne bilen kan du også få Multibeam LED-lys, head-up display og flere andre sikkerhetselementer.

mercedes gla 2020
Sikkerhet tas på alvor og den nye Driving Assistance-pakken er utvidet med nye funksjoner. Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen Helsfyr

 

Se produktinformasjon på Mercedes-Benz GLA her!

Kommer som ladbar hybrid og AMG-versjon

Det er allerede planlagt en plug-in hybrid versjon av Mercedes-Benz GLA. Den vil ha tredjegenerasjons hybrid-teknologi, og du kan lese mer om Mercedes-Benz GLA 250e plug-in hybrid her!

Samtidig med lansering av GLA ble også AMG 35-versjonen vist. Denne får samme toliters rekkefirer som de andre 35-modellene med 306 hestekrefter. Ønsker du en enda kraftigere versjon er GLA 45 S AMG et alternativ med 421 hestekrefter.

 

Vil du ha mer informasjon om Mercedes-Benz GLA? Da kontakter du oss helt uforpliktende her:

     

    Kilde: Daimler Media